E-shop
Domov / DJI Air 3 - sága pokračuje

DJI Air 3 - sága pokračuje

Spoločnosť DJI prichádza s novinkou vo svojej obľúbenej rade AIR, s modelom DJI Air 3. Ten prichádza s viacerými zaujímavými inováciami a poteší predovšetkým fanúšikov fotenia a filmovania. DJI Air 3 je kompaktný skladací dron s dvojicou výkonných kamier – širokouhlou, a strednou telekamerou s trojnásobným zoomom. Používatelia si môžu užívať  výdrž až 46 minút, snímanie prekážok zo všetkých smerov  a prenos […]

Spoločnosť DJI prichádza s novinkou vo svojej obľúbenej rade AIR, s modelom DJI Air 3. Ten prichádza s viacerými zaujímavými inováciami a poteší predovšetkým fanúšikov fotenia a filmovania.

DJI Air 3 je kompaktný skladací dron s dvojicou výkonných kamier – širokouhlou, a strednou telekamerou s trojnásobným zoomom. Používatelia si môžu užívať  výdrž až 46 minút, snímanie prekážok zo všetkých smerov  a prenos videa najnovším systémom Ocusync 4. Teraz môžete zachytávať nádherné detaily akejkoľvek scény pomocou 48 Mpx fotografií z dvoch kamier a 4K HDR videa. S Air 3 môžete natáčať objekty s neobmedzenou kreativitou.

Hlavné novinky DJI Air 3:

  • Dvojica kamier s rozlíšením 48 Mpx so širokouhlým a 3x tele objektívom
  • Predĺžená doba letu, až 46 minút
  • Vyhýbanie sa prekážkam zo všetkých smerov so systémom APAS 5.0
  • Duálna kamera so snímaním 4K 60p a HDR
  • 10 bitové video režimy D-Log-M a HLG
  • Nový prenosový systém O4 s vyšším dosahom a lepšou stabilitou
  • Nová dvojica ovládačov DJI RC 2 a DJI RC-N2
  • Nový funkcia automatizovaného letu Waypoint

Prvý dron v strednej triede s duálnou kamerou

DJI Air 3 je prvým dronom s duálnym systémom kamier v rade Air, ktorý v elegantnom a kompaktnom tele obsahuje širokouhlú a strednú telekameru. Obe kamery majú rovnaké snímače CMOs veľkosťou 1/1,3" a rozlíšením 48 Mpx, ale rozdielnu ohniskovú vzdialenosť, čo prináša konzistentnú kvalitu obrazu a väčšie možnosti dynamického zobrazovania.

Širokouhlá kamera:

  • Veľkosť pixelu 2,4 μm
  • Ekvivalent formátu 24 mm
  • Svetelnosť f/1,7

Tele kamera s 3 násobným zoomom:

  • Veľkosť pixelu 2,4 μm
  • Ekvivalent formátu 70 mm
  • Svetelnosť f/2,8

Širokouhlá kamera umožňuje bežné snímanie krajiny s dostatočnou šírkou záberu bez skreslenia. Vďaka tele kamere s pevným 3x optickým zoomom môžete zachytávať zaujímavé zábery vo väčšom detaile. Vďaka iba optickému priblíženiu nedochádza k žiadnej strate detailov ani k žiadnym artefaktom a dostanete tak plnohodnotný obraz.

Fotografie s rozlíšením až 48 Mpx z oboch kamier

DJI Air 3 je tak ako jeho predchodcovia z tejto rady cielený na fotenie a filmovanie. Hlavným rozdielom, je použitá kamera, respektíve dvojica kamier. Pozitívom je že oba snímače sú rovnaké, takže či už budete fotiť so širokouhlým objektívom s ohniskovou vzdialenosťou 24 mm alebo so 70 mm teleobjektívom, všetky fotografie môžete mať v rozlíšení 48 Mpx a vo vyrovnanej kvalite, čo výrazne uľahčuje ich neskoršie spracovanie.

Video 4K/60p, HDR aj Slowmotion 4K/100p

Oba 1/1,3 palcové snímače CMOS kamery Air 3 podporujú teraz duálnu natívnu citlivosť ISO pre priamy výstup videa 4K/60fps HDR bez nutnosti úprav. Túto technológiu sme donedávna mohli vidieť iba na profesionálnych zariadeniach a v tejto kategórii je unikátna. Znamená to, že zábery z oboch kamier budú mať bohaté farby, vysoký dynamický rozsah a prirodzené svetelné prechody.

Obe kamery tiež podporujú 10-bitové farebné režimy D-Log M a 10-bitový HLG. 10-bitový režim D-Log M pomáha zachovať viac detailov svetla a tieňov pre väčšiu flexibilitu pri úpravách. Zatiaľ čo 10-bitový režim HLG dokáže ponúknuť vyšší dynamický rozsah, čím dosahuje vynikajúce výsledky bez farebnej gradácie. V ponuke je aj natáčanie spomalených videí (Slowmotion) s frekvenciou až 4K/100p ktoré sa ukladajú ako Slowmotion.

Lietajte dlhšie a bezpečnejšie

DJI Air 3 umožňuje až 46 minút letu, čo je o 48 % viacako u predchádzajúcej generácie. To vám poskytne dostatok času na preskúmanie, úpravu kompozície a obstaranie požadovaných záberov. Nový Hub na nabíjanie trojice batérií podporuje inovatívnu funkciu prenosu energie. Stačí stlačiť a podržať funkčné tlačidlo a zostávajúca energia z niekoľkých batérií sa prenesie do batérie s najvyššou zostávajúcou energiou, vďaka čomu získate nabitú batériu v situáciách, kedy sú možnosti nabíjania obmedzené.

DJI Air 3,  rovnako ako séria Mavic 3 teraz využíva najnovšiu generáciu všesmerového  systému APAS 5.0 ktorý vďaka 8 kamerám pokrývajúcim celé okolie dronu, dokáže bezpečne detegovať a vyhnúť sa väčšine prekážok, a dokáže vás tak sledovať aj pri pohybe lesom alebo vegetáciou.  Senzory môžu snímať okolie až do vzdialenosti 200 metrov.  Je tak menšia šanca na nehodu a citlivejšie senzory zlepšujú tiež automatizovaný návrat domov. Dron tak môže lepšie mapovať prostredie a tieto údaje využíva na plánovanie inteligentnejšej cesty späť domov počas ktorej sa dokáže vyhýbať prekážkam (stromom, budovám a podobne) ktoré by mu prekážali v ceste. Je to veľmi dôležité, pretože napríklad pri strate signálu sa dron chvíľu vracia po predtým letenej trase a pokiaľ nedôjde k obnoveniu signálu, spustí sa režim automatického návratu (RTH – Return to Home) a dron sa vracia na miesto štartu najkratšou cestou. Pokročilý režim RTH tak zaručí bezpečný návrat domov.

Inteligentné funkcie na špičkovej úrovni

Funkcia Focus Track bola vylepšená na verziu Active Track 5.0 a spolu s funkciami Spootlight 2.0 a Point of Interest 3.0 tak zabezpečujú kvalitné sledovanie osôb alebo objektov. To je dostupné aj v režime 4K 60p,  umožňuje na obrazovke označiť objekt ktorý budete sledovať. Systém automaticky rozlíši či ide o auto, bicykel, osobu alebo loď.  Na zobrazenej kruhovej ružici si môžete určiť smer z ktorého vás má dron sledovať. Zaujímavosťou je že trackovanie je dostupné aj s tele kamerou.

Automatizované a špeciálne foto a video režimy

Hlavným cielením DJI Air 3 je filmovanie a fotenie . Okrem bežného fotenia sú samozrejme k dispozícii aj režimy panoráma, 360° pohľad a ďalšie. Ďalej sú tu špeciality ako Timelapse a Hyperlapse (časozberný záznam s pohybom). U toho je možných niekoľko režimov od krúženia okolo objektu, priamej trasy s uzamknutým objektom záujmu alebo naprogramovanie niekoľkých bodov ktoré dron automaticky pri zázname obletí. Nájdete tu aj obľúbené režimy Quick Schots , čo sú predprogramované jazdy kamerou pre dosiahnutie špecifických efektov . U nich možno meniť jednotlivé parametre pohybu. Na rozdiel od starších modelov sú všetky tieto režimy dostupné v plnom rozlíšení 4K. Vrcholom týchto režimov je Masteshots ktorý vykoná sériu rôznych pohybov  na natočenie okolia určeného objektu alebo lokality. V aplikácii DJI Fly si potom môžete vybrať niektorú z množstva prednastavených scén a aplikácia vám ju zostrihá z vašich záberov. Určite stojí za vyskúšanie !  Novinkou je 2,7K vertikálne snímanie z oboch kamier s pomerom strán 4:3.

Z ďalších špeciálnych režimov možno spomenúť:

Nočný režim

Vďaka pokročilému algoritmu redukcie šumu dokáže Air 3 robiť zábery bez šumu v rozlíšení až 4K/30 fps aj v prostredí so slabým osvetlením alebo v noci.

Hyperlapse

Vyberte si zo štyroch možností, ako je Free, Circle, Course Lock a Waypoint, a robte časozberné zábery v rozlíšení až 4K horizontálne alebo 2,7K vertikálne.

Slow Motion

Vyberte 4K/100 fpsalebo 1080p/100fps pre priamy záznam 4x slow-motion videa.

SmartPhoto 3.0

V režime zhotovovania jednotlivých snímok používa Air 3 v predvolenom nastavení funkciu SmartPhoto 3.0, ktorá dokáže automaticky vyberať medzi HDR, presvetlením a rozpoznaním scény podľa danej situácie pre lepšie výsledky snímania. Vo formáte HDR DNG dokáže kamera zaznamenať väčší dynamický rozsah so vstavaným vylepšením kontrastu. Obrazový súbor môže v softvéri pre následnú úpravu snímok dosiahnuť kvalitu na úrovni formátu JPG, čo znižuje náročnosť postprodukcie.

QuickTransfer

Rýchle sťahovanie fotografií a videí z dronu priamo do smartfónu prostredníctvom bezdrôtového pripojenia vám ušetria čas aj námahu.

Navigácia získava svoju polohu od satelitov GPS, Glonass a Beidou. Okrem GPS sa systém dokáže orientovať vďaka vizuálnym polohovacím senzorom smerujúcim nadol, aby ho udržali na svojom mieste.

Pokročilé snímanie s funkciou Waipoint

Funkcia Waypoint je teraz prvýkrát k dispozícii v rade Air. Vopred si naplánujte letové trasy a snímanie pre Air 3, aby ste dosiahli obtiažne kamerové pohyby a ohromujúce zábery. Letové trasy si tiež môžete uložiť, aby ste mohli rovnaký pohyb s presnosťou zopakovať neskôr, čím sa vám otvárajú možnosti robiť dlhé časozberné zábery, ktoré zachytávajú prechody, napríklad zo dňa na noc alebo z ročného obdobia na ročné obdobie.

Nové diaľkové ovládače s Ocusync 4

K dronu sú podľa typu zostavy dodávané dva nové ovládače s podporou Ocusync 4 ktorý umožňuje prenos videa v rozlíšení 1080/60p a má dosah až 20 km.  Samozrejme, ide o dosah na voľnom priestranstve, v podmienkach bez rušenia, ten ale hovorí o kvalite a odolnosti prenosu.  Oba ovládače možno zakúpiť aj samostatne ako príslušenstvo.

DJI RC 2

Tento diaľkový ovládač má vstavaný 5,5-palcový FHD displej a využíva výkonný procesor spolu s novým systémom prenosu videa O4 pre bezproblémový a pohodlný let.

DJI RC-N2

Diaľkový ovládač RC-N2 využíva novú generáciu technológie prenosu videa O4 so zvýšeným výkonom.

Bohatá ponuka príslušenstva

DJI Air 3 Battery Charging Hub

Nabíjací HUB na 3 batérie pre Air  3. Možno ho použiť k 100 W prenosnej nabíjačke alebo 65W  nabíjačke do auta. Nabíjací HUB sa po lietaní postará aby sa všetky vaše batérie nabili. Batérie sa po vložení nabíjajú vždy v poradí od najnabitejšej po najviac vybitú, tak aby ste aspoň jednu plne nabitú batériu mali čo najskôr k dispozícii.  Dokáže rýchlo nabíjať tri batérie za sebou a tiež diaľkové ovládače, smartfóny a ďalšie zariadenia. Dokáže tiež preniesť zostávajúcu energiu batérií
s nízkym výkonom do batérie s najvyšším zostávajúcim výkonom,  čím poskytuje možnosť predĺženia letu v miestach, kde sú možnosti nabíjania obmedzené.

DJI Air 3 Intelligent Flight Battery

Umožňuje dronu Air 3 až 46 minút letu, čo poskytuje viac tvorivých možností počas jedného letu.

DJI Air 3 ND Filters Set

Súprava vymeniteľných  neutrálnych sivých filtrov. Obsahuje filtre s denzitou  ND8/16/32/64.

DJI 100 W USB-C Power Adapter

Nabíjací adaptér s podporou štandardu Power Delivery s výkonom 100 W. Umožňuje nabíjanie batérie DJI Air 3 v drone alebo v HUBe, vďaka ďalšiemu portu USB-A, je možné súčasne nabíjať aj diaľkový ovládač.

DJI 65W Car Charger

Ľahká a prenosná nabíjačka do auta využíva univerzálny port. Môže nabíjať batériu, diaľkový ovládač, smartfón, notebook a ďalšie zariadenia.

Ktorý kamerový dron je pre vás ten pravý?

DJI Air 3DJI Air 2SDJI Mavic 3 Pro
720 g595 gMavic 3 Pro: 958 g Mavic 3 Pro Cine: 963 g
1/1,3palcová CMOS širokoúhlá kamera 1/1,3palcová CMOS stredná telekamera1palcová CMOS širokouhlá kamera4/3 CMOS Hasselblad kamera 1/1,3palcová CMOS stredná telekamera 1/2palcová CMOS telekamera
Širokouhlá/Stredná telekamera: 4K/60p HDR 4K/100p  5,4K/30p, 4K/60p 1080p/120pHasselblad kamera: 5,1K/50p DCI 4K/120p Stredná telekamera/telekamera: 4K/60p
Max. doba letu 46 minútMax. doba letu 31 minútMax. doba letu 43 minút
DJI O4: až 20 km Priamy prenos 1080p/60p   Max. horizontálna rýchlosť 21 m/s Max. rýchlosť stúpania 10 m/s Max. rýchlosť klesania 10 m/s Max. výška vzletu 6000 mDJI O3: až 12 km Priamy prenos 1080p/30p   Max. horizontální rychlost 19 m/s Max. rýchlosť stúpania 6 m/s Max. rýchlosť klesania 6 m/s Max. výška vzletu 5000 mDJI O3+: až 15 km Priamy prenos 1080p/60p

Max. horizontálna rýchlosť 21 m/s Max. rýchlosť stúpania 8 m/s Max. rýchlosť klesania 6 m/s Max. výška vzletu 6000 m  
magnifiercrosschevron-down