E-shop
Domov / Ako obnoviť vymazané dáta?

Ako obnoviť vymazané dáta?

Určite sa Vám už niekedy stalo, že ste si omylom niečo z PC vymazali, prípadne naformátovali pamäťovú kartu. Ak sa Vám to ešte nestalo, tak buďte radi. Je to veľmi nepríjemná vec, najmä pokiaľ ide o dôležité dáta.   Nám sa nedávno pri editovaní videa stalo to, že jedna zložka (25GB) sa jednoducho zmazala a […]

Chlap pustený na nervy. Zistil, že stratil 25GB zložku videa.

Určite sa Vám už niekedy stalo, že ste si omylom niečo z PC vymazali, prípadne naformátovali pamäťovú kartu. Ak sa Vám to ešte nestalo, tak buďte radi. Je to veľmi nepríjemná vec, najmä pokiaľ ide o dôležité dáta.  

Toto nám vypísal program a vďaka tomu sme prišli na to, že zložka je fuč | Sony Vegas Pro 13

Nám sa nedávno pri editovaní videa stalo to, že jedna zložka (25GB) sa jednoducho zmazala a nevieme prečo. Proste bola fuč. Sú to prípady kedy má človek chuť skočiť z okna. Našťastie dáta nie sú z pam. média odstránené, len sa tak tvária. Teda pokiaľ nebudú prepísané inými súbormi.  

Takto vyzerá časová os po vymazaní súborov | Sony Vegas Pro 13

Na trhu je veľmi veľa softvéru, ktorý umožňujú spätné obnovenie dát, no dovolíme si tvrdiť, že 99% z neho sa tvári, že je "free", teda zadarmo. Ale nie je to až taká pravda. Tieto programy je možné si stiahnuť, nainštalovať, prehľadať pomocou nich dáta, ale pokiaľ má prísť k obnove, tak je nutné si zakúpiť licenčný kľuč. Ich ceny sa pohybujú od 50-150EUR. Najhoršie na tom je, že človek si myslí, že program je zadarmo a zbytočne zabíja dôležitý čas. Aj samotné prehľadávanie disku niečo trvá. Nám sa naštastie podarilo dostať k programu - Ashampoo Undeleter.

Šampón na disk?

Ashampoo Undeleter | Zdroj: www.ashampoo.com

Tento program nie je zadarmo. Zaplatili sme zaň okolo 7,5€ a neľutujeme to! Ten čas čo sme strávili s tými "free" programmi bol pre nás oveľa drahší. Asamphoo je jednoduchý a celkom rýchly. Podstatné je to, že našiel dáta, ktoré sme stratili a tak sme mohli pokračovať v edite. Obrovskou nevýhodou je, že nedokáže obnoviť dáta z pam. karty!

Ako obnoviť dáta?

V prvom kroku si vyberte disk, z ktorého chcete dáta obnoviť a kliknite na "Hľadať".   Program Vám nájde dáta a popíše aj ich stav. Vyberte súbor, ktorý chcete obnoviť a kliknite na "Obnoviť".

Dávajte si pozor na jednú vec. Súbor, ktorý sa chystáte obnoviť, uložte do inej zložky ako z ktorej ho obnovujete. Ide o to, že keby ste ho obnovili na pôvodné miesto, tak môžete prepísať zdrojový súbor a tým pádom stratíte dáta úplne. Napríklad ak chcete obnoviť súbor z disku "D", tak ho obnovte na inú časť disku.

Článok nie je reklama ani antireklama. Jednoducho nám Asmaphoo veľmi pomohol a tak ak môže pomôcť niekomu inému, prečo o tom nenapísať?! Každopádne ak ste stratili veľmi dôležité dáta je najlepšie kontaktovať servis. Ak poznáte iné, lepšie programy, pokojne nám a čitateľom dajte vedieť dole do komentárov. Budem len radi 🙂   Zdroj: ashampoo

magnifiercrosschevron-down