E-shop
Domov / DJI OSMO ACTION 4 : Zvoľ si svoj štýl

DJI OSMO ACTION 4 : Zvoľ si svoj štýl

Obľúbený rad akčných kamier DJI OSMO ACTION prichádza už so 4. generáciou a prináša viacero zaujímavých vylepšení ktoré ďalej zvyšujú kreatívne možnosti a schopnosti kamery. OSMO ACTION 4 tak dáva fanúšikom akčných športov silný nástroj na zachytenie svojich zážitkov na profesionálnej úrovni. Medzi hlavnými vylepšeniami kamery nájdete: 1/1,3“ snímač s vysokou citlivosťou a dva farebné displeje Kamera vychádza z […]

Obľúbený rad akčných kamier DJI OSMO ACTION prichádza už so 4. generáciou a prináša viacero zaujímavých vylepšení ktoré ďalej zvyšujú kreatívne možnosti a schopnosti kamery. OSMO ACTION 4 tak dáva fanúšikom akčných športov silný nástroj na zachytenie svojich zážitkov na profesionálnej úrovni. Medzi hlavnými vylepšeniami kamery nájdete:

  • Nový 1/1,3“ senzor CMOS s vyššou citlivosťou na svetlo
  • Možnosť záznamu 10-bitového videa a režimu D-Log M pre rozsiahle farebné úpravy
  • Záznam videa až v rozlíšení 4K 120p so širokouhlým záberom až 155°
  • Stabilizácia horizontu – 360° Horizon Steady a Horizon Balance
  • Odolnosť voči mrazu do -20°C
  • Magnetické rýchloupínanie a natívne vertikálne video
  • Duálne dotykové displeje
  • Vodeodolnosť až do hĺbky 18m bez obalu

1/1,3“ snímač s vysokou citlivosťou a dva farebné displeje

Kamera vychádza z modelu DJI OSMO ACTION 3, je koncipovaná na šírku s veľkým dotykovým displejom vzadu, pokrývajúcim väčšinu plochy zadnej strany. V prednej časti je vedľa objektívu s veľkým 1/ 1,3“ snímačom s rozlíšením 48 Mpx, umiestnený ďalší farebný dotykový displej. Ten ocenia hlavne tvorcovia obsahu ktorý využívajú selfie zábery.

Snímajte horizontálne aj vertikálne

Umožní veľmi jednoducho komponovať scénu a naviac aj ovládať nastavenia kamery. Kamera využíva magnetický úchyt s mechanickým zámkom, rovnako ako predchodca. Vďaka tomu umožňuje rýchlu inštaláciu a uvoľnenie , pričom zachováva kompatibilitu so všetkými držiakmi DJI aj GoPro. Pomocou prídavného ochranného rámu, ktorý je súčasťou súprav možno kameru veľmi jednoducho upevniť do polohy na šírku alebo na výšku.

Vymeniteľná batéria a rýchlonabíjanie

Výhodou kamery je vymeniteľná batéria, takže sa pri tvorbe nemusíte obmedzovať. K dispozícii je nabíjacia stanica na 3 batérie. Uprostred natáčania tak nemusíte riešiť nabíjanie batérie, jednoducho ju vymeníte a natáčate ďalej. Batéria má predĺženú životnosť a umožní až 160 minút natáčania. Vďaka rýchlonabíjaniu  dokážete batériu nabiť za 18 minút na 80% kapacity, čo vystačí asi na ďalšie dve hodiny natáčania.

Spomaľte svoju akciu vďaka natáčaniu v 4K 120p

OSMO ACTION 4 ponúka záznam v rozlíšení 1080p, 2,7K aj 4K a to až so snímkovou frekvenciou 120p. Na stabilizáciu obrazu je k dispozícii vylepšený elektronický stabilizátor obrazu Rock Steady 3.0+ ktorý pracuje do režimu 4K 120p.  Kamera je tiež vybavená vylepšenou stabilizáciou horizontu Horizon Steady do 2,7K 60p ktorá eliminuje chvenie vo všetkých smeroch a koriguje náklon v ľubovoľnom uhle a Horizon Balancing do 4K 60p ktorá dokáže korigovať náklon v rozsahu ±45 °.

Natáčajte v hĺbke až 18 m bez ďalšieho púzdra

Vylepšená bola aj odolnosť kamery. Tá teraz bez ďalšieho príslušenstva umožňuje použitie v hĺbkach až 18 metrov. Predný a zadný displej a tiež ochranný kryt objektívu sú vyrobené z vysoko pevného skla Gorilla Glass, ktoré je odolné voči opotrebovaniu a poškriabaniu, a vydrží pád z výšky až 1,5 metra. Sklá sú naviac vybavené hydrofóbnym povlakom, ktorý rýchlo odpudzuje vodu a nečistoty bez vplyvu na kvalitu obrazu. Pokročilý snímač farebnej teploty zaistí verné farby pri natáčaní vonku , v interiéri aj pod vodou. Aplikácia DJI Mimo teraz dokáže synchronizovať vizuálne informácie zo snímača teploty farieb kamery OSMO ACTION 4, aby ste mohli sledovať detaily pod morskou hladinou v správnych farbách.

Ovládajte kameru vo všetkých situáciách

Ovládanie kamery je možné viacerými spôsobmi. V prvom rade je to dvojica dotykových displejov vpredu a vzadu. Užívateľské rozhranie sa prispôsobuje podľa toho či budete natáčať horizontálne alebo vertikálne. Dotykové displeje sú naviac citlivé aj na ovládanie mokrými rukami. Ak máte kameru napríklad na prilbe alebo inde , mimo zorného poľa, dobre poslúži hlasový sprievodca ktorý po krátkom stlačení tlačidla Quick Switch hlasovo oznámi aktuálny režim kamery. Vďaka tomu môžete môžete presne vybrať požadovaný režim a byť si istí, že nikdy nezmeškáte okamih, ktorý chcete zaznamenať. Do zoznamu režimov môžete dokonca pridať až päť sád užívateľských parametrov. Kamera naviac umožňuje vylepšené hlasové ovládanie, takže aj keď máte ruky zaneprázdnené, môžete ovládať záznam.

Inteligentné režimy a rozšírené možnosti záznamu

Kamera OSMO ACTION 4 je určená na záznam rýchlych športových zápasov, od dynamických záberov s čistým zvukom až po bezproblémové možnosti následných úprav. Kamera používa rovno trojicu mikrofónov ktoré umožňujú kvalitný stereo záznam, pričom smer zvuku možno nastavovať. Skrytý mikrofón v spodnej časti slúži na potlačenie hluku vetra, čo vám dáva väčšiu istotu pri nahrávaní zvuku vo veterných podmienkach alebo pri vyšších rýchlostiach. Tvorcovia obsahu tiež určite ocenia že OSMO ACTION 4 je kompatibilná s profesionálnym bezdrôtovým setom mikrofónov DJI Mic ktorého prijímač sa pripája do USB-C konektoru. Set obsahuje dvojicu bezdrôtových mikrofónov a výborne tak poslúži aj na natáčanie vlogov alebo rozhovorov. Táto funkcia posúva možnosti OSMO ACTION 4  ďaleko za hranice bežných akčných kamier. Mikrofónny set DJI Mic má dosah až 250 m a ku kamere okrem neho môžete pripojiť aj iné mikrofóny pomocou redukcie 3,5mm jack_USB-C. Vďaka spomínaným funkciám možno OSMO ACTION 4 využívať aj v roli webovej kamery.

Živý prenos cez WiFi aj synchronizácia časového kódu

Kamera samozrejme spolupracuje s firemnou aplikáciou DJI MINO ktorá okrem diaľkového ovládania a sťahovania fotiek a videí umožňuje aj živý prenos prostredníctvom WiFi.  Pri športoch ako lyžovanie , snowboard a podobných ak používate takzvaný „neviditeľný držiak“ InvisiStick, aplikácia DJI Mimo pomocou využitia Cloud Computingu a algoritmov AI dokáže odstrániť selfie tyč, takže získate dych vyrážajúce zábery, ktoré vyzerajú, ako by ich natočil profesionál.

Vďaka vstavanej funkcii časového kódu v kamere OSMO ACTION 4  môžete synchronizovať zábery z viacerých kamier a zvýšiť tak efektivitu pri strihu. To umožňuje využívať kameru aj v projektoch kde využívate profesionálnu techniku.

Strihajte vaše videá s využitím umelej inteligencie

Kamera je plne kompatibilná s aplikáciou LightCut video editor. Aplikácia LightCut je dôkladne prispôsobená scenárom použitia OSMO ACTION 4 . Dokáže automaticky vyberať klipy z cyklistiky, potápania, surfovania alebo lyžovania/snowboardingu a inteligentne ich priraďovať k exkluzívnym šablónam na vytváranie pôsobivých videí. K dispozícii sú aj šablóny pre kempovanie, vlogovanie, cestovanie a večierky. Pomocou bezdrôtového pripojenia cez Wi-Fi môžete rýchlo zobrazovať náhľady  a vykonávať automatické úpravy bez nutnosti výstupu záznamu z kamery, čo vám ušetrí miesto vo vašom smartfóne. Samozrejme si však video môžete vo svojom mobilnom zariadení upraviť aj manuálne, podľa svojich predstáv. LightCut podporuje priame spojenie s OSMO ACTION 4   pre rýchle a pohodlné náhľady záberov. Po natáčaní môžete nechať umelú inteligenciu, aby vybrala vaše najdôležitejšie momenty a vytvorila 4K alebo HD videá.

Pripravená kedykoľvek potrebujete

Prekonajte všetky limity

Limity sú od toho, aby boli prekonávané. OSMO ACTION 4 je akčná kamera, ktorá vám to umožní vďaka nespočetným množstvom funkcií, ktoré sú nielen výkonné, ale aj intuitívne.

Magnetické rýchloupínanie

Magnetická rýchloupínacia konštrukcia OSMO ACTION 4 umožňuje rýchle prenastavenie, kedykoľvek potrebujete.

Natívne vertikálne snímanie

Ľahko a flexibilne môžete prejsť do vertikálnej polohy. Ochranný rámček pre horizontálne a vertikálne snímanie umožňuje zhotovovať vertikálne zábery v priebehu niekoľkých sekúnd bez straty kvality.

Duálne dotykové displeje

Vďaka dvom dotykovým displejom odolným proti vode nemusíte pri robení selfie, prepínaní režimov alebo prehrávaní videa otáčať akčnú kameru kvôli úpravám parametrov.

Vlastné režimy a tlačidlo rýchleho prepínania

Vďaka funkciám, ako je napríklad SnapShot, vám neuniknú ani tie najzaujímavejšie okamihy. Uložte si často používané nastavenia do skratiek C1-C5 a prepínajte medzi jednotlivými režimami počas používania pomocou tlačidla Quick Switch a hlasových pokynov.

Robustný výkon, kompaktné prevedenie

Bez obáv môžete kameru ovládať aj s mokrými rukami. OSMO ACTION 4 je navrhnutá tak, aby bez puzdra mohla byť ponorená až do hĺbky 18 metrov.

Veľmi dlhá výdrž batérie, podpora rýchleho nabíjania

Batéria vydrží nabitá viac ako 2,5 hodiny. Keď ju budete potrebovať dobiť, môžete využiť rýchlonabíjanie. Počas iba 18 minút bude nabitá na 80 %.

Nízka teplota, vysoký výkon

Konštrukcia batérie odolná proti mrazu vám umožní používať kameru aj v mrazivých dňoch. Vychutnajte si až 150 minút záznamu pri teplote až do -20 °C.

AI odstránenie selfie tyče

S vylepšenou funkciou InvisiStick môžete v širšom spektre scenárov eliminovať selfie tyč zo záberov a získať tak úchvatnú perspektívu.

GPS Bluetooth diaľkový ovládač

Zachyťte celý záber pomocou GPS Bluetooth diaľkového ovládača. Zaznamenávajte a integrujte dáta, ako je rýchlosť, stúpanie, zrýchlenie a ďalšie.

Obsiahle príslušenstvo, scenáre využitia

Príslušenstvo, ktoré vylepšuje tvorbu

K dispozícii je nové intuitívne a veľmi praktické príslušenstvo, vďaka ktorému bude každý scenár oveľa dynamickejší.

Horská cyklistika

Osmo Action Chest Strap Mount

Vytvára intenzívny pohlcujúci pohľad z prvej osoby. Pohodlné nosenie s nastaviteľným uhlom sklonu kamery.

Osmo Action Helmet Chin Mount

Poskytnite divákom úchvatnú perspektívu z kamery, ktorá napodobňuje zorné pole používateľa. Ľahko sa montuje a demontuje a funguje na rôznych typoch prilieb.

Potápanie

Osmo Action 60m Waterproof Case

Vďaka vysoko odolnému sklu poskytuje vodotesnú ochranu až do hĺbky 60 metrov a umožňuje tvoriť aj pod vodou.

DJI Floating Handle

Protišmyková rukoväť je príjemná a dobre sa drží. Dutá konštrukcia udržuje akčnú kameru nad vodou, takže môžete natáčať bez obáv zo straty zariadenia. Univerzálny port je možné ľahko demontovať a pripojiť k vodotesnému puzdru.

Lyžovanie/Snowboarding

Osmo Action 1.5m Extension Rod Kit

Je kompaktný, ľahko sa drží a je flexibilný od 0,3 do 1,5 metra, čo je vhodné najmä pre selfie a zábery z viacerých uhlov. Otvor s 1/4″ závitom na spodnej strane umožňuje rozšírenie príslušenstva na všestranné použitie.

Osmo Action Adhesive Base Kit

Plochá lepiaca základňa má veľkú lepiacu plochu 3M so silnou priľnavosťou pre bezpečné upevnenie, vďaka ktorej je vhodná pre širokú škálu scenárov.

Cyklistika

Osmo Action Bike Seat Rail Mount

Je vyrobený z odolnej hliníkovej zliatiny, a ľahko sa inštaluje.

Osmo Action Mini Handlebar Mount

Podporuje 360° otáčanie na snímanie z rôznych uhlov. Jeho montáž je jednoduchá
a nevyžaduje žiadne náradie. Priemer rúrky je nastaviteľný,  [15]  takže je vhodný pre rôzne modely.

Osmo Action 360° Wrist Strap

Nasaďte si akčnú kameru na ruku alebo zápästie pomocou remienka na zápästie Osmo Action 360° a robte pohlcujúce POV zábery alebo kameru rýchlo uložte.

Ďalšie príslušenstvo pre kreatívnu tvorbu

* Všetko príslušenstvo uvedené v tejto časti je predávané samostatne.

Osmo Action GPS Bluetooth Remote Controller

Môžete ho nosiť na zápästí alebo pripevniť na riadidlá a diaľkovo ovládať spustenie nahrávania. Zaznamenávajte športové údaje pomocou vstavanej GPS a integrujte ich do videa v aplikácii DJI Mimo.

Osmo Action Mini Extension Rod

Veľkosti dlane pri skladovaní. Môže byť rozšírený na štyri časti. Pohodlne sa drží aj dlhšiu dobu. Vstavaný statív na spodnej strane dokáže udržať zariadenie bezpečne na mieste pre stabilné snímanie. Konštrukcia s guľovým kĺbom na hornej strane umožňuje pohodlnejšie nastavenie uhla.

Osmo Action Mini Handlebar Mount

Podporuje 360° otáčanie na snímanie z rôznych uhlov. Jeho montáž je jednoduchá a nevyžaduje žiadne náradie. Priemer trubice je nastaviteľný, [15] takže je vhodný pre rôzne modely.

Osmo Action 360° Wrist Strap

Pri jazde na bicykli si môžete kameru nasadiť na ruku alebo zápästie a zhotovovať pohlcujúce POV zábery a okamžite upraviť uhol snímania.

Osmo Action Bite Mount

Zaistite kameru bez toho, aby ste ju museli držať, a robte POV zábery pri surfovaní alebo jazde na bicykli. Je vyrobená z odolného potravinárskeho materiálu [16] na pohodlné, bezpečné
a bezproblémové snímanie.

Osmo Backpack Strap Mount

Kameru môžete rýchlo pripevniť k batohu a zaobstarať POV záznam pri outdoorových aktivitách. Keď akčnú kameru nepoužívate, je v ňom bezpečne uložená.

Osmo Action Multifunctional Battery Case

Uchováva tri batérie a dve microSD karty. Inteligentne rýchlo nabíja tri batérie a môže byť spoločne s týmito batériami použitá ako powerbanka na nabíjanie ďalších zariadení, napríklad smartfónu.

DJI Mic

Prvý dvojkanálový bezdrôtový DJI systém mikrofónov sa vyznačuje vynikajúcim výkonom záznamu zvuku, ktorý zaznamenáva presnejší a realistickejší zvuk, čo výrazne zlepšuje kvalitu výstupných záberov.

Osmo Action Hanging Neck Mount

Závesný držiak na krk využíva jedinečný materiál zo silikagélu, ktorý je príjemný na nosenie
a môžete ho ľubovoľne tvarovať. Použite ho na rýchle zhotovovanie POV záberov pri rybárčení, cestovaní a pod.

Porovnanie modelov

Osmo Action 4Osmo Action 3DJI Action 2 Power Combo
1/1,3palcový senzor CMOS  1/1,7palcový senzor CMOS  1/1,7palcový senzor CMOS  
Hmotnosť 145 g  Hmotnosť 145 g  Hmotnosť 120 g  
Prevádzková doba 160 minút  Prevádzková doba 160 minút  Prevádzková doba 70 min (kamera) 180 min (kamera s napájacím modulom)
18m vodotesnosť Vodotesná bez púzdra16m vodotesnosť Vodotesná bez púzdra10m vodotesnosť Vodotesná bez púzdra
Prevádzková doba -20 °C až 45 °CPrevádzková doba -20 °C až 45 °CPrevádzková doba 0 °C až 40 °C
Maximálne rozlíšenie videa 4K/120 fpsMaximálne rozlíšenie videa 4K/120 fps  Maximálne rozlíšenie videa 4K/120 fps  
Podporuje rýchlonabíjaniePodporuje rýchlonabíjanie-
Konštrukcia s rýchloupínanímKonštrukcia s rýchloupínanímKonštrukcia s rýchloupínaním
RockSteady 3.0/3.0+
HorizonSteady Stabilizačný systém HorizonBalancing  
RockSteady 3.0/3.0+
HorizonSteady Stabilizačný systém HorizonBalancing
RockSteady 2.0
HorizonSteady Stabilizačný systém HorizonBalancing
magnifiercrosschevron-down