E-shop
Domov / Výrobca DJI prišiel s novými okuliarmi pre pilotov FPV dronov

Výrobca DJI prišiel s novými okuliarmi pre pilotov FPV dronov

DJI nelení a napreduje. Najväčšia svetová spoločnosť vyrábajúca drony predstavila nové špeciálne okuliare pre pilotov dronov. Umožnia im vidieť svet z vtáčej perspektívy.   Kamera pripevnená na dron umožní jeho majiteľovi vytvárať zábery s oveľa vyšším rozlíšením. Zároveň sa bude vedieť lepšie vyhnúť prekážkam vo vzduchu, ako sú konáre stromov či elektrické vedenie. Kamera dokáže nahrávať aj […]

Poznáte FPV drony alebo je to pre vás novinka? | Zdroj: dji.com

DJI nelení a napreduje. Najväčšia svetová spoločnosť vyrábajúca drony predstavila nové špeciálne okuliare pre pilotov dronov. Umožnia im vidieť svet z vtáčej perspektívy.   Kamera pripevnená na dron umožní jeho majiteľovi vytvárať zábery s oveľa vyšším rozlíšením. Zároveň sa bude vedieť lepšie vyhnúť prekážkam vo vzduchu, ako sú konáre stromov či elektrické vedenie. Kamera dokáže nahrávať aj 1080p video pri 60 fps alebo 720p video pri 120 fps   Zábery sa dajú nahrávať buď priamo na kameru na drone, alebo na microSD kartu v okuliaroch. Novinári, ktorí mali možnosť si okuliare vyskúšať, potvrdili, že dokázali rozpoznať drobné detaily na okolitých stromoch, ako aj na približujúcom sa drone. Zábery boli ostré a jasné, bez straty signálu. Dokonca sa dal rozpoznať letiaci čmeliak – detail, ktorý by si pilot dronu pravdepodobne pri prenose v štandardnom rozlíšení ani nevšimol.     

Kompletnú ponuku systému DJI FPV nájdete na tomto odkaze.

    Spoločnosť je si vedomá, že záujem oň prejavia aj profesionálni filmári či fanúšikovia UAV zúčastňujúci sa závodov dronov. K dispozícii sú tri módy nahrávania – závodný, štandardný a LED. V balení okrem kamery a okuliarov sú aj vysielač a ovládač. Výrobca myslel aj na možnosť prepojenia viacerých dronov, ktoré sa dajú spoločne sledovať pomocou nových okuliarov.   „Vytvorili sme novú definíciu závodov dronov, prinášame  prinášali nižšiu mieru oneskorenia, ohromujúci HD displej a, čo je najdôležitejšie, nezabudnuteľný zážitok z lietania FPV,“ uvádza DJI na svojej webovej stránke.

Pozrite si prezentačné video od výrobcu

https://www.youtube.com/watch?v=PKggf17m4SE&t   Zdroj: dji

magnifiercrosschevron-down