E-shop
Domov / Stavebná firma STRABAG používa drony DJI

Stavebná firma STRABAG používa drony DJI

Spoločnosť DJI dnes zverejnila nové video, v ktorom poukazuje na model DJI Phantom 4 RTK. Ide o ukážku toho, ako je možné používať drony značky DJI nie len na tvorbu videa a fotografie. Vo videu vidíme, ako nemecká stavebná firma STRABAG, používa technológiu od DJI na výstavbu diaľnice. Táto firma aktívne používa drony DJI na […]

DJI Phantom 4 RTK | Zdroj: dji.com

Spoločnosť DJI dnes zverejnila nové video, v ktorom poukazuje na model DJI Phantom 4 RTK. Ide o ukážku toho, ako je možné používať drony značky DJI nie len na tvorbu videa a fotografie. Vo videu vidíme, ako nemecká stavebná firma STRABAG, používa technológiu od DJI na výstavbu diaľnice. Táto firma aktívne používa drony DJI na mapovanie, zjednodušenie pracovných postupov v oblasti stavebných prieskumov, zvýšenie efektivity a vytvorenie detailných 3D modelov.   Technológia od DJI pomáha stavebnému priemyslu zvýšiť produktivitu a digitalizovať pracovné postupy. Nový DJI Phantom 4 RTK je nástroj, ktorý mapuje stavebnú činnosť a dáva jej nový rozmer. Doposiaľ ťažko dostupné výsledky prieskumov je možné získať oveľa rýchlejšie a presnejšie, vďaka zabudovanému systému navigácie a polohy (centimetrová presnosť), ako aj vysokovýkonnému zobrazovaciemu systému, ktorý podporuje RTK aj PPK.  

Vyhotovené dáta modelom DJI Phantom 4 RTK | Zdroj: dji.com

Čo je to RTK? Real-Time Kinematics slúži na presne určovanie polohy. Satelitná navigácia v reálnom čase (RTK) je technika používaná na zvýšenie presnosti údajov o polohe získaných zo satelitných polohovacích systémov (globálne navigačné satelitné systémy, GNSS), ako sú GPS, GLONASS, Galileo a BeiDou. Využíva sa to najmä v geodézii a pri rôznych meraniach. Technológiu RTK momentálne obsahujú veľmi drahé modely od DJI (Matrice 600, Matrice 210 RTK, jednotky A3 a moduly D-RTK), čiže Phantom 4 RTK by mal byť takou vstupnou bránou do tohto odvetia. Viac Vám prezradí video nižšie.  

Fotogaléria

 

  https://www.youtube.com/watch?v=tAuF5aZi1ic   https://www.youtube.com/watch?v=DK1OTXxcFQk https://www.youtube.com/watch?v=lxNDTaA2_hM   Užitočné odkazy:

  Zdroj: dji

magnifiercrosschevron-down