E-shop
Domov / DJI Mini 3 Pro Battery Plus: Prečo sa táto batéria nepredáva v Európe?

DJI Mini 3 Pro Battery Plus: Prečo sa táto batéria nepredáva v Európe?

Výrobca DJI predstavil pre model Mini 3 Pro aj batériu s vyššou kapacitou - Mini 3 Pro Battery Plus. Presnejšie sa jedná o batériu s kapacitou 3850 mAh s výdržou cez 47 minút. Batéria sa štandardne nedodáva ku drone. Predáva sa samostatne za sumu 95 USD. Problém je v tom, že oficiálne ju nie je […]
Štandardná batéria má kapacitu 2453 mAh a predáva sa za sumu 69 eur s DPH.

Výrobca DJI predstavil pre model Mini 3 Pro aj batériu s vyššou kapacitou - Mini 3 Pro Battery Plus. Presnejšie sa jedná o batériu s kapacitou 3850 mAh s výdržou cez 47 minút. Batéria sa štandardne nedodáva ku drone. Predáva sa samostatne za sumu 95 USD. Problém je v tom, že oficiálne ju nie je možné zakúpiť v Európe a dokonca ani cez stránky výrobcu (doručenie do Európy). Stav sme overovali priamo u výrobcu a odpoveď je nasledovná.

Vyjadrenie výrobcu

"Dron DJI Mini 3 Pro bol navrhnutý v súlade s aktuálnym návrhom identifikačných noriem triedy C0 (drony s hmotnosťou pod 250 gramov). Regulačné orgány v Európe a v iných jurisdikciách na celom svete (napr. v USA alebo Austrálii) sa zhodli na tom, že drony s hmotnosťou nižšou ako 250 gramov nespôsobia pri havárii alebo zrážke také škody ako ťažšie drony. Väčšia batéria (Intelligent Flight Battery Plus) by pridala približne 40 gramov k maximálnej vzletovej hmotnosti dronu DJI Mini 3 Pro a zaradila by ho do návrhu identifikačnej normy triedy C1, čo by predstavovalo väčšie obmedzenia pri používaní dronu. Spoločnosť DJI sa chce tomuto scenáru vyhnúť." napísal zamestnanec firmy DJI.

Triedy dronov podľa technických parametrov (C0 až C6) budú platné od 1.1.2023. Pokiaľ by ste boli na výlete v zahraničí a batériu si zakúpite, tak by Vám mala bez problémov fungovať, ale treba myslieť na to, že s ňou prekročíte vzletovú hmotnosť 249g. Nižšie v tabuľke si môžete porovnať parametre batérii.

Tabuľka porovnania parametrov

NázovIntelligent Flight BatteryIntelligent Flight Battery Plus
ModelBWX162-2453-7.38BWX162-3850-7.38
Kapacita2453 mAh3850 mAh
HmotnosťPribližne 80,5 gPribližne 121 g
Napätie7.38 V7.38 V
Limit nabíjacieho napätia8.5 V8.5 V
Typ batérieLi-ionLi-ion
Energia18.1 Wh28.4 Wh
Maximálny nabíjací výkon37 W58 W
Čas nabíjania64 minút (s 30W USB-C nabíjačkou)101 minút (s 30W USB-C nabíjačkou)
Teplota nabíjania5° až 40° C 5° až 40° C
Informácia, ktorá sa zobrazuje na stránkach výrobcu

Plne tomuto kroku rozumieme Výroba sa snaží plniť všetky potrebné legislatívne kroky a sériu Mini udržať v kategórii pod 249g. Je to aj ukážka toho, že európsky trh je pre nich dôležitý. V minulosti sme mohli vidieť podobný krok aj pri verzii DJI Mavic Mini, kde sa model v Combo verzii predával s ochranou na vrtuľky. Výrobca uviedol na trh dron s váhou 249g, ale predával ho s príslušenstvom, ktorým používaním sme presiahli váhu 249g. Pri verzii DJI Mini 2 Combo bolo toto príslušenstvo z balenia odstránené a predáva sa samostatne. Zaujímavé je to, že ku verzii Mini 3 Pro sa ochrana vrtuliek nepredáva. Výrobca DJI ju neponúka. Teda ak ju chceme, musíme siahnuť po riešení od iných výrobcov.

Záver

Pokiaľ chcete prídavnú batériu ku Mini 3 Pro, tak máte možnosť jedine siahnuť po klasickej batérii DJI Mini 3 Pro Intelligent Flight Battery s kapacitou 2453 mAh alebo po sade DJI Mini 3 Pro Fly More Kit. Za nás odporúčame skôr sadu Fly More Kit. Na záver dodáme, ze model Mini 3 Pro sme testovali ako prví na Slovensku a našu recenziu si môžete pozrite na našom youtube kanáli. Model je u nás aj vystavený. Ak máte čas a chuť, tak môžete prísť obzrieť. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk. S radosťou Vám odpovieme do 86 400 sekúnd 🙂

Video prezentácia batérie DJI Mini 3 Pro Battery Plus

magnifiercrosschevron-down