E-shop
Domov / Kuriérska spoločnosť DPD ako prvá doručuje zásielky do privátnych D.Boxov

Kuriérska spoločnosť DPD ako prvá doručuje zásielky do privátnych D.Boxov

Doručovacie služby sú dnes dôležitou súčasťou nášho života. Sú charakteristické tým že vám doručia zásielku do jedného či dvoch pracovných dní, pričom vám zásielku doručujú priamo k vám domov, respektíve ju od vás vyzdvihujú, ak niečo posielate vy. Tento systém je síce super, má to však  jedno ale. Tým je, že musíte byť vy, alebo niekto […]

Doručovacie služby sú dnes dôležitou súčasťou nášho života. Sú charakteristické tým že vám doručia zásielku do jedného či dvoch pracovných dní, pričom vám zásielku doručujú priamo k vám domov, respektíve ju od vás vyzdvihujú, ak niečo posielate vy. Tento systém je síce super, má to však  jedno ale. Tým je, že musíte byť vy, alebo niekto z domácnosti, poprípadne firmy na doručovacej adrese a zásielku od kuriéra prevziať alebo mu ju odovzdať. Vo veľa prípadoch je to však problém. Ak chodíte do zamestnania, často sa stane že doma zásielku nemá kto prevziať. Rovnako aj v menších firmách či u živnostníkov. Jedným z riešení tohto problému je obstaranie si vlastného doručovacieho Balíkoboxu ( D.Boxu). Konštrukčne sa jedná o plechový box s elektronicky ovládaným zámkom. Kuriér potom môže zásielku vďaka mobilnej aplikácii vložiť, respektíve vyzdvihnúť z tohto boxu bez ohľadu na to či ste práve doma. Využívanie doručovacích boxov zaznamenáva stúpajúci trend a doručovatelia evidujú zvyšujúci sa záujem o doručovanie do nich.

Jednou zo spoločností, ktorá na Slovensku osadila balíkoboxy určené pre vyzdvihovanie zásielok z e-shopov je aj spoločnosť Direct4.me. Od ostatných prevádzkovateľov verejných sietí výdajných miest sa však odlišujú tým, že ponúkajú aj osobné smart balíkoboxy. „Od samého začiatku založenia Direct4.me bolo naším cieľom zabezpečiť jednoduchý a bezpečný spôsob doručovania zásielok až k dverám klienta aj bez jeho prítomnosti.“ vysvetľuje Igor Salopek, výkonný riaditeľ spoločnosti Direct4.me. Ako prví na Slovensku teda rozbehli predaj balíkoboxov pre domácnosti, ktoré si ktokoľvek môže kúpiť a osadiť ich na plot, prípadne fasádu svojho domu a používať ich na prijímanie zásielok od kuriérov. „D.Boxy si postupne našli svoje miesto na trhu, zákazníci stále viac vyhľadávajú moderné technológie a naše produkty obľubujú všetci tí, ktorí nemôžu alebo nechcú celý deň čakať doma na objednané zásielky. Niektoré D.Boxy majú dokonca zabudované poštové schránky, takže klient má dva produkty v jednom.“ dodáva Igor Salopek.

Doručovanie zásielok do balíkoboxov sa stalo akýmsi povinným doplnkom v kuriérskych službách a spoločnosť DPD je jednou z prvých kuriérskych služieb ktorá ponúka doručovanie a vyzdvihnutie zásielok priamo s D.Boxov.  „Využívanie samoobslužných boxov a odberných miest je stále obľúbenejší spôsob, akým sa ľudia dostávajú k svojim zásielkam. Ich výhodou je najmä to, že zákazník si balík vyzdvihne na mieste a v čase, ktorý mu najviac vyhovuje.“ hovorí Peter Pavuk, generálny riaditeľ DPD na Slovensku.

Spoločnosť DPD tak garantuje automatizované doručovania zásielok kuriérmi do privátnych D.Boxov . Vďaka takejto integrácii kuriér zákazníka nemusí vopred kontaktovať a už vôbec nie naňho čakať či zásielku nedoručiť z dôvodu neprítomnosti. „To samozrejme neznamená, že nezintegrovaný kuriér nebude môcť vložiť do osobného D.Boxu zásielku, balíkoboxy od Direct4.me sú nastavené tak, aby do nich zásielku vedel vložiť na základe povolenia majiteľa boxu každý – od suseda, ktorý Vám vracia knihu až po kuriérov s balíkmi. Takáto spolupráca však garantuje doručenie a šetrí čas zákazníkom aj kuriérom. Veríme že postupne sa tento proces stane štandardom v doručovaní.“ uzatvára Igor Salopek.

magnifiercrosschevron-down