E-shop
Domov / DJI RS 3 Mini - malý gimbal s veľkými ambíciami

DJI RS 3 Mini - malý gimbal s veľkými ambíciami

Nový DJI RS 3 Mini predstavuje najľahší a najkompaktnejší stabilizátor v profesionálnej triede. Stabilizátor RS 3 Mini je o 50 % ľahší ako RS 3 Pro, ale stále dostatočne výkonný na na použitie s  bežnými full-frame alebo APS-C bezzrkadlovkami. Jeho hmotnosť je 795 g pri konfigurácii na výšku a 850 g pri horizontálnom použití s upínacou základňou. […]

Nový DJI RS 3 Mini predstavuje najľahší a najkompaktnejší stabilizátor v profesionálnej triede. Stabilizátor RS 3 Mini je o 50 % ľahší ako RS 3 Pro, ale stále dostatočne výkonný na na použitie s  bežnými full-frame alebo APS-C bezzrkadlovkami. Jeho hmotnosť je 795 g pri konfigurácii na výšku a 850 g pri horizontálnom použití s upínacou základňou. Predĺžený grip/nástavec na statív pridáva k celkovej hmotnosti asi 130 g . Pre porovnanie, Model RS 3 Pro váži 990 g + 200 g grip.

Nový stabilizátor RS 3 Mini je tak vďaka nižšej hmotnosti prenosnejší, aj keď sa o niečo znížila jeho nosnosť na kamery s celkovou hmotnosťou do 2 kg. Z väčšieho bračeka však preberá rovnakú uhlovú rýchlosť otáčania až 360 stupňov za sekundu pre otáčanie, náklon aj sklon. RS 3 Mini poskytuje pracovný rozsah otáčania 360°, náklon od -95° do 240° a sklon od -10 do 210°.

Model RS 3 Mini využíva technológiu stabilizácie tretej generácie od spoločnosti DJI, rovnakú technológiu, ktorá sa nachádza v modeli RS 3 Pro. Gimbal je navrhnutý tak, aby poskytoval plynulý a stabilný výkon v rôznych situáciách vrátane snímania z ruky z veľmi nízkych uhlov. Aj keď podporuje menšie užitočné zaťaženie ako modely RS 3 a RS 3 Pro, nový RS 3 Mini bez problémov zvládne populárne full-frame bezzrkadlovky, ako je napríklad Sony a7S III a objektív FE 24-70mm F2,8 GM od Sony (alebo ešte ľahší 24-70mm F2,8 GM II, ktorý je naším "najlepším zoomovým objektívom" roku 2022). Medzi ďalšie populárne kombinácie podporované DJI RS 3 Mini patria Canon EOS R5 a RF 24-70 mm F2,8, Nikon Z7 II a Z 24-70 mm F2,8 S a Panasonic S5 (alebo nový S5 IIx) a L 20-60 mm F3,5-5,6). Podľa očakávania sú kompatibilné aj ľahšie fotoaparáty APS-C, napríklad Fujifilm X-H2S a fotoaparáty Sony radu A6000.

Stabilizátor sa vracia k novému dizajnu RS 3 Mini "všetko v jednom" a je vybavený novou dvojvrstvovou rýchloupínacou doskou. Dosku môžete pripevniť priamo k vertikálnemu ramenu gimbalu a natáčať vertikálne video bez ďalšieho príslušenstva. Pomocou bezdrôtovej funkcie gimbalu môžete na diaľku ovládať nahrávanie videa a snímanie fotografií s mnohými modelmi fotoaparátov.  V niektorých prípadoch môžete dokonca ovládať zoom, napríklad pri použití bezzrkadlovky Sony a podporovaného PZ objektívu.

Okrem ovládacích prvkov na nahrávanie a snímanie fotografií je model RS 3 Mini vybavený 1,4" dotykovým displejom na navigáciu v menu a ovládanie nastavení, napríklad vlastných režimov a zaostrovania. Gimbal má smerový joystick a volič na zaostrovanie alebo zoom. Model RS 3 Mini má v rukoväti integrovanú batériu, ktorá sľubuje až 10 hodín používania. Stabilizátor sa pripája k aplikácii DJI Ronin, ktorá umožňuje vytváranie časozberných videí, nahrávanie stôp a režimy panoramatického snímania.

Hlavné vlastnosti novinky

Nová dvojvrstvová rýchloupínacia doska

Vylepšená dvojvrstvová rýchloupínacia doštička obsahuje hornú doštičku so zakriveným vodidlom pre nasadenie, ktoré zabraňuje otáčaniu a uvoľneniu fotoaparátu. Vďaka jasným montážnym a aretačným značkám sa ešte viac zvyšuje pohotovosť pri príprave na prácu aj pri skladaní po práci. Je naviac kompatibilná so široko využívaným štandardom ARCA,  čo umožňuje rýchle a pohodlné použitie s viacerými statívmi.

Natívne vertikálne snímanie

Séria RS priniesla prielom v natívnom vertikálnom snímaní na RS 3 Mini. Okamžite prepnite na vertikálne snímanie bez ďalšieho príslušenstva. Stačí namontovať štandardnú rýchloupínaciu doštičku na vertikálne rameno gimbalu a natáčať obsah optimalizovaný pre platformy sociálnych médií. V porovnaní s režimami na výšku na iných gimbaloch sa uhol natočenia gimbalu RS 3 Mini v režime natívneho vertikálneho snímania výrazne rozšíril. Dokonca ponúka rovnaký zážitok z ovládania ako horizontálny režim. Ľahko sa s ním natáča aj vo vertikálnom režime, režime podhľadu, blesku a ďalších prevádzkových režimoch.

Rozširujúci port NATO

RS 3 Mini je vybavený aj rýchloupínacím portom NATO na podporu inštalácie príslušenstva, ako sú rukoväte kufríkov, externé plniace svetlá a monitory, čo umožňuje viac konfigurácií a väčšiu flexibilitu.

Intuitívne ovládanie cez Bluetooth

RS 3 Mini sa dodáva s rovnakým ovládaním uzávierky Bluetooth, aké malo premiéru v modeli RS 3 Pro. Táto funkcia podporuje bežné modely bezzrkadloviek a umožňuje, aby sa RS 3 Mini po prvom spárovaní automaticky znovu spojil s fotoaparátom. Po spárovaní cez Bluetooth môžete priamo ovládať funkcie nahrávania videa a snímania fotografií fotoaparátu prostredníctvom tlačidla nahrávania na gimbale. Pri použití fotoaparátu Sony s podporovaným digitálnym objektívom môžete priamo ovládať optický alebo digitálny zoom objektívu prostredníctvom predného ovládača, čím odpadá potreba ovládacieho kábla fotoaparátu.

Tlačidlo prepínača režimu gimbalu

Stlačením tlačidla M môžete prepínať medzi režimami PF (sledovanie natočenia), PTF (sledovanie natočenia a naklonenia) a FPV. Používatelia si môžu na dotykovom displeji prispôsobiť aj rýchlosť sledovania a ďalšie parametre RS 3 Mini, čo uľahčuje plynulejšie a intuitívnejšie snímanie.

1,4" farebný dotykový displej

RS 3 Mini je vybavený 1,4-palcovým plnofarebným dotykovým displejom s novým používateľským rozhraním. Väčšinu funkcií môžete nastaviť bez aplikácie a získať prístup k bežným nastaveniam rýchlo a intuitívne.

Zaostrovanie pomocou predného voliča

Rovnako ako ostatné modely radu DJI RS, aj RS 3 Mini má ergonomický predný volič, ktorý sa otáča na nastavenie zaostrenia, ISO, clony, uzávierky a ďalších parametrov. (Vyžaduje ovládací kábel k fotoaparátu. Podrobné informácie o podporovaných modeloch fotoaparátov nájdete v zozname kompatibility fotoaparátov) Pomocou predného voliča môžete ovládať pohyb troch osí gimbalu, aby ste mohli efektívnejšie natáčať samostatne.

Snímajte 10 hodín v kuse

Integrovaný batériový grip podporuje až 10 hodín prevádzky, čím poskytuje dostatok energie na celodenné snímanie. Nabite RS 3 Mini už za 2,5 hodiny, aby ste sa mohli rýchlo vrátiť k fotografovaniu. Môžete ho používať aj počas nabíjania.

Inšpirujte sa

V aplikácii Ronin nájdete množstvo inteligentných funkcií, ktoré podnecujú inšpiráciu.

Časozberné snímky

Pomocou stabilizátora môžete vytvárať efektné časozberné videá.

Prednastavené sledovanie

Gimbal môžete naprogramovať pomocou aplikácie aby sa pohyboval až po 10 prednastavených bodoch, čím získate dynamické video akejkoľvek scény alebo prostredia.

Panoráma

Vďaka funkcii Panorama môžete vytvoriť pôsobivé panoramatické snímky.

Mikrofón DJI Mic na nahrávanie zvuku na profesionálnej úrovni

RS 3 Mini je plne kompatibilný so sadou bezdrôtových mikrofónov DJI Mic. To posúva využitie Gimbalu na ďalšiu úroveň.  Vďaka špeciálnemu nabíjaciemu púzdru je celá súprava DJI Mic pripravená na použitie za niekoľko okamihov. Obsahuje dva bezdrôtové mikrofóny vďaka čomu môžete nahrávať zaujímavé rozhovory. Dosah mikrofónov je až 250 m s nabíjacím puzdrom vydržia až 15 hodín. Vysielače sú ľahké, prenosné a vybavené magnetickým príslušenstvom na skryté nosenie, takže bez obáv zvládnete najrôznejšie scenáre nahrávania zvuku.

Ktorý stabilizátor kamery je pre vás ten pravý?

RS 3 MiniRonin-SCRS 3RS 3 Pro
  Kúpiť teraz Zistiť viac  Kúpiť teraz Zistiť viac  Kúpiť teraz Zistiť viac  Kúpiť teraz Zistiť viac
Ľahké telo s hmotnosťou 795 g (1,75 lbs)Telo s hmotnosťou 1,1 kg (2,4 lbs)Telo s hmotnosťou 1,3 kg (2,8 lbs)Telo s hmotnosťou 1,5 kg
(3,3 lbs) Ramená osí z uhlíkových vlákien
Podporuje A7 + 24-70mm F2.8 GM Dvojvrstvová rýchloupínacia doštička (novinka)Podporuje A7 + FE 16-35mm F2.8 GM Jednovrstvová rýchloupínacia doštičkaPodporuje FX3 + 24-70mm F2.8 GM Dvojvrstvová rýchloupínacia doštičkaPodporuje FX6 + 24-70mm F2.8 GM Dvojvrstvová rýchloupínacia doštička, predĺžená rýchloupínacia doštička
Ručné zamykanie osíRučné zamykanie osíAutomatické zamknutie osí Prepínač režimu gimbaluAutomatické zamknutie osí Prepínač režimu gimbalu
Ovládanie uzávierky cez BluetoothKáblové ovládanie spúšteOvládanie uzávierky cez BluetoothOvládanie uzávierky cez Bluetooth
Natívne vertikálne snímaniePodpora L doštičky*Podporuje vertikálne upevnenie kamery*Podporuje vertikálne upevnenie kamery*
Podpora Briefcase HandlePodpora zaostrovacieho motora Ronin-SC*Podpora obrazového vysielača Ronin*Podpora vysielania DJI*, obrazového vysielača Ronin* a zameriavacieho systému LiDAR*
magnifiercrosschevron-down