E-shop
Domov / DJI Mavic 2 - fotografia, ktorá nám odhaľuje dizajn dlho očakávanej novinky od DJI

DJI Mavic 2 - fotografia, ktorá nám odhaľuje dizajn dlho očakávanej novinky od DJI

Na internet unikla fotografia dlho očakávanej novinky DJI Mavic 2. Novinka je tvarovo dosť podobná s prvou generáciou, s tým rozdielom, že Mavic 2 bude o niečo väčší a vylepšená by mala byť aj aerodynamika. Čo sa týka kamery, tak tá by mala obsahovať väčší senzor. Možno sa dočkáme 1" senzora ako obsahuje Phantom 4 Pro. Špekuluje […]

DJI MAVIC PRO druhej generácie | Zdroj: dronedj.com

Na internet unikla fotografia dlho očakávanej novinky DJI Mavic 2. Novinka je tvarovo dosť podobná s prvou generáciou, s tým rozdielom, že Mavic 2 bude o niečo väčší a vylepšená by mala byť aj aerodynamika. Čo sa týka kamery, tak tá by mala obsahovať väčší senzor. Možno sa dočkáme 1" senzora ako obsahuje Phantom 4 Pro. Špekuluje sa o tom, že kameru aj so závesom bude možné demontovať a používať ako samostatnú kameru so stabilizátorom. Niečo na štýl DJI Osmo. Veď vezmime si, že spoločnosť už dlho nepredstavila žiadne novinky v ich modelovej rade Osmo, s výnimkou Osmo Mobile. A práve toto by mohlo byť pokračovanie so širším využitím.  

Mavic Pro 2 bude možno obsahovať objektív s možnosťou optického priblíženia - zoom | Zdroj: ositalv

Keď si všimneme na stole je položená ešte jedna menšia kamera, ktorá ako keby bola osadená v rukoväti a v nej vyzerá byť vstavaný displej. Podoba s Removu K1. Predpokladá sa, že Mavic 2 sa bude predávať v rôznych prevedeniach, tak ako sme to poznali pri sérii Phantom 3: Standard, Advanced a Professional. To znamená, že by malo byť dostupných viac kamier s rôznymi snímačmi a cenou. Rozdelenie série nasvedčuje aj pás na prednom ramene, ktorý je striebornej farby. Do teraz všetky najvyššie modelové rady od DJI obsahovali zlatú farbu. Strieborná označovala nižšiu radu. Keď si všimneme aj na remene je nápis Mavic 2. Stále ostáva priestor pre označenie Pro.    

Nákres ručného stabilizátora od DJI | Zdroj: ositalv

Senzory

Čo sa týka senzorov, tak tie by sa mali nachádzať aj na bočnej strane. Prvá generácia ich obsahovala len zo spodnej a prednej časti. Mavic Air ich obsahuje aj zo zadu. No a Mavic 2 by ich mal mať z každej strany s výnimkou vrchnej časti, kde sa pravdepodobne bude nachádzať batéria. Presne tak ako pri prvej generácii. Viac senzorov znamená väčšia bezpečnosť pri lietaní. Senzor z vrchnej strany obsahuje zatiaľ iba DJI Inspire 2 a rada M200.

Kúsok balenia a detail na objektív

Vrtule a motory

Vrtuľky vyzerajú byť klasické a nepôjde asi o žiadne Low Noise, tak ako to je pri Mavic Pro Platinum a Phantom 4 Pro V2.0. Možno sa budú predávať samostatne, budú pri vyššej rade so zlatým označením alebo si DJI necháva priestor a po čase predstavia vylepšenú verziu - facelift.   Na fotografii je tiež vidieť, ženskú ruku s ružovými nechtami. Mohlo by ísť o youtuberku iJustine. DJI má v poslednej dobe vo zvyku ešte pred predstavením poslať ich novinky rôznym youtuberom a influencerom, ktorí natočia videa vopred a v deň predstavenia všetko zverejnia na svojich soc. sieťach. Do sveta internetoch vyplávala aj informácia, že udalosť, na ktorej mali byt predstavené novinky DJI bola zrušená. Každopádne situáciu sledujeme a budeme Vás informovať. Dole do komentu nám napíšte, čo si myslíte o fotografii.

Ak sa Vám nechce čítať, mrknite si video

https://www.youtube.com/watch?v=NS9614SRDpA     Zdroj: OsitaLV

magnifiercrosschevron-down