E-shop
Domov / DJI Osmo Action 3 - prichádza nový kráľ akcie

DJI Osmo Action 3 - prichádza nový kráľ akcie

DJI Osmo Action 3 je už treťou generáciou akčných kamier od DJI a rovnako ako jej predchodcovia posúva hranice v tejto oblasti do nových rozmerov. Novinka prichádza s viacerými zaujímavými vlastnosťami a funkciami ktoré ocenia tvorcovia obsahu aj fanúšikovia akčných športov: DJI Osmo Action 3 je koncepciou podobná pôvodnej Osmo Action, prichádza však s viacerými vylepšeniami ktoré poznáme z DJI Action […]
DJI Osmo Action 3

DJI Osmo Action 3 je už treťou generáciou akčných kamier od DJI a rovnako ako jej predchodcovia posúva hranice v tejto oblasti do nových rozmerov. Novinka prichádza s viacerými zaujímavými vlastnosťami a funkciami ktoré ocenia tvorcovia obsahu aj fanúšikovia akčných športov:

  • Záznam videa až v rozlíšení 4K 120p so širokouhlým záberom až 155°
  • 4K HDR video
  • Stabilizácia horizontu – HorizonSteady
  • Duálne dotykové obrazovky
  • Dlhodobé natáčanie pri teplotách až -20°C
  • Vodeodolnosť až do hĺbky 16m
  • Rýchlo upínací vertikálny držiak

DJI Osmo Action 3 je koncepciou podobná pôvodnej Osmo Action, prichádza však s viacerými vylepšeniami ktoré poznáme z DJI Action 2. Kamera je koncipovaná na šírku s veľkým dotykovým displejom vzadu, pokrývajúcim väčšinu plochy zadnej strany. V prednej časti je vedľa objektívu s veľkým 1/ 1,7“ snímačom umiestnený ďalší farebný a tiež dotykový displej. Ten ocenia hlavne Vlogeri a ďalší tvorcovia obsahu ktorý využívajú selfie zábery. Umožní veľmi jednoducho komponovať scénu a naviac aj ovládať nastavenia kamery. Kamera využíva nový magnetický úchyt s mechanickým zámkom, podobný ako na Action 2. Vďaka tomu umožňuje veľmi rýchlu inštaláciu a uvoľnenie , pričom zachováva kompatibilitu so všetkými držiakmi DJI a iné akčné kamery. Pomocou prídavného ochranného rámu možno kameru veľmi jednoducho upevniť do polohy na šírku alebo na výšku.

Kameru je možné rýchlo prepínať medzi režimom na šírku a výšku

Veľkou výhodou kamery je vymeniteľná batéria ktorá je podstatná práve pre tvorcov obsahu. Uprostred natáčania tak nemusíte riešiť nabíjanie batérie, jednoducho ju vymeníte a natáčate ďalej. Batéria má naviac predĺženú životnosť a podľa výrobcu umožní až 160 minút natáčania. Zrýchlilo sa aj nabíjanie , a tak už za 18 minút dokážete batériu nabiť na 80% kapacity, čo vystačí asi na ďalšie dve hodiny natáčania. V doplnkovom príslušenstve teraz DJI ponúka praktické multifunkčné púzdro ktoré pojme 3 batérie a dve microSD karty, pričom batérie v ňom možno nabíjať. 

DJI Osmo Action 3 ponúka nepretržitý záznam po dobu až 150 minút pri teplotách až -20 °C

Na kamere je ale samozrejme najdôležitejšie ako natáča. Osmo Action 3 ponúka záznam v rozlíšení 1080p, 2,7K aj 4K a to až so snímkovou frekvenciou 120p. Na stabilizáciu obrazu je k dispozícii vylepšený elektronický stabilizátor obrazu RockSteady 3.0 ktorý pracuje až do najvyššieho režimu 4K 120p. To je dôležité vylepšenie, pretože staršie generácie kamier mali stabilizáciu často obmedzenú na maximálne 4K 30p.  Kamera je tiež vybavená vylepšenou stabilizáciou horizontu HorizonSteady, ktorá eliminuje chvenie vo všetkých smeroch a koriguje náklon v ľubovoľnom uhle. Takže pri zázname udržuje rovinu horizontu. Naviac môžete aktivovať funkciu Horizon Balancing, ktorá dokáže korigovať náklon v rozsahu ±45° pri nahrávaní videa až do rozlíšenia 4K 60p .

Výrobca zapracoval aj na odolnosti kamery. Tá teraz bez ďalšieho príslušenstva umožňuje použitie v hĺbkach až 16 metrov. Predný a zadný displej a tiež ochranný kryt objektívu sú vyrobené z vysoko pevného skla Gorilla Glass, ktoré je odolné voči opotrebovaniu a poškriabaniu, a vydrží pád z výšky až 1,5 metra. Sklá sú naviac vybavené hydrofóbnym povlakom, ktorý rýchlo odpudzuje vodu a nečistoty bez vplyvu na kvalitu obrazu.

Telo kamery je plne optimalizované na použitie v hĺbkach až 16 metrov

Ovládanie kamery je možné viacerými spôsobmi. V prvom rade je to dvojica dotykových displejov vpredu a vzadu. Užívateľské rozhranie sa prispôsobuje podľa toho či budete natáčať horizontálne alebo vertikálne. Dotykové displeje sú naviac citlivé aj na ovládanie mokrými rukami

V prípade že máte kameru napríklad na prilbe alebo inde, mimo zorného poľa, dobre poslúži hlasový sprievodca ktorý po krátkom stlačení tlačidla QuickSwitch hlasovo oznámi aktuálny režim kamery. Vďaka tomu môžete môžete presne vybrať požadovaný režim a byť si istí, že nikdy nezmeškáte okamih, ktorý chcete zaznamenať. Do zoznamu režimov môžete dokonca pridať až päť sád užívateľských parametrov. Kamera naviac umožňuje vylepšené hlasové ovládanie, takže aj keď máte ruky zaneprázdnené, môžete ovládať záznam. 

4K/120fps & Superširokoúhlé zorné pole HorizonSteadyOdolné proti mrazua dlhotrvajúce
Vertikálny držiak s rýchlym uvoľnením[2]Vodotesnosť 16m [3]Duálne dotykové obrazovky

Najväčšou slabinou akčných kamier je často záznam zvuku. Osmo Action 3 používa rovno trojicu mikrofónov ktoré umožňujú kvalitný stereo záznam, pričom smer zvuku možno nastavovať. Skrytý mikrofón v spodnej časti Action 3 slúži na potlačenie hluku vetra, čo vám dáva väčšiu istotu pri nahrávaní zvuku vo veterných podmienkach alebo pri vyšších rýchlostiach. Tvorcovia obsahu tiež určite ocenia že Action 3 je kompatibilná s profesionálnym mikrofónym bezdrôtovým setom DJI Mic. Ten obsahuje dvojicu bezdrôtových mikrofónov a výborne tak poslúži aj na natáčanie vlogov alebo rozhovorov. Táto funkcia posúva možnosti Action 3 ďaleko za hranice bežných akčných kamier. Mikrofónny set DJI Mic má dosah až 250 m a ku kamere okrem neho môžete pripojiť aj iné mikrofóny pomocou redukcie 3,5mm jack_USB-C. Vďaka spomínaným funkciám možno Action 3 využívať aj v roli webovej kamery. 

Kamera samozrejme spolupracuje s aplikáciou DJI MIMO, ktorá okrem diaľkového ovládania a sťahovania fotiek a videí umožňuje aj živý prenos prostredníctvom WiFi.  Pri športoch ako lyžovanie , snowboard a podobných ak používate takzvaný „neviditeľný držiak“ InvisiStick, aplikácia DJI Mimo pomocou využitia Cloud Computingu a algoritmov AI dokáže odstrániť selfie tyč, takže získate dych vyrážajúce zábery, ktoré vyzerajú, ako by ich natočil profesionál.

Kamera je tiež plne kompatibilná s aplikáciou LightCut video editor. Tá dokáže automaticky vybrať klipy a inteligentne ich priradiť k exkluzívnym šablónam, aby vytvorila úpravy videa pripravené na zdieľanie. Samozrejme si však video môžete vo svojom mobilnom zariadení upraviť aj manuálne, podľa svojich predstáv. LightCut podporuje priame spojenie s Action 3 pre rýchle a pohodlné náhľady záberov. Po natáčaní môžete nechať umelú inteligenciu, aby vybrala vaše najdôležitejšie momenty a vytvorila 4K alebo HD videá. Na výber je aj množstvo zábavných šablón navrhnutých pre rýchle zábery. Či už je to jazda na bicykli, snowboarding alebo potápanie, epické drobné úpravy máte na dosah ruky.

DJI Osmo Action 3 sa dodáva v dvoch kombo súpravách DJI Action 3 Standard Combo a DJI Action 3 Adventure Combo.  V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk. S radosťou Vám odpovieme do 86 400 sekúnd 🙂

Poznámky:

1. Pri prvom použití tohto produktu je na aktiváciu nutná aplikácia DJI Mimo.

2. Horizontálne-vertikálne ochranný rám je vyžadovaný pre vertikálnu streľbu.

3. Pred použitím zatvorte kryt batérie a kryt portu a utiahnite ochranný kryt objektívu. Vodotesné puzdro sa odporúča inštalovať na dlhodobé natáčanie pod vodou alebo

v prostredí s vysokým tlakom vody. Osmo Action 3 a jeho vodotesné puzdro majú krytie IP68. Fotoaparát nepoužívajte v horúcich prameňoch ani ho nevystavujte korozívnym kvapalinám.

4. Vysoká snímková frekvencia 120 snímok za sekundu platí pre špecifikácie videa 1080p, 2,7K 16:9 a 4K 16:9.

5. Aby ste predišli riziku poškodenia, nehádžte, nenarážajte ani nestláčajte tento výrobok.

6. Testované v laboratórnom prostredí -20° C (-4° F) pri nahrávaní videa 1080p/30fps

s vypnutým EIS a vypnutými obrazovkami a malo by byť používané iba pre referenciu.

7. Testované v laboratórnom prostredí pri teplote 25 °C (77 °F) pri zázname videa 1080p/30fps s deaktivovaným EIS a vypnutými obrazovkami a malo by byť používané iba pre referenciu.

8. Testované v laboratórnom prostredí -20° C (-4° F) pri použití 30W USB-C nabíjačky DJI

s deaktivovanou funkciou fotografovania/nahrávania videa a vypnutými obrazovkami. Malo by byť použité iba pre informáciu.

9. Hydrofóbnosť prednej obrazovky, zadnej obrazovky a ochranného krytu objektívu je dosiahnutá pomocou AF povlaku, ktorý môže byť ovplyvnený poškriabaním.

10. Táto funkcia funguje optimálne v tichom prostredí a pri použití jasnej a presnej výslovnosti.

11. Vyhovuje FCC a testované vo vonkajšom otvorenom prostredí bez rušenia.

12. InvisiStick je vhodný iba na lyžovanie. Výsledky sa môžu líšiť pri použití pre iné scenáre.

13. Niektoré doplnky sa predávajú samostatne.

14. Ideálny teplotný rozsah nadstavca je -10 ° až 40 ° C (14 ° až 104 ° F). Nepripevňujte na zakrivené povrchy a uistite sa, že povrch pripevnenia je čistý. Po nanesení sa odporúča nástavec pritlačiť na 10 sekúnd a pred použitím nechať 30 minút pôsobiť.

15. Tento produkt je možné pripevniť iba na hladké, rovné, neporézne povrchy a je vhodný iba pre činnosti bez nárazu. Ak je pripevnený na vonkajšiu stranu karosérie automobilov, motocyklov alebo iných vozidiel, používajte ho iba na rovných cestách a pri rýchlostiach pod 80 km/h (50 mph). Odporúča sa tiež používať s bezpečnostným popruhom, aby sa zabránilo nehodám alebo strate.

magnifiercrosschevron-down