E-shop
Domov / DJI Mini 4 PRO - Mini na maximum

DJI Mini 4 PRO - Mini na maximum

Spoločnosť DJI pokračuje v inováciách a predstavuje novú generáciu svojho veľmi obľúbeného modelu DJI Mini 4 PRO. Novinka je pokračovateľom modelu Mini 3 Pro, množstvo nových technológií a funkcií však preberá aj z vyššieho modelu DJI Air 3.Hlavné novinky DJI Mini 4 Pro Hlavné novinky DJI Mini 4 Pro Hmotnosť do 249 g a výdrž 34 minút Ako je […]

Spoločnosť DJI pokračuje v inováciách a predstavuje novú generáciu svojho veľmi obľúbeného modelu DJI Mini 4 PRO. Novinka je pokračovateľom modelu Mini 3 Pro, množstvo nových technológií a funkcií však preberá aj z vyššieho modelu DJI Air 3.Hlavné novinky DJI Mini 4 Pro

Hlavné novinky DJI Mini 4 Pro

  • 1/1,3“ CMOS kamera s rozlíšením 48 Mpx s možnosťou vertikálneho snímania 4K 60p
  • Video 4K 60p HDR, Slow Motion 4K 100p, digitálny zoom
  • Nočné video
  • 10 bitové video režimy D-Log-M a HLG
  • Pokročilý režim návratu (RTH)
  • Vyhýbanie sa prekážkam zo všetkých smerov
  • Let podľa orientačných bodov (Waypoints)
  • Režim autopilota (Cruise control)
  • Nový prenosový systém O4 s dosahom až 20 km a prenosom 1080 60p
  • Nová dvojica ovládačov DJI RC 2 a DJI RC-N2
  • Nové spodné svetlo na prisvietenie pri visení a pristáti v noci

Hmotnosť do 249 g a výdrž 34 minút

Ako je u série Mini zvykom, aj Mini 4 Pro sa drží vzletovej hmotnosti 249 g aby mohol byť zaradený do najnižšej kategórie C0, teda dronov s hmotnosťou do 249 g, ktoré hlavne podľa európskej legislatívy podliehajú podstatne menším obmedzeniam ako ich ťažší kolegovia. DJI k novinke dodáva rovnakú inteligentnú batériu s kapacitou 2453 mAh (18,1 Wh) akú používa model Mini 3 Pro, ktorá zabezpečí maximálny čas letu až 34 minút.

48 Mpx fotografie aj nočné video

DJI Mini 4 Pro je vybavený širokouhlou kamerou s 1/1,3" čipom CMOS s rozlíšením 48 Mpx, s duálnou natívnou citlivosťou ISO a technológiou HDR na úrovni čipu. Počas dňa tak môžete zachytiť väčšie detaily svetiel a tieňov a dosiahnuť vyšší dynamický rozsah záberov. Kamera s prepočítanou ohniskovou vzdialenosťou 24 mm má optiku so svetelnosťou f/1,7 a využíva technológiu Quad pixel.  Tá je dôležitá pre zvýšenie citlivosti s nižšou úrovňou šumu a aj pri večerných záberoch zaznamenáva jasné detaily. Vylepšený algoritmus redukcie šumu nočných snímok pri modeli Mini 4 Pro účinne potláča šum a umožňuje robiť jasnejšie a kvalitnejšie zábery priamo z kamery. Vďaka štvornásobnému zoomu môžete ešte viac preskúmať a spoznať miesta, než začnete fotiť alebo filmovať.

HDR video a 4K 100p Slowmotion

Kamera vďaka duálnej natívnej citlivosti ISO umožňuje priamy výstup videa 4K/60fps HDR bez nutnosti úprav. Táto technológia pochádza z profesionálnych zariadení a v tejto kategórii je unikátna. Zábery tak budú mať bohaté farby, vysoký dynamický rozsah a prirodzené svetelné prechody.

Kamera podporuje tiež 10-bitové farebné režimy D-Log M a 10-bitový HLG. 10-bitový režim D-Log M pomáha zachovať viac detailov svetla a tieňov pre väčšiu flexibilitu pri úpravách. Zatiaľ čo 10-bitový režim HLG dokáže ponúknuť vyšší dynamický rozsah, čím dosahuje vynikajúce výsledky bez farebnej gradácie. Možno ho tak bez ďalších úprav sledovať na moderných televízoroch či monitoroch.   V ponuke je aj natáčanie spomalených videí (Slowmotion) s frekvenciou až 4K/100p ktoré sa ukladajú ako Slowmotion.

Prvýkrát v sérii Mini so všesmerovým systémom APAS

Mini 4 Pro je prvý dron zo série Mini, ktorý je vybavený štyrmi kamerovými senzormi s rybím okom, binokulárnymi kamerovými senzormi na snímanie smerom dole, 3D ToF senzorom a pomocným svetlom, a umožňuje tak užívateľom ovládať let do strán alebo používať MasterShots a ďalšie inteligentné funkcie v zložitých prostrediach s prekážkami. Všesmerový protinárazový systém APAS tak umožňuje používať systém trackovania aj v prostrediach s množstvom prekážok ako sú stromy, budovy a podobne. 

Nový systém prenosu a nová generácia ovládačov

Mini 4 Pro je po modeli Air 3 druhým modelom v ponuke DJI ktorý využíva novú generáciu ovládačov s prenosovým protokolom Ocusync 4. Ten umožňuje prenos videa v rozlíšení 1080/60p a má dosah až 20 km. V mestskom prostredí so značným rušením signálu môže tento systém systém v porovnaní s predchádzajúcou generáciou poskytovať stabilnejší signál a obmedziť tak oneskorenie a výpadky snímok pri prenose videa. Pri natáčaní v okolí budov, v malých výškach alebo cez rôzne prekážky si užívatelia môžu užiť lepšie ovládanie. Snímková frekvencia prenosu videa 60 fps umožňuje plynulejší živý prenos. Nižšia latencia prináša rýchlejší a pohotovejší zážitok z ovládania. K dronu sú podľa typu zostavy dodávané dva nové ovládače s podporou Ocusync 4. Oba ovládače možno zakúpiť aj samostatne ako príslušenstvo.

Diaľkový ovládač DJI RC 2

Tento diaľkový ovládač má vstavaný 5,5-palcový FHD displej a využíva výkonný procesor spolu s novým systémom prenosu videa O4 pre bezproblémový a pohodlný let. Oproti DJI RC ktorý pracoval so 4 anténami, 2x vysielanie a 2x príjem, nový ovládač využíva celkovo 6 antén, 4 vysielacie a dve prijímacie. Zvýšil sa výkon procesora ktorý má teraz účinné aktívne chladenie. DJI RC 2 využíva tiež novší štandard Bluetooth 5.3 (oproti 5.0) a rýchlejšiu WiFi 6 sieť. Zvýšila sa veľkosť internej pamäte z 8 GB na 32 GB. Cez USB C možno ovládač nabíjať, ale podporuje tiež pripojenie bezdrôtového mikrofónu DJI Mic a s aktívnym redukčným káblom USB-C/HDMI aj výstup videa na externý monitor. Ovládač je v súčasnosti kompatibilný iba s modelmi Mini 4 Pro a Air 3.    

Diaľkový ovládač DJI RC-N2

Diaľkový ovládač RC-N2 je určený na spoluprácu s mobilným smartfónom alebo tabletom so systémom Android alebo iOS. Využíva novú generáciu technológie prenosu videa Ocusync 4 so 6 anténami a zvýšeným výkonom. Je v súčasnosti kompatibilný iba s modelmi Mini 4 Pro a Air 3.   

Nové letové režimy

Na jednoduchšie vytváranie kreatívnych záberov nájdete v ponuke aj predprogramované režimy Quick shots, keď dron vykonáva sériu prednastavených pohybov. Nechýbajú medzi nimi už známe Dronie, Helix, Rocket, Circle a Boomerang.

Na potešenie používateľov Mini 4 Pro dostal aj nové letové režimy ktroré dosiaľ boli iba výsadou modelom Mavic 3 a nového Air 3:

Cruise Control (Autopilot)

Zapnutie tohto režimu si najprv namapujete na niektoré z programovateľných tlačidiel, napríklad C1. Potom , počas letu rozlietnete dron na požadovanú rýchlosť a aktivujete Cruise Control. Dron bude udržovať zaznamenanú rýchlosť bez toho aby ste museli držať páčku. Táto funkcia je veľmi užitočná keď chcete filmovať plynulé zábery. Počas letu môžete meniť smer aj výšku a dron bude udržovať konštantnú rýchlosť. Rovnako môžete aj meniť prednastavenú rýchlosť.

Waypoint Flight (Let podľa orientačných bodov)

Ďalšia veľmi užitočná funkcia z vyšších modelov. Počas letu si môžete uložiť aktuálnu pozíciu drona, vrátane jeho výšky, pričom sa ukladá aj smer a sklon kamery. Takto si môžete uložiť niekoľko traťových bodov a uložiť ich ako trasu letu. Pre zopakovanie letu podľa týchto bodov si môžete nastaviť rýchlosť aj akciu ktorú má dron na každom bode vykonať, napríklad spraviť fotku, spustiť alebo zastaviť video a podobne. Nastavujete si aj dĺžku zotrvania na konkrétnom bode. Potom už stačí iba spustiť trasu a dron ju automaticky obletí a vykoná nastavené úlohy. Funkcia je výborná na presné naplánovanie zložitejších záberov alebo na opakované fotenie či filmovanie rovnakách bodov počas roka alebo v rôznej dennej dobe.

Active Track – Touch Trace

Aktualizovaná funkcia Active Track teraz umožňuje prednastaviť letovú trasu, pretým bolo možné iba uzamknúť kurz.

Voliteľné príslušenstvo pre Mini 4 Pro

1. DJI RC 2 – diaľkový ovládač s displejom

Ľahký a ľahko použiteľný diaľkový ovládač so zabudovanou obrazovkou. Vďaka vstavanej aplikácii DJI Fly je pripravený na použitie bez nutnosti pripojenia k smartfónu .

2. Inteligentná letová batéria

Zaistite si hladký a bezstarostný let. Štandardná Inteligentná letová batéria má maximálnu výdrž 38 minút.

3. Nabíjacia stanica (DJI Mini 4 Pro/Mini 3 Series Two-Way Charging Hub)

Nabíja postupne diaľkový ovládač a tri batérie a slúži aj ako mobilný zdroj energie a umožňuje pohodlné prenášanie batérií.

4. Súprava ND filtrov

Prispôsobí kameru Mini 4 Pro silným svetelným podmienkam pomocou ND16/64/256 filtrov, aby ste boli vždy pripravení na dokonalý záber.

5. 360° ochrana vrtule (DJI Mini 4 Pro 360° Propeller Guard)

Plne chráni vrtule a ľahko sa pripevňuje a odopína, čím zaisťuje bezpečnosť letu jednoduchým a efektívnym spôsobom.

6. Širokouhlý objektív (DJI Mini 4 Pro Wide-Angle Lens)

Umožňuje vytvárať širokouhlé snímky hôr, stavieb, krajiny a iných so širokým uhlom záberu.

Porovnanie modelov:

DJI Mini 4 ProDJI Mini 3 ProDJI Mini 3DJI Air 3
Váha pod 249 gVáha pod 249 gVáha pod 249 g720 g
1/1,3palcová CMOS širokoúhlá kamera True Vertical Shooting1/1,3palcová CMOS širokoúhlá kamera True Vertical Shooting  1/1,3palcová CMOS širokoúhlá kamera True Vertical Shooting  1/1,3palcová CMOS širokouhlá kamera 1/1,3palcová CMOS stredná telekamera  
4K/60fps HDR Slow Motion: 4K/100fps Night Shots Video4K/60fps, 4K/30fps HDR Slow Motion: 1080p/120fps -4K/30fps HDR - -4K/60fps HDR Slow Motion: 4K/100fps Night Shots Video
10-bit D-Log M, HLGD-Cinelike-10-bit D-Log M, HLG
Snímanie prekážok všetkými smermi APAS, Pokročilý RTH, Waypoint Flight, Cruise ControlSnímanie prekážok vpredu/vzadu/dole, APAS 4.0 Inteligentný RTH    Snímanie prekážok smerom dole Inteligentný RTHSnímanie prekážok všetkými smermi, APAS 5.0 Pokročilý RTH, Waypoint Flight, Cruise Control  
DJI O4: až 20 km 1080p/60fps živý prenos      DJI O3: až 12 km 1080p/30fps živý prenos      DJI O2: do 10 km Živý prenos 720p/30fps   -DJI O4: až 20 km 1080p/60fps živý prenos    
magnifiercrosschevron-down