E-shop
Domov / DJI Avata - prichádza nová generácia FPV dronu

DJI Avata - prichádza nová generácia FPV dronu

Necelé tri mesiace po uvedení špičkového miniatúrneho dronu DJI Mini 3 Pro prichádza nová generácia FPV dronu DJI Avata. FPV vo voľnom preklade znamená pohľad z pozície pilota a presne to je to čo Avata ponúka. Neuveriteľnú slobodu pri lietaní a zážitok ako by ste sedeli priamo za riadiacou pákou. DJI Avata je novou generáciou FPV drona a prináša viacero […]
DJI Avata - Zrodený na lietanie

Necelé tri mesiace po uvedení špičkového miniatúrneho dronu DJI Mini 3 Pro prichádza nová generácia FPV dronu DJI Avata. FPV vo voľnom preklade znamená pohľad z pozície pilota a presne to je to čo Avata ponúka. Neuveriteľnú slobodu pri lietaní a zážitok ako by ste sedeli priamo za riadiacou pákou.

DJI Avata je novou generáciou FPV drona a prináša viacero zaujímavých noviniek a vylepšení. Na prvý pohľad zaujme svojimi veľmi kompaktnými rozmermi a robustnou konštrukciou s integrovanými prstencami na ochranu vrtúľ a kamerou zapustenou za ochranným rámom. To všetko má za úlohu eliminovať škody pri prípadnom strete s prekážkou a poskytnúť tak používateľovi väčší pocit bezpečia pri lietaní. Výkonné motory spolu s malými rozmermi dávajú predpoklad výbornej manévrovateľnosti aj v obmedzených priestoroch. Nový aerodynamický dizajn optimalizuje energetickú účinnosť a umožňuje pôsobivú dobu letu až 18 minút.

Dron je vybavený 1/1,7 palcovým snímačom CMOS a podporuje ultraširokouhlý záznam 4K s clonou f/2.8

DJI Avata obsahuje vlajkovú loď videoprenosu DJI O3+ a všesmerové antény 2T2R pre bezkonkurenčnú stabilitu a odozvu počas letu. Vďaka tomu si môžete užiť ostré a plynulé zobrazenie v reálnom čase vo svojich okuliaroch, a to aj v prostredí s rušením. Systém umožňuje prenos videa 1080p až 100p s latenciou 30 ms. Prenos prebieha s kompresiou h.265 s max. dátovým tokom 50 Mb/s a má maximálny dosah až 10 km.

1080p Maximálna kvalita prenosu videa [12]100 fps Maximálna snímková frekvencia prenosu videa
30 ms Najnižšia latencia prenosu videa [12]10 km Maximálny dosah prenosu videa [13]
50 Mbps Maximálna prenosová rýchlosť videa [14]H.265 Kódovanie prenosu videa
* Pri používaní DJI Goggles 2 v otvorenom vonkajšom prostredí bez rušenia

DJI Avata sa dodáva s DJI Motion Controller známym už z modelu DJI FPV ku ktorému ho je možno voliteľne dokúpiť. S DJI Avata sa tento ovládať dodáva ako jediný štandardne. Ovládač umožňuje intuitívne ovládanie pohybom ruky a niekoľkými ovládacími prvkami.  Súčasťou balenia sú samozrejme aj špeciálne okuliare. Tie sú dodávané v dvoch verziách podľa toho akú zo súprav si zákazník zvolí. V súprave Fly Smart Combo nájdete okuliare FPV Goggles V2 známe z predchádzajúceho modelu, v súprave Pro View Combo dostanete úplne nové okuliare DJI Goggles 2.

Nové okuliare DJI Goggles 2, Motion Controller a FPV stolička o o zážitok je postarené 🙂

DJI Goggles 2 sú malé a ľahko prenosné okuliare so skladacou dvojicou antén. Vďaka dvojhodinovej výdrži batérie a super rýchlemu nabíjaniu môžete byť vždy pripravení na ďalší let. Dva nové HD Micro-OLED displeje ponúkajú vysoký jas a obnovovaciu frekvenciu až 100 Hz. Poskytujú tak detailný a plynulý náhľad videa ktorý uľahčuje presné ovládanie. Okuliare umožňujú nastavenie dioptrií od +2,0 D do -8,0 D pre pohodlné a presné sledovanie s možnosťou fixácie aby nedošlo k náhodnému prestaveniu dioptrickej korekcie.

DJI Avata je od základu navrhnutý ako dron na zábavné lietanie a natáčanie videa. Tomu zodpovedá aj jeho výbava v ktorej nájdete 1/1,7“ CMOS snímač s rozlíšením 48 Mpx s objektívom so svetelnosťou f/2,8 a ekvivalentou ohniskovou vzdialenosťou 12,6 mm. Ten poskytuje zorný uhol až 155°. Záznam videa je možný až do rozlíšenia 4K 50/60p v kontajneroch MP4 a MOV s kompresiou h.264 alebo h.265. K dispozícii je aj režim D-Cinelike s vyšším dynamickým rozsahom a lepšou možnosťou korekcie farieb. Kamera je vybavená elektronickým stabilizačným systémom RockSteady vo verzii 2.0, ktorý aktívne potláča chvenie kamery a HorizonSteady ktorý pri natáčaní koriguje úroveň horizontu. 

Kamera je jemne zapustená za ochrannými oblúkmi

Novinka je vďaka svojmu inovatívnemu dizajnu podstatne odolnejšia a lepšie sa prenáša. Okrem vstavaného krytu vrtuúľ má Avata binokulárne senzory smerom dole a infračervené snímanie ToF pre ešte väčšiu bezpečnosť. Tieto senzory detekujú prekážky pod nimi a umožňujú tak dronu vykonávať let v nízkych výškach nad zemou alebo v interiéri. Tlačidlo núdzovej brzdy na pohybovom ovládači vám umožní jedným kliknutím zastaviť na mieste. Avata podporuje aj režim RTH ktorý v prípade že je batéria vybitá alebo vypadne signál zabezpečí automatický návrat na miesto štartu. To v kombinácii so širokým zorným poľom vytvára vzrušujúcu, jedinečnú perspektívu. Ak narazíte na situáciu, ktorá vyžaduje náhle zastavenie, kliknite na tlačidlo núdzovej brzdy. Avata bude visieť na mieste, čím sa zníži riziko potenciálnych nehôd.

Dron zo spodnej časti obsahuje senzory

DJI Avata je kompatibilný s niekoľkými diaľkovými ovládačmi, z ktorých každý odomyká rôzne možnosti. Možno použiť aj dokúpiteľný DJI FPV Remote Controller 2 ktorý bude vhodnejší pri lietaní v manuálnom režime pre dosiahnutie stabilných efektov pri fotení aj natáčaní.

K dronu je dostupná aplikácia DJI Virtual Flight pre smartfóny s iOS, ktorá obsahuje rad simulovaných scenárov. Ide o letecký simulátor ktorý je ideálny na zdokonaľovanie vašich schopností alebo na vyskúšanie našich rôznych režimov ovládania, ktoré ponúknu obohatené vizuálne efekty a nové príležitosti. S aplikáciou môžete trénovať vo vnútri alebo vonku, zdokonaľovať svoje letecké zručnosti a stať sa majstrovským pilotom krok za krokom.

DJI Avata sa dodáva v dvoch kombo súpravách Fly Smart Combo s okuliarmi FPV Goggles V2 a Pro View Combo s okuliarmi DJI Goggles 2.  V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk. S radosťou Vám odpovieme do 86 400 sekúnd 🙂

DJI Avata Pro View Combo s okuliarmi DJI Goggles 2

* Pred letom si prosím skontrolujte a prísne dodržujte miestne zákony a predpisy.
** Pri lietaní v interiéri môžu byť niektoré funkcie obmedzené kvôli nedostatočnému osvetleniu, chýbajúcemu signálu GPS alebo nedostatku miesta.
*** Testované s produkčným modelom DJI Avata v kontrolovanom prostredí. Skutočná skúsenosť sa môže líšiť v závislosti od prostredia, použitia a verzie firmvéru.
**** Všetky videá a fotografie na tejto stránke boli zhotovené v prísnom súlade s miestnymi zákonmi a predpismi.

  1. DJI Avata je kompatibilný s DJI Goggles 2, DJI FPV Remote Controller 2 a DJI FPV Goggles V2.
  2. Skúsenosti z nosenia a sledovania sa môžu u jednotlivých osôb líšiť.
  3. Obnovovacia frekvencia obrazovky sa mení so snímkovou frekvenciou prenosu videa. Môže prepínať medzi 100 Hz a 60 Hz, aby sa prispôsobil aktuálnej snímkovej frekvencii prenosu videa.
  4. DJI Goggles 2 nepodporujú korekciu astigmatizmu. Ak máte špecifické požiadavky na zrak, poraďte sa pred použitím so svojím lekárom.
  5. Zážitok zo sledovania sa môže líšiť.
  6. Videá 4K/60fps nepodporujú pomer strán 4:3 a podporujú iba pomer strán 16:9.
  7. 155° zorné pole je k dispozícii iba vtedy, keď je pomer strán 4:3 a špecifikácia záznamu videa je 2,7K@50/60fps alebo 1080p@50fps/60fps; pomer strán je 16:9 a špecifikácia záznamu videa je 4K @ 50/60 snímok za sekundu, 2,7 K @ 50/60 snímok za sekundu alebo 1080p @ 50/60 snímok za sekundu.
  8. HorizonSteady je k dispozícii iba v normálnom režime FOV s pomerom strán 16:9
    a špecifikáciou záznamu videa 4K@50/60fps, 2,7K@50/60fps alebo 1080p@50/60fps. RockSteady nie je k dispozícii, ak je špecifikácia záznamu videa 2,7K@100/120fps alebo 1080p@100/120fps.
  9. Testované pri vznášaní v prostredí bez vetra a rušenia.
  10. DJI Avata podporuje snímanie prekážok smerom dole iba pri použití s ​​DJI FPV Remote Controller 2 alebo DJI Motion Controller v režime N alebo S.
  11. Lietadlo musí udržiavať vzdialenosť minimálne 0,25 metra od zeme.
  12. Testované vo vonkajšom otvorenom prostredí bez rušenia. Latencia prenosu videa sa
    u rôznych okuliarov líši. DJI FPV Goggles V2 môžu dosiahnuť prenos videa až 810p. Pri použití DJI FPV Goggles V2 s prenosom videa 810p/120fps je najnižšia latencia prenosu videa menšia ako 28 ms.
  13. Vyhovuje FCC a testované vo vonkajšom otvorenom prostredí bez rušenia.
  14. Testované vo vonkajšom otvorenom prostredí bez rušenia. Prenosová rýchlosť videa sa líši podľa prevádzkových prostredí.
  15. Kompatibilný s DJI FPV Remote Controller 2 a DJI Motion Controller, ktoré sa predávajú samostatne.
  16. PC klient podporuje operačné systémy Windows. Mobilný klient podporuje iOS 12.0 a novší
    a Android v 9.0 a novší.
magnifiercrosschevron-down