E-shop
Domov / Výmena remeňov na Exway RIOT

Výmena remeňov na Exway RIOT

Elektrické skateboardy značky Exway si môžete zadovážiť s dvoma pohonmi a to buď s pohonom HUB (motory osadené v náboji kolesa) alebo pohon RIOT (kolesá poháňané remeňom). Verzia HUB je menej náročná na údržbu, prevádzka je tichšia a je to také viac "electric". Na druhú stranu zase tento pohon nemá až taký výkon, máte menej […]
Exway Wave s pohonom Riot

Elektrické skateboardy značky Exway si môžete zadovážiť s dvoma pohonmi a to buď s pohonom HUB (motory osadené v náboji kolesa) alebo pohon RIOT (kolesá poháňané remeňom). Verzia HUB je menej náročná na údržbu, prevádzka je tichšia a je to také viac "electric". Na druhú stranu zase tento pohon nemá až taký výkon, máte menej možnosti v rámci výberu koliesok a samotné kolieska sa skôr opotrebujú - viď náš článok.

Pohon RIOT obsahuje motory, ktoré poháňajú skateboard cez dva remene. Tie sa Vám môžu po nejakej dobe utrhnúť a je potrebná ich výmena. Máme vyskúšané, že pokiaľ sa Vám jeden z remeňov utrhne, tak viete dôjsť aj na jednom. Provizórne sme prešli cca 3km. Pozor ale na to, že namáhate len jeden motor, čiže ho môžete poškodiť. Myslíte aj na údržbu pohonu. Malé kamienky sa môžu dostať pod remeň a tým pádom ho môžu poškodiť a skôr sa Vám utrhne. Samozrejme aj počas jazdenia alebo brzdenia.

Aké náradie je potrebné na výmenu?

Na výmenu budete potrebovať imbusový kľúč a T-kľúč (oba diely sú súčasťou balenia) a samozrejme nové remene. Je potrebné povoliť niekoľko skrutiek a remene tak vymeníte. Pre lepšie pochopenie sme pre vás vytvorili krátke video, ktoré nájdete nižšie. Ak máte nejaké otázky, tak sa môžete využiť našu podporu cez email servis@smartwear.sk.

Nemusíte sa obávať. Nejedná sa o náročnú výmenu a zvládne ju skoro každý. Ruky si ale zašpiníte, takže si dajte rukavice.
 
magnifiercrosschevron-down