E-shop
Domov / DJI Phantom 4 RTK - dron na presné určovanie polohy

DJI Phantom 4 RTK - dron na presné určovanie polohy

Koncom minulého roka sa na internete objavili fotografie modelu DJI Phantom Pro so zvláštnym výčnelkom na vrchnej strane. Viedli sa špekulácie, že ide o nový model. Spoločnosť DJI potvrdila, že ide o Phantom 4 RTK. Čo je to RTK? Real-Time Kinemtaics slúži na presne určovanie polohy. Satelitná navigácia v reálnom čase (RTK) je technika používaná […]

DJI Phantom 4 Pro RTK

Koncom minulého roka sa na internete objavili fotografie modelu DJI Phantom Pro so zvláštnym výčnelkom na vrchnej strane. Viedli sa špekulácie, že ide o nový model. Spoločnosť DJI potvrdila, že ide o Phantom 4 RTK.

Čo je to RTK?

Real-Time Kinemtaics slúži na presne určovanie polohy. Satelitná navigácia v reálnom čase (RTK) je technika používaná na zvýšenie presnosti údajov o polohe získaných zo satelitných polohovacích systémov (globálne navigačné satelitné systémy, GNSS), ako sú GPS, GLONASS, Galileo a BeiDou. Využíva sa to najmä v geodézii a pri rôznych meraniach. Technológiu RTK momentálne obsahujú veľmi drahé modely od DJI (Matrice 600, Matrice 210 RTK, jednotky A3 a moduly D-RTK), čiže Phantom 4 RTK by mal byť takou vstupnou bránou do tohto odvetia.     Spoločnosť DJI predviedla model v Číne: "Phantom 4 RTK je stále prototyp a zatiaľ nie je určené kedy bude uvedený na trh. Používa rovnakú kameru ako Phantom 4 Pro, ale systém je doplnený modulom pre presnú satelitnú navigáciu pomocou GNSS. Je určený predovšetkým na mapovanie a prácu, ktorá vyžaduje presnosť v centimetroch."     Užitočné odkazy:

magnifiercrosschevron-down