E-shop
Domov / Ako lietať s dronom v zime a na čo si dať pozor?

Ako lietať s dronom v zime a na čo si dať pozor?

Zimná krajina si priam pýta, aby sme si ju zvečnili s naším dronom. Drony dokážu potešiť krásnymi zábermi na zasnežené kopce či zľadovatené jazerá. Ako však lietať s naším strojom tak, aby sme oň v mrazivom počasí neprišli? Prinášame vám pár užitočných tipov, na čo si počas dní, keď je teplota pod nulou dať určite pozor. Tvorba námrazy […]
Počas lietania v zime sa nazabudnite aj poriadne obliecť 🙂 | Zdroj:

Zimná krajina si priam pýta, aby sme si ju zvečnili s naším dronom. Drony dokážu potešiť krásnymi zábermi na zasnežené kopce či zľadovatené jazerá. Ako však lietať s naším strojom tak, aby sme oň v mrazivom počasí neprišli? Prinášame vám pár užitočných tipov, na čo si počas dní, keď je teplota pod nulou dať určite pozor. Tvorba námrazy na drone je vždy neželaným javom. Pokiaľ ste leteli v lietadle počas mrazov, isto si vybavíte, že aj tu pozemný personál strieka krídla a chvost stroja špeciálnou tekutinou, ktorá ich má chrániť proti námraze. Podobne je to aj u dronov. Ak vonku mrzne, musíte počítať s tým, že váš dron nebudete môcť využívať rovnako ako pri teplotách nad nulou. Prípadne ho nebudete môcť použiť vôbec.

Zistite aká je doporučená prevádzková teplota u vášho typu stroja. Námraza na vrtuliach sa môže objaviť aj pri teplotách od 0 do 4 °C, keď je vlhký vzduch. Vtedy sa vám môže stať, že sa motor zastaví a stroj prestane "ťahať". Preto je vždy prvoradé, aby ste si naštudovali technické parametre vášho typu dronu. Pokiaľ ste si zakúpil dron u autorizovaného predajcu, tak obsahom balenia musí byť aj podrobný manuál. Pokiaľ ho nemáte, tak nám napíšte na info@smartwear.sk a pošleme vám ho v el. podobe.

Je lákavé vyfotiť zimnú krajinku 🙂 | Zdroj: thedroneu.com

Počas letu sledujte teplotu batérie. Nesmie klesnúť pod 8 stupňov. V opačnom prípade vám hrozí, že váš dron môže situáciu vyhodnotiť ako krízovú a pristane tam, kde sa k nemu nemusíte dostať. Ide o to, že riadiaca jednotka rozhodne, že bezpečnejšie bude okamžite pristáť aby sa predišlo nechcenému pádu. No a model môže byť práve na riekou, jazerom, stromami alebo rôznymi miestami, ktoré nemusia byť vhodné na pristátie.

Čo ak vonku sneží?

Existuje viacero tipov a trikov, ktoré vám môžu pomôcť zachytiť nádherné zábery aj keď vonku sneží. V prvom rade vám odporúčame lietať vzad - cúvať. Zabráni to vniknutiu snehu do objektívu. Sneh má tiež tendenciu odrážať veľa svetla - čo môže znížiť kvalitu vašich záberov. Tomuto môžete zabrániť použitím ND filtra. V každom prípade dron po pristatí dobre osušte, lebo roztopený sneh sa zmení na vodu a tú nemá žiaden stroj rád :/ Inverzia a hmla dronom tiež nepomáha. Všeobecne platí to, čo aj pri smartfónoch a iPadoch – pri mrazoch sa rýchlo vybíjajú. Pokiaľ však túžite robiť zábery aj pri teplotách pod nulou, odporúčame vám zakúpiť si profi dron, ktorý je vybavený samoohrievacími batériami a používať rukavice na dron. Pokojne ho dobehnite k nám obzrieť/vyskúšať 🙂

Rukavice na dron

  Zdroj: thedroneu.com

magnifiercrosschevron-down