E-shop
Domov / Nová aplikácia OpenSky pomáha austrálskym majiteľom dronov lietať legálne a bezpečne

Nová aplikácia OpenSky pomáha austrálskym majiteľom dronov lietať legálne a bezpečne

Spoločnosť Wing Aviation je lídrom na austrálskom trhu v donáškach tovaru prostredníctvom dronov. Najnovšie spolupracuje s austrálskou vládou na tom, aby piloti dronov mali istotu, že so svojimi dronmi lietajú tam, kde je to zákonom povolené a legálne. Pomôcť tomu má nová aplikácia OpenSky. Aplikácia je vyvinutá tak, aby nahradila pôvodnú aplikáciu „Can I Fly There? […]

Logo spoločnosti OpenSky

Spoločnosť Wing Aviation je lídrom na austrálskom trhu v donáškach tovaru prostredníctvom dronov. Najnovšie spolupracuje s austrálskou vládou na tom, aby piloti dronov mali istotu, že so svojimi dronmi lietajú tam, kde je to zákonom povolené a legálne. Pomôcť tomu má nová aplikácia OpenSky. Aplikácia je vyvinutá tak, aby nahradila pôvodnú aplikáciu „Can I Fly There? (Môžem tam letieť?)“ vytvorenú Úradom pre bezpečnosť civilného letectva (CASA). Toto je prvá z mnohých aplikácií, ktoré plánuje Wing Aviation a CASA vyvinúť s cieľom mať oblohu nad Austráliou bezpečnú.   Aplikácia bola spustená v Obchode Google Play, App Store a na webe začiatkom júla tohto roku, čím sa stala prvou z mnohých bezpečnostných aplikácií schválených spoločnosťou CASA, ktoré prišli na trh.   Aplikácia OpenSky umožňuje pilotom dronov, ktorí lietajú rekreačne, komerčne alebo pod ReOC (Regional Emergency Operations Center / Regionálne pohotovostné operačné centrá), vidieť aktuálne bezletové zóny, obmedzený vzdušný priestor a dočasné obmedzenia letov   Zadaním zamýšľanej polohy letu pilot uvidí všetky letové zóny zobrazené na mape. Kliknutie na označenie svojho letu na tejto mape poskytuje pilotovi zoznam kontrolovaných letísk, nemocníc a vrtuľníkov v oblasti spolu s kontrolným zoznamom a tipmi na udržanie jeho letu v medziach zákona a bezpečia.  

Prostredie aplikácie

OpenSky je ostatným projektom Úradu pre bezpečnosť civilného letectva, ktorý sa zameriava na vývoj aplikácií pre zabezpečenie legálnych a bezpečných letov dronov. Aplikácie vyvíjajú vývojári  pomocou platformy Digital RPAS. Platforma nám poskytuje pohľad do budúcnosti UAV letov v Austrálii, ale snáď čoskoro aj v EÚ. OpenSky a podobné aplikácie využívajúce túto platformu sa budú môcť integrovať s registračným systémom Úradu a zadávať žiadosti o autorizáciu letov, eventuálne aj si zažiadať o schválenie letov v blízkosti kontrolovaných letísk.

magnifiercrosschevron-down