E-shop
Domov / Brankári NHL objavujú virtuálnu realitu ako nástroj na zlepšenie výkonu - Meta Quest 3

Brankári NHL objavujú virtuálnu realitu ako nástroj na zlepšenie výkonu - Meta Quest 3

V nedávnom článku na webovej stránke NHL sa píše o zaujímavom trende medzi brankármi NHL – využívaní programov virtuálnej reality (VR) na zlepšenie ich výkonu. Táto technológia, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou medzi športovcami, ponúka brankárom nový spôsob, ako si vylepšiť svoje zručnosti a reakčné časy. Programy VR umožňujú brankárom trénovať v simulovanom prostredí, ktoré […]
Vizualizácia hráča NHL s nasadenou virtuálnou realitou

V nedávnom článku na webovej stránke NHL sa píše o zaujímavom trende medzi brankármi NHL – využívaní programov virtuálnej reality (VR) na zlepšenie ich výkonu. Táto technológia, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou medzi športovcami, ponúka brankárom nový spôsob, ako si vylepšiť svoje zručnosti a reakčné časy.

Programy VR umožňujú brankárom trénovať v simulovanom prostredí, ktoré napodobňuje reálne herné situácie. Táto technológia sa stáva obzvlášť užitočnou v obdobiach, kedy je prístup k ľadovej ploche obmedzený, ako napríklad počas offseason alebo kvôli zdravotným obmedzeniam. VR tréning poskytuje brankárom možnosť zlepšiť svoje zručnosti bez nutnosti fyzickej prítomnosti na ľade.

Virtuálna realita Meta Quest 3 je dostupná v našom showroome a môžete si ju kedykoľvek vyskúšať.

Virtuálna realita poskytuje brankárom jedinečnú príležitosť analyzovať a reagovať na rôzne druhy striel a herných situácií, čo im umožňuje zlepšiť svoje časovanie, pohybové schopnosti a rozhodovacie procesy. Týmto spôsobom môžu brankári trénovať a zlepšovať svoje schopnosti efektívnejšie a v bezpečnom prostredí.

Okrem technických výhod ponúka VR tréning aj psychologické benefity. Brankári môžu využiť VR na zlepšenie svojej mentálnej odolnosti a schopnosti koncentrácie, ktoré sú kľúčové pre úspech v ich pozícii. Zatiaľ čo technológia VR v NHL je ešte v počiatočných štádiách, jej potenciál na zlepšenie výkonu brankárov je obrovský. Ako technológia postupuje, je pravdepodobné, že ju bude využívať čoraz viac tímov a hráčov, aby získali konkurenčnú výhodu.

Ak by ste si chceli virtuálnu realitu vyskúšať cez Meta Quest 3, pokojne nás kontaktujte cez info@smartwear.sk. Viac o tejto súprave sa dočítate na tomto odkaze.

Zdroj: NHL.com.

magnifiercrosschevron-down