E-shop
Domov / DJI Mini 2 - nový dron so 4K kamerou a hmotnosť 249g

DJI Mini 2 - nový dron so 4K kamerou a hmotnosť 249g

5.11.2020 - Spoločnosť DJI dnes uviedla na trh novy dron DJI Mini 2, ktorý obsahuje vylepšený prenos obrazu OcuSync 2.0, 4K kameru, 4x Zoom a to všetko s hmotnosťou nižšou ako 249 gramov. DJI Mini 2 sa ľahko ovláda, obsahuje vylepšené funkcie, vysoký letový výkon a výrazne vylepšenú prenosovú technológiu pre spoľahlivejšie pripojenie. Inteligentné predprogramované […]
DJI Mavic Mini | Zdroj: dji.com

5.11.2020 - Spoločnosť DJI dnes uviedla na trh novy dron DJI Mini 2, ktorý obsahuje vylepšený prenos obrazu OcuSync 2.0, 4K kameru, 4x Zoom a to všetko s hmotnosťou nižšou ako 249 gramov. DJI Mini 2 sa ľahko ovláda, obsahuje vylepšené funkcie, vysoký letový výkon a výrazne vylepšenú prenosovú technológiu pre spoľahlivejšie pripojenie. Inteligentné predprogramované režimy boli optimalizované, takže môžete zachytiť krásne zábery len niekoľkými kliknutiami.

"Mavic Mini bol monumentálnym prielomom pre DJI a pilotov dronov po celom svete, pretože kombinácia nízkej hmotnosti, bezpečnosti, výkonu a celkovej hodnoty sa stala vstupným bodom pre nespočetné množstvo nových pilotov a fanúšikov dronov," povedal prezident DJI Roger Luo. "Model DJI Mini 2 zdokonaľuje všetky tieto kľúčové aspekty. Ide o dron, ktorý je ideálny pre začiatočníkov a zaujme aj skúsenejších pilotov."  

Dizajn a vylepšenia 

Rovnako ako pôvodný Mavic Mini aj DJI Mini 2 má skladací dizajn, vďaka čomu sa výborné prenáša. Popravde keď ho zoberiete so sebou von a dáte ho do batohu, ani nebudete vedieť že ho so sebou máte. Och, keď teraz spomíname na dobu DJI Phantom. To bolo utrpenie ten dron niekam zobrať 🙂

DJI Mini 2 obsahuje technológiu prenosu signálu s názvom OcuSync 2.0. OcuSync 2.0 je svetovo známa prenosová technológia od DJI, ktorá zaisťuje stabilný len na dlhé vzdialenosti. Danú technológiu využíva aj model DJI Mavic Air 2 a Mavic 2. DJI Mini 2 má maximálny prenosový dosah 6 km (CE), čo je 200% nárast dosahu v porovnaní s pôvodným Mavic Mini. Odporúčame si pozrieť rôzne testy u p. Igora Vlahoviča. Ten má od nás zapožičaný model Mavic Air 2 a robí rôzne testy aj na dosah signálu s OcuSync 2.0.   Vylepšené motory poskytujú 31 minút letu, rýchlejšiu akceleráciu a schopnosť odolávať vetru až do rýchlosti 24 km / h.

Jednoduché ovládanie a bezpečný let

DJI Mini 2 bol vyrobený tak, aby s ním bolo zábavné lietať, ľahko sa ovládal a bol bezpečný pre každodenné použitie, nielen pre každodenný život ale aj pre dobrodružné zážitky. Rovnako ako všetky drony od DJI, tak aj DJI Mini 2 obsahuje senzory zo spodnej strany, ktoré mu umožňujú vznášať sa presne na mieste aj keď nemá GPS signál. DJI Mini 2 obsahuje GEO lokáciu, ktorá udržuje model mimo citlivých oblasti, ako sú letiská a rôzne zakázane letové zóny. Jednoducho s ním nevzlietnete v zakázanej zóne. Obsahuje aj funkcie "Return to Home" pre bezpečný návrat na miesto vzletu a "Altitude Lock", ktorá slúži na nastavenie letovej výšky.    

12MP fotografie, stabilné 4K video

DJI Mavic Mini obsahuje 1/2,3" senzor a dokáže zachytiť 12MP fotografie. Snímky je možné ukladať vo štandardnom formáte JPEG a RAW. RAW je určený pre pokročilých užívateľov, ktorí chcú fotografie upravovať.   Maximálne rozlíšenie videa je 4K/30fps pri dátovom toku 100 Mbps. Vďaka možnosti 4X Zoom je možné približovať obraz v rozlíšení 1080p. Výrobca tvrdí že 2X Zoom je bez straty kvality. Každopádne ide o digitálny Zoom, takže nejaká tá strata tam bude, ale tak či tak je táto funkcia fajn. Vopred naprogramované inteligentné režimy Vám uľahčia vytváranie pekných záberov. Zoznam a vysvetlenie nižšie. - QuickShots: Predprogramované pohyby a režimy snímania obrazu.

  • Dronie: DJI Mini 2 letí dozadu a nahor a kamera sleduje váš objekt. Kvázi si vytvoríte taký selfie záber.
  • Helix: DJI Mini 2 letí hore, zároveň sa vzdaľuje a krúži okolo vášho objektu.
  • Rocket: DJI Mini 2 letí priamo do vzduchu s fotoaparátom smerujúcim nadol a sleduje váš objekt.
  • Circle: DJI Mini 2 bude krúžiť okolo vášho objektu v stálej nadmorskej výške a vzdialenosti.
  • Boomerang: DJI Mini 2 lieta ako bumerang okolo vášho objektu (oválna dráha letu), spúšťaním a zastavovaním videá na rovnakom mieste.
  • Panoramas: Zachyťte širšiu perspektívu s vybranými režimami Panorama.
  • Sphere: DJI Mini 2 automaticky nasníma dvadsať šesť snímok a spojí ich dohromady, aby získal krištáľovo čistý obraz.
  • 180 °: Zachytí sedem fotografií pre rozsiahle obrázky krajiny.
  • Wide-Angle: Zachytí obraz 3x3 skladajúci sa z deviatich obrázkov.
  • AEB Triple Shot: Auto Exposure Bracketing (AEB) nasníma tri snímky s rôznou expozíciou a zlúči ich dohromady pre dosiahnutie najlepšieho výsledku. Snímky môžu byť upravené tak, aby sa pri následnom spracovaní zobrazil obraz s vysokým dynamickým rozsahom (HDR).
  • Timed Shots: Využite pre seba pár sekúnd navyše, pred samotným fotografovaním vďaka časovaným snímkam

Jednoduché vytváranie obsahu a ľahšie zdieľanie

Zdieľanie obsahu je možné pomocou aplikácie DJI Fly. Po novom je možné mobilný telefón pripojiť priamo k dronu a to bez nutnosti diaľkového ovládača. Obsah tak môžete bezpečne sťahovať s rýchlosťou 20 MB/s. Akonáhle sú obrázky stiahnuté do vášho telefónu, môžete vykonávať vlastné úpravy pomocou vyhradených nástrojov pre úpravy v aplikácii DJI Fly.

Cena a dostupnosť na SK/CZ trhu

Oficiálny štart predaja je dnes 5.11.2020. U nás máme na sklade DJI Mini 2 v klasickej verzii. Verzia DJI Mini 2 Fly More Combo bude dostupná od 9.11.2020.  Štandardný balíček obsahuje DJI Mini 2, diaľkový ovládač a jednu batériu za maloobchodnú cenu 459 EUR s DPH. K dispozícii je tiež verzia Fly More Combo, ktorá obsahuje tri batérie, nabíjací HUB, DJI Mini 2, kufrík a diaľkový ovládač za maloobchodnú cenu 599 EUR s DPH.

Zdroj: DJI

magnifiercrosschevron-down