E-shop
Domov / Zabudnite na ohňostroje. Zábavný park Seaworld chce otestovať 500 dronov počas nočnej svetelnej show

Zabudnite na ohňostroje. Zábavný park Seaworld chce otestovať 500 dronov počas nočnej svetelnej show

Známy americký zábavný park  SeaWorld plánuje otestovať novú svetelnú show v  San Diegu už vo februári. Využiť chce až 500 dronov, ktoré by mali uviesť ich novú svetelnú nočnú show. Park sa snaží eliminovať ohňostroje, ktorú sú považované za škodlivé pre životné prostredie. Táto nová „dronová“ show má byť testovacím pilotným projektom, ktorý sa má […]

Svetelná show| Zdroj: The San Diego Union Tribune

Známy americký zábavný park  SeaWorld plánuje otestovať novú svetelnú show v  San Diegu už vo februári. Využiť chce až 500 dronov, ktoré by mali uviesť ich novú svetelnú nočnú show. Park sa snaží eliminovať ohňostroje, ktorú sú považované za škodlivé pre životné prostredie. Táto nová „dronová“ show má byť testovacím pilotným projektom, ktorý sa má odohrať počas 15-tich skúšobných jázd.   Pobrežná komisia v Kalifornii udelila Seaworld-u povolenie s podmienkou, že sa počas prevádzky dronov bude prísne monitorovať dopad tejto zábavnej show na okolie, predovšetkým budú organizátori sledovať  možné škodlivé dopady na vtáctvo. Keďže február je mesiac, kedy nie je obdobie rozmnožovania sa vtákov ani ich migrácie, je nepravdepodobné, že to bude mať na ne výrazný dopad, tvrdí pobrežná komisia.   SeaWorld je zatiaľ skúpi na slovo a o pripravovanej show prezradil len pár informácií. Jednou z nich je, že spomínaných  500 osvetlených dronov zabezpečí spoločnosť Intel „Shooting Star“. Drony budú lietať až 122 metrov pozdĺž vopred naprogramovaných trás po dobu piatich minút, po ktorých sa vrátia do svojej štartovacej oblasti. Predstavenia obohatí okrem svetelných efektov aj hudba, ktorá dotvorí celkovú atmosféru tejto určite impozantnej show.

Legislatíva v oblasti UAV alebo ako (ne)lietať s dronmi na Slovensku v roku 2019

  Ak by sa februárový pilotný projekt ukázal ako úspešný, nie je jasné, či ho zábavný park zaradí do pravidelnej programovej štruktúry. V tomto sú vyjadrenie parku veľmi opatrné, nakoľko pre každú show je potrebné zabezpečiť schválenia od úradov.   Letecké predstavenia, pri ktorých sú hlavnými účastníkmi drony sú vo svete čoraz populárnejšie. Už  sme vás informovali, že 1218 (!!) dronov využili aj organizátori zimných olympijských hier v Južnej Kórey. Tieto šikovné mašinky sú súčasťou známych zábavných parkov vrátane Universal Studios v Hollywoode či Walt Disney World rezortu.   "Drony predstavujú novú, rozvíjajúcu sa súčasť všetkých veľkých zábavných parkov," uviedol Dennis Speigel, prezident Medzinárodných služieb pre zábavné parky so sídlom v Ohiu. "Disney má s nimi veľké plány, Universal má s nimi rovnako veľké plány a už majú rôzne patenty na množstvo nových efektov, ale zatiaľ ich držia pod zámkom."   Pozrite si aj úžasnú svetelnú show vytvorenú pomocou dronov EHANG: https://www.youtube.com/watch?v=6RTdn-otVHE&t   Mohlo by vás zaujímať:

  Zdroj: sandiegouniontribune

magnifiercrosschevron-down