E-shop
Domov / DJI Inspire 3 - ovládni skrytú perspektívu

DJI Inspire 3 - ovládni skrytú perspektívu

DJI prichádza s ďalšou revolučnou novinkou určenou pre filmových profesionálov. Na vrchole leteckej kinematografie ponúka DJI Inspire 3 bezprecedentnú efektivitu pracovného postupu, jazyk kamery a tvorivú slobodu. Tento všetko-v-jednom 8K kamerový dron umožňuje profesionálnym filmárom plne využiť potenciál akéhokoľvek záberu a ovládnuť neviditeľné. Inspire 3 je profesionálny kamerový dron, ktorý prijíma nový fluidný dizajn, ktorý plne […]

DJI prichádza s ďalšou revolučnou novinkou určenou pre filmových profesionálov. Na vrchole leteckej kinematografie ponúka DJI Inspire 3 bezprecedentnú efektivitu pracovného postupu, jazyk kamery a tvorivú slobodu. Tento všetko-v-jednom 8K kamerový dron umožňuje profesionálnym filmárom plne využiť potenciál akéhokoľvek záberu a ovládnuť neviditeľné.

Inspire 3 je profesionálny kamerový dron, ktorý prijíma nový fluidný dizajn, ktorý plne zohľadňuje aerodynamiku, aby sa znížil odpor vzduchu. Maximálna rýchlosť klesania s doprednou rýchlosťou sa zvýšila z 9 m/s u Inspire 2 na 10 m/s, zatiaľ čo vertikálna rýchlosť stúpania/klesania sa zvýšila z 6 m/s a 4 m/s na 8 m/s.

Výborná ovládateľnosť poskytuje citlivé, presné ovládanie a predĺžený čas letu až do 28 minút.

FPV kamera, vizuálne snímače, polohovacie antény a slot pre pamäťovú kartu sú plynule integrované do samotnej konštrukcie pre minimalistický vzhľad a modernú priemyselnú estetiku.

Stavajúc na klasickej transformovateľnej konfigurácii série Inspire, Inspire 3 využíva úplne nový dizajn, ktorý podporuje 360° Pan a Tilt Boost štruktúry. Keď je podvozok spustený, gimbal podporuje bezprekážkové natáčanie pod uhlom 80° smerom nahor, čo umožňuje kinematografom zachytiť nápadito inovatívne zábery.

Od vonkajšieho dizajnu až po vnútornú štruktúru bol každý detail Inspire 3 starostlivo zvážený a optimalizovaný.

Priestorová inteligencia bez hraníc

RTK Polohovací systém centimetrovej úrovne

Inspire 3 integruje vysoko presnú RTK polohovaciu technológiu používanú v oblastiach ako architektúra a geodézia, ktorá poskytuje presnosť na úrovni centimetrov. Zdvojené keramické antény RTK boli zabudované do konštrukcie dronu aby poskytovali kvalitný signál z akéhokoľvek smeru. Systém podporuje trojicu navigačných systémov GNSS (GPS, BeiDou a Galileo), v spolupráci s ktorými poskytuje dvojfrekvenčné určovanie polohy s presnosťou na centimetre. Aktiváciou siete RTK alebo nastavením mobilnej stanice D-RTK 2  môžu používatelia dosiahnuť vysoko presné určovanie polohy bez montáže akýchkoľvek ďalších modulov. Oproti tradičnému metrovému polohovaniu podporovanému globálnym navigačným satelitným systémom (GNSS) nie je RTK len stabilnejší a presnejší, ale tiež zabezpečuje lepšiu odolnosť voči rušeniu, čo zaručuje vysokú spoľahlivosť navigácie v zložitom prostredí.

Detekcia a vyhýbanie sa prekážkam

Inspire 3 je vybavený pokročilým systémom rozpoznávania prekážok a vyhýbania sa im, ktorý využíva viaceré vizuálne a infračervené snímače pre 360° ochranu. Tento systém v reálnom čase analyzuje okolité prostredie, predpovedá možné kolízie a automaticky sa vyhýba prekážkam, aby zabezpečil bezpečný let. Špecialitou je že v zložitých prostrediach možno mieru obmedzení systému z jednotlivých smerov nastaviť a umožniť tak dronu lietať tesnejšie k prekážkam.

Kamera FPV s ultraširokým nočným videním

Inspire 3 je vybavený novou FPV kamerou s 1/1,8-palcovým snímačom s veľkosťou pixelov 3 μm, ultraširokým DFOV 161° a schopnosťou prenášať živé prenosy rýchlosťou až 1080p/60fps. V porovnaní s predchodcom sa DFOV približne zdvojnásobil. Táto FPV kamera poskytuje pôsobivejšie schopnosti snímania svetla, vďaka čomu môžu piloti živo a jasne pozorovať svoje okolie aj v noci a zabezpečiť vyššiu úroveň bezpečnosti letu.

Advanced Pilot Assistance Systems (APAS) 4.0

S vylepšeným systémom APAS 4.0, Inspire 3 dokáže autonómne plánovať letovú trať a inteligentne sa vyhýbať prekážkam. Tento systém je schopný identifikovať vhodný letový koridor, meniť trasu v reálnom čase a automaticky vykonávať zložité manévre, čo umožňuje pilotom sústrediť sa na snímanie obrazu.

Waypoint Pro

Aplikácia Waypoint Pro umožňuje plánovanie letových trás a záberov so širokou škálou prispôsobených nastavení. Vďaka novým režimom Repeatable Routes a 3D Dolly možno ľahko dosiahnuť inovatívne automatizované snímanie. Okrem toho polohovanie RTK na úrovni centimetrov zabezpečuje presnejšie plánovanie a realizáciu letových trás. Či už natáčate samostatne, alebo v profesionálnom štábe, pomocou funkcie Waypoint Pro zvládnete aj veľmi zložité scény.

Opakovateľné trasy (Repeatable Routes)

Pri použití opakovateľných trás dron automaticky letí po rovnakej trase a zachováva všetky prednastavené parametre, ako je výška, rýchlosť, uhol gimbalu a nastavenia kamery. Opakovanie tej istej letovej misie umožňuje kameramanom bez námahy vykonávať náročné jednorazové zábery alebo lietať v rôznych časoch na tom istom mieste a ľahko tak vytvárať dlhotrvajúce časozberné zábery, ktoré zachytávajú prechody, napríklad zo dňa na noc alebo z ročného obdobia na ročné obdobie.

3D Dolly

Režim 3D Dolly dokáže simulovať žeriav, káblovú kameru alebo dolly na filmových plánoch, pričom ďaleko presahuje obmedzenia týchto zariadení. Po naplánovaní trasy letu môže kameraman ručne ovládať dron, aby sa pohyboval po trase tam a späť, pričom môže upravovať parametre, ako je rýchlosť, uhol gimbalu a ďalšie, podľa potrieb záberu. Vďaka tomu sú komplikované pohyby kamery na filmárskej úrovni jednoduchšie a efektívnejšie a môžu priniesť lepšie vizuálne efekty.

Spotlight Pro

Režim Spotlight Pro bol vylepšený oproti Inspire 2, je založený na výkonných algoritmoch strojového učenia, podporuje automatické rozpoznávanie objektov a uzamykanie osôb, vozidiel a lodí s väčšou presnosťou ako jeho predchodca. Pri používaní režimu nasledovania Spotlight Pro sadron a kamera orientujú rovnakým smerom a zostávajú uzamknuté na objekte, takže pilot môže získať krúžiace zábery bez manuálneho nastavovania záberov. V režime Free môže vďaka 360° otočnému gimbalu Inspire 3 zostať gimbalová kamera uzamknutá na objekte, zatiaľ čo samostatný pilot používa FPV kameru na kontrolu okolia a citlivejšie ovláda trasu letu, aby ľahšie dosiahol zložité pohyby kamery.

Vysoká kvalita záznamu a prenosu

Kvalita obrazu bola vždy jedným z kľúčových aspektov série Inspire. Inspire 3 obsahuje nový 8K kamerový systém s výkonným senzorom, ktorý poskytuje nevídanú úroveň detailov a dynamický rozsah.

8K Video a 48 MPx fotografie DJI

Inspire 3 disponuje Full frame kamerou Zenmuse X9, ktorá podporuje 8K video a 48 Mpx fotografie, čo umožňuje filmárom získať obraz s vysokým rozlíšením a bohatými detailmi. Kamera je tiež schopná natáčať spomalené zábery s rozlíšením 4K pri 120 fps. Najľahšia plnoformátová trojosová gimbalová kamera X9-8K Air od spoločnosti DJI je vytvorená na mieru pre Inspire 3, aby posunula filmovanie s dronom na novú úroveň. Je vybavená najnovším systémom spracovania obrazu DJI, CineCore 3.0, ktorý podporuje interný záznam v rozlíšení až 8K/75p vo formáte ProRES RAW a až 8K/25p vo formáte Cinema DNG.

Duálne natívne ISO

Kamera X9-8K Air podporuje duálne natívne ISO. Pri plnoformátovom natáčaní 30p a menej ponúka EI 800/4000, čo podporuje režim 24p bežne používaný vo filmovej produkcii a 25p používaný v komerčnej a televíznej produkcii. Pri snímkach nad 30p je k dispozícii EI 320/1600. Vďaka tomu dokáže X9-8K Air zaznamenávať snímky s vynikajúcimi detailmi a minimálnym šumom, dokonca aj mestské scenérie alebo pláže pri slabom osvetlení, čím sa vyrovná profesionálnym pozemným filmovým kamerám.

Viac ako 14 stupňov dynamického rozsahu

X9-8K Air pokrýva viac ako 14 stupňov dynamického rozsahu, ktorý zachytáva bohaté detaily svetiel a tieňov v zložitých svetelných scenároch. Vysoký dynamický rozsah prináša viac možností pre následné úpravy a zachováva autentické farby aj po výrazných úpravách expozície.

Objektívy s bajonetom DL

Kamera využíva vlastný DL bajonet spoločnosti DJI, je kompatibilná s ďalším 18 mm F2,8 full-frame ultraširokouhlým objektívom a novým teleobjektívom nad rámec predchádzajúcich full-frame objektívov DL 24/35/50 mm F2,8. Všetkých päť objektívov je vyrobených na mieru pre leteckú kinematografiu. Puzdrá sú vyrobené z ľahkého monokoku z uhlíkových vlákien, takže najľahší objektív váži len 178 g, čím spĺňa požiadavku na mimoriadne vysokú ovládateľnosť Inspire 3.

DJI Cinema Color System (DCCS)

Systém DJI Cinema Color System, zachováva autentické farby pre prírodné prostredie a mestské scény a tiež presne zachytáva pleťové odtiene v rôznych prostrediach a svetelných podmienkach. Systém DCCS zabezpečuje bezproblémové spoluprácu s pozemnými filmovými kamerami, ako je DJI Ronin 4D, a poskytuje konzistentný farebný štýl zo vzduchu na zem, aby vyhovoval potrebám pracovných postupov postprodukcie.

Synchronizácia časového kódu viacerých kamier

Prostredníctvom 3,5 mm portu na drone môžete synchronizovať časový kód medzi zariadeniami vo vzduchu a na zemi. Pri práci s množstvom záberov z viacerých kamier synchronizácia časového kódu výrazne zjednodušuje a zefektívňuje proces úprav.

Živé vysielanie

DJI Inspire 3 podporuje živé vysielanie videa s rozlíšením až do 1080p pri 60 fps, v reálnom čase na online platformách ako YouTube, Facebook a Twitch.

DJI Inspire 3 je ideálnou voľbou pre profesionálnych tvorcov obsahu, filmárov a fotografov. Nové funkcie a vylepšenia prinášajú ďalšiu úroveň flexibility, bezpečnosti a kvality obrazu pre širokú škálu aplikácií a použití.

Vylepšené funkcie a využiteľnosť

Modulárna konštrukcia

Inspire 3 je navrhnutý s modulárnou konštrukciou, ktorá umožňuje ľahkú výmenu kamier a ďalšieho príslušenstva. Užívatelia môžu jednoducho prispôsobiť svoj systém potrebám konkrétneho projektu, čo zvyšuje efektivitu a ušetrí čas pri príprave na let.

Rozšíriteľnosť a kompatibilita

DJI Inspire 3 je kompatibilný s množstvom príslušenstva a doplnkov, ktoré rozširujú jeho funkcie a schopnosti. Medzi tieto doplnky patria dronové svetlá pre lepšiu viditeľnosť, termovízne kamery pre hľadanie a záchranu, RTK systémy pre geodetické aplikácie a ďalšie.

Vylepšená batéria a výdrž

DJI Inspire 3 používa nový typ inteligentných batérií s vyššou kapacitou, ktoré poskytujú dlhšiu výdrž a zlepšenú energetickú účinnosť. Tieto batérie umožňujú až 30 minút letu na jedno nabitie, čo zvyšuje čas výroby a znižuje potrebu častých prestávok na nabitie.

Aktualizovaný dvojitý ovládač

Nový dvojitý ovládač pre DJI Inspire 3 umožňuje jednoduchú spoluprácu medzi dvoma pilotmi, pričom jeden ovláda dron a druhý ovláda kameru. Tento systém umožňuje vykonávať zložitejšie a presnejšie manévre, zlepšuje komunikáciu medzi členmi tímu a zvyšuje celkovú kvalitu záberov.

Automatický systém diagnostiky a údržby

Inspire 3 obsahuje integrovaný systém automatickej diagnostiky a údržby, ktorý neustále monitoruje stav dronu, identifikuje problémy a informuje používateľa o potrebe údržby alebo opravy. Táto funkcia znižuje riziko poškodenia zariadenia a predlžuje jeho životnosť.

Lepší prenos obrazu a dát

DJI Inspire 3 má vylepšený prenos obrazu a dát O3 Pro s vysokou priepustnosťou až 50 Mb/s, ktorý zaručuje stabilné a kvalitné videá v reálnom čase. Prenos sa uskutočňuje v rozlíšení 1080p/60 fps z FPV kamery ktorá slúži na sledovanie letu a v rozlíšení 1080p/60fps alebo 4K/30fps z hlavnej kamery. Dosah prenosu sa líši podľa použitia jedného alebo dvoch ovládačov a prenášaného rozlíšenia od 2,4 km až do 15 km. Táto funkcionalita je obzvlášť užitočná pre filmárov, ktorí potrebujú sledovať zábery v reálnom čase a získať čistý obraz bez kompromisov.

Prednastavené režimy letu

DJI Inspire 3 obsahuje prednastavené režimy letu, ako sú bod záujmu, následovanie, kruhový let, hyperlaps a panoramatické fotografie. Tieto režimy umožňujú užívateľom jednoducho vykonávať zložité manévre a získať úchvatné zábery bez veľkého úsilia.

Vylepšená stabilizácia

Nový stabilizačný systém DJI Inspire 3 zlepšuje kvalitu záberov a zaručuje, že výsledné video je hladké a stabilné, aj pri náročných podmienkach, ako sú silný vietor alebo rýchly pohyb. Stabilizačný systém je navrhnutý tak, aby dokázal zvládnuť rôzne kamery a príslušenstvo, čo zaručuje vysokú kvalitu obrazu bez ohľadu na použité zariadenie.

Zvýšená bezpečnosť

DJI Inspire 3 zahŕňa rad bezpečnostných funkcií, ako sú vylepšený systém detekcie prekážok, varovný systém vzdušného priestoru a možnosť vrátenia sa na miesto štartu. Tieto funkcie znižujú riziko nehôd a zaručujú bezpečné a spoľahlivé použitie dronu.

Výdrž batérie

DJI Inspire 3 ponúka vylepšenú výdrž batérie v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi. Nová inteligentná batéria umožňuje až 35 minút nepretržitého letu, čo zvyšuje efektivitu a umožňuje užívateľom získať viac záberov v jednom letovom pláne. Okrem toho sú batérie vybavené systémom rýchleho nabíjania, čo znižuje čas potrebný na ich nabíjanie.

Vodeodolnosť a odolnosť voči poveternostným podmienkam

DJI Inspire 3 bol navrhnutý s ohľadom na odolnosť voči náročným poveternostným podmienkam. S jeho vodeodolným telom a vylepšeným systémom chladenia môže tento dron operovať v daždi, snehu a extrémnych teplotách bez toho, aby jeho výkon alebo bezpečnosť trpeli.

Prenosnosť

Hoci DJI Inspire 3 je veľký a výkonný dron, jeho modulárna konštrukcia a skládací dizajn zabezpečujú jednoduchú prenosnosť. Užívatelia môžu rýchlo a jednoducho zložiť dron do kompaktných rozmerov, čo umožňuje jeho prepravu v špeciálne navrhnutom prepravnom kufri alebo batohu.

Podpora SDK a rozšíriteľnosť

DJI Inspire 3 podporuje DJI SDK (Softvérový vývojový balíček), čo umožňuje vývojárom a tvorcom obsahu prispôsobiť a rozšíriť funkcie dronu podľa ich potrieb. To zahŕňa možnosť pridávania nových režimov letu, automatizácie úloh a integrácie s inými zariadeniami a softvérom.

Kompatibilita s ekosystémom DJI PRO

DJI Inspire 3 podporuje viacero pracovných scenárov s jedným, dvoma alebo troma osobami.

Podporuje diaľkový monitor DJI High-Bright

Okrem RC Plus umožňuje Inspire 3 používať ako druhý diaľkový ovládač aj DJI High-Bright Remote Monitor. Diaľkový monitor sa môže spárovať priamo s Inspire 3 a prijímať živé prenosy, a dokonca môže ovládať gimbal a zaostrovanie, keď sú pripojené ručné držadlá Ronin 4D. Porty HDMI a SDI na diaľkovom monitore môžu tiež vysielať živé kanály do iných monitorovacích zariadení.

Podporuje trojkanálové následné zaostrovanie DJI

Ako člen ekosystému DJI PRO môže nový trojkanálový Follow Focus DJI prenášať riadiace signály do Inspire 3 prostredníctvom prenosového systému O3 Pro (to si vyžaduje diaľkový monitor DJI High-Bright, ktorý funguje ako sprostredkovateľské zariadenie). S trojkanálovým Follow Focusom môže ostrič dosiahnuť presné diaľkové ovládanie zaostrenia a plynulé nastavenie clony, čím poskytuje integrovaný bezdrôtový zážitok z monitorovania a ovládania.

* Keď sa DJI Three-Channel Follow Focus používa s dvoma diaľkovými ovládačmi DJI RC Plus, sprostredkujúce zariadenie DJI High-Bright Remote Monitor sa musí pripojiť k zariadeniu RC Plus operátora gimbalu prostredníctvom káblov HDMI a USB A-C. To umožňuje nezávislé pilotovanie, ovládanie gimbalu a ovládanie zaostrovania určeným personálom.

Podporuje DJI Master Wheels

Keď je diaľkový monitor DJI High-Bright Remote Monitor spárovaný ako druhý ovládač (ako sprostredkovateľ ekosystému PRO), gimbal Inspire 3 možno ovládať pomocou koliesok DJI Master Wheels. Týmto spôsobom môže poskytnúť zážitok z ovládania gimbalu na rovnakej úrovni ako Ronin 2, aby vyhovoval prevádzkovým návykom kameramanov.

Podporuje DJI Transmission

Vďaka funkcii DJI Transmission podporuje Inspire 3 rozšírené monitorovanie na scéne. Pripojte RC Plus k videovysielaču DJI so zapnutým režimom vysielania. Potom sa živé prenosy môžu prenášať na neobmedzený počet vzdialených monitorov, čím sa ešte viac zvýši efektivita koordinácie.

Efektívna prevádzka v plnom rozsahu

Systém dvoch batérií

Inspire 3 je vybavený novým systémom dvoch batérií TB51, ktorý využíva najnovšiu technológiu chemického zloženia batérií na optimalizáciu spoľahlivosti a výkonu. Batérie sú v porovnaní s TB50 menšie, ľahšie, efektívnejšie a majú vyššie napätie. Poskytujú maximálny čas letu 28 minút a podporujú výmenu batérií za prevádzky vďaka prepracovanému uvoľňovaču, ktorý umožňuje bezproblémovú nepretržitú prevádzku. Pri teplote batérie pod 18 °C, batéria spustí funkciu automatického ohrevu, čím sa zachová primeraný letový výkon aj na miestach s teplotami do -20 °C.

Nový nabíjací uzol batérií

Úplne nový skladací nabíjací rozbočovač batérií dosahuje optimálnu rovnováhu medzi účinnosťou nabíjania a veľkosťou úložného priestoru. Zmestí sa do neho osem batérií. V rýchlom režime dokáže nabiť dve batérie na 90 % len za 35 minút a osem batérií na 100 % len za 160 minút. Dodávaný 65W port USB-C možno použiť aj na nabíjanie RC Plus.

DJI PROSSD 1TB v balení

Dodávaný disk DJI PROSSD 1TB podporuje maximálnu rýchlosť čítania 900 Mb/s a záznam možno čítať v počítači priamo prostredníctvom dodaného kábla USB-C na USB-C bez potreby čítačky kariet.

Ukladanie a preprava

Novo navrhnutý kufor na kolieskach je vybavený vysúvateľnou rukoväťou, dvoma bočnými držadlami a štyrmi kolieskami pohyblivými o 360 stupňov, vďaka čomu sú prechody a preprava bezproblémové. Okrem toho je vybavený dvomi číselnými zámkami na zvýšenie bezpečnosti. Do dobre navrhnutého kufra na kolieskach možno uložiť jeden dron, jednu kameru s gimbalom X9-8K Air, dva diaľkové ovládače RC Plus, štyri objektívy, dvanásť batérií, dva nabíjacie rozbočovače batérií, tri sady vrtúľ a ďalšie predmety. Nové skladacie rýchloupínacie vrtule sa ľahko skladujú a nevyžadujú opätovnú inštaláciu pred každým letom.

DJI Inspire 3 je vynikajúci dron pre profesionálov, ktorí hľadajú špičkový nástroj na získavanie ohromujúcich záberov a fotografií. S jeho pokročilými funkciami, modulárnou konštrukciou a širokou škálou príslušenstva je tento dron ideálnym riešením pre rôzne scenáre a potreby.

magnifiercrosschevron-down