E-shop
Domov / DJI Mini 3 - ľahký dron pripravený na dobrodružstvo

DJI Mini 3 - ľahký dron pripravený na dobrodružstvo

Iba nedávno uvedený dron DJI Mini 3 PRO dostáva teraz svojho „odľahčeného“ bračeka, model DJI Mini 3. Zatiaľ čo verzia Mini 3 Pro v produktovej línii nahradila model DJI Mavic Air 2, verzia Mini 3 je nástupcom modelu Mini 2. DJI Mini 3 prichádza s rovnakou vzletovou hmotnosťou 249 g ako vybavenejší braček, takže spadá […]
DJI Mini 3 - pozor chýba označenie "Pro"

Iba nedávno uvedený dron DJI Mini 3 PRO dostáva teraz svojho „odľahčeného“ bračeka, model DJI Mini 3. Zatiaľ čo verzia Mini 3 Pro v produktovej línii nahradila model DJI Mavic Air 2, verzia Mini 3 je nástupcom modelu Mini 2.

DJI Mini 3 prichádza s rovnakou vzletovou hmotnosťou 249 g ako vybavenejší braček, takže spadá do kategórie C0, teda dronov s hmotnosťou do 249 g, ktoré hlavne podľa európskej legislatívy podliehajú podstatne menším obmedzeniam ako ich ťažší kolegovia. DJI k novinke dodáva inteligentnú batériu s kapacitou 2453 mAh (18,1 Wh), ktorá zabezpečí maximálny čas letu až 38 minút, teda o 4 minúty dlhší ako pri verzii Pro. Na niektorých trhoch bude dostupná aj väčšia batéria, ktorá umožní lietať až 51 minút, tá však zvýši hmotnosť dronu až na 290 g, čo by ho radilo už do kategórie C1. Preto sa v EÚ dodávať nebude.

Model konštrukčne vychádza z modelu DJI Mini 3 Pro

DJI Mini 3 je vybavený kamerou s 1/1,3" čipom CMOS s rozlíšením 12 Mpx, s duálnou natívnou citlivosťou ISO a technológiou HDR na úrovni čipu. Počas dňa tak môžete zachytiť detaily svetiel a tieňov a dosiahnuť vyšší dynamický rozsah záberov. Kamera so svetelnosťou f/1,7 a väčšími 2,4 μm pixelmi s technológiou Quad pixel má vyššiu citlivosť s nižšou úrovňou šumu a aj pri večerných záberoch zaznamenáva jasné detaily. Vďaka štvornásobnému zoomu môžete ešte viac preskúmať a spoznať miesta, než začnete fotiť alebo filmovať.

Séria Mini sa vyznačuje kompaktnými rozmermi

Kamera umožňuje nahrávanie videa s max. rozlíšením 4K 30p a dátovým tokom 100 Mb/s v kontajneri MP4 iba s kompresiou H.264. Rovnako ako verzia Pro využíva novú konštrukciu gimbalu, ktorý umožňuje natočiť kameru smerom nahor až o 60°, takže môžete natáčať aj z podhľadu, napríklad pod mostami či v interiéroch, a takisto umožňuje kameru nastaviť aj do polohy portrét a natáčať na výšku. To je vítaná funkcia hlavne pre používateľov, ktorí zverejňujú svoje videá na rôznych sociálnych sieťach, kde sa takéto videá využívajú na lepšie zobrazovanie na mobiloch. Fotky môžete ukladať v JPEG alebo RAW vo formáte DNG s maximálnym rozlíšením 4000 × 3000 bodov. Elektronická uzávierka pracuje v rozsahu od 2 s do 1/8000 s. Pri fotografiách aj videu možno použiť citlivosť v rozsahu 100 – 3200 ISO.

Systém orientácie je oproti verzii Pro zjednodušený a preberá signály satelitnej navigácie, z  presných gyroskopických snímačov, akcelerometrov a z vertikálnych vizuálnych snímačov. Napriek malým rozmerom je Mini 3 odolný proti vetru až do rýchlosti 10,7 m/s. Na prenos videa sa využíva systém DJI O2, ktorý umožňuje prenos videa v kvalite 720/30p až na vzdialenosť 10 km na voľnom priestranstve. Na jednoduchšie vytváranie kreatívnych záberov nájdete v ponuke aj predprogramované režimy Quick shots, keď dron vykonáva sériu prednastavených pohybov. Nechýbajú medzi nimi už známe Dronie, Helix, Rocket, Circle a Boomerang.

Mini 3 sa dodáva v celkovo piatich variantoch balenia. Najjednoduchším je iba telo drona bez batérie a ovládača. Toto balenie je vhodné skôr ako náhrada za stratený alebo zničený dron.

Batérie sú kompatibilné s Mini 3 aj Mini 3 Pro

Ďalej sú to balenia s klasickým ovládačom DJI RC-N1, ktorý sa používa s vloženým mobilom a je rovnaký, ako poznáme z iných dronov DJI a balenie s ovládačom DJI RC so vstavaným displejom. Tento ovládač obsahuje 5,5" full HD Displej so svietivosťou až 700 nitov, ktorá postačuje aj za jasných slnečných dní. Ovládač má vstavaný slot na kartu microSD, ktorá slúži na nahrávanie záznamu obrazovky, ale aj na sťahovanie videí z dronu.

S ovládačom DJI RC stačí vybaliť dron, zapnúť ho a nechať lietať. Páčky sú, samozrejme, demontovateľné a aj toto zdržovanie možno vyriešiť dokúpením krytu na páčky, takže ich do brašny nemusíte demontovať. Ďalšie dve balenia sú v zostave Fly More Combo s brašňou, trojicou batérií, nabíjačkou na 3 batérie a náhradnými sadami vrtúľ. Líšia sa iba ovládačom.

Špecifikácie DJI Mini 3:

Hmotnosť 249 g, kamera 1/1,3" CMOS, efektívnych bodov 12 Mpx, FOV: 82,1°, ekvivalentná ohnisková vzdialenosť 24 mm, svetelnosť f/1,7, elektronický čas uzávierky 2 s - 1/8000 s, záznamové formáty fotky JPG/DNG(RAW), video H.264, max. rozlíšenie videa 3840 × 2160, max. 30p, 2,7K 60p, 1080 60p, max. dátový tok H.264 100 Mb/s. zoom – rozsah: 4K: 2×, 2,7K: 3×, FHD: 4×, rozlíšenie foto 4000 × 3000, 4032 × 3024 bodov, gimbal: 3-osový motorizovaný, batéria LiPo 2453 mAh (18,1 Wh), 80,5 g, čas nabíjania 64´ v drone, 56´ v nabíjacom hube, DJI RC: výdrž batérie 4 hodiny, prenosové frekvencie: 2,400 – 2,4835 GHz, 5,725 – 5,850 GHz

Voliteľné príslušenstvo pre Mini

1. DJI RC – diaľkový ovládač s displejom

Ľahký a ľahko použiteľný diaľkový ovládač so zabudovanou obrazovkou. Vďaka vstavanej aplikácii DJI Fly je pripravený na použitie bez nutnosti pripojenia k smartfónu, čo umožňuje sústrediť sa na vzlet a spríjemniť fotografovanie zo vzduchu.

2. Inteligentná letová batéria

Zaistite si hladký a bezstarostný let. Štandardná Inteligentná letová batéria má maximálnu výdrž 38 minút.

3. Nabíjacia stanica

Nabíja postupne diaľkový ovládač a tri batérie a slúži aj ako mobilný zdroj energie a umožňuje pohodlné prenášanie batérií.

4. Súprava ND filtrov

Prispôsobí kameru Mini 3 silným svetelným podmienkam pomocou ND16/64/256 filtrov, aby ste boli vždy pripravení na dokonalý záber.

5. 360° ochrana vrtule

Plne chráni vrtule a ľahko sa pripevňuje a odopína, čím zaisťuje bezpečnosť letu jednoduchým a efektívnym spôsobom.

6. Držiak vrtúľ

Pri skladaní dronu fixuje predné a zadné vrtule, aby sa dron lepšie skladoval. Stačí ho len vložiť do batoha a vyraziť.

magnifiercrosschevron-down