E-shop
Domov / Ako neutopiť kameru GoPro?

Ako neutopiť kameru GoPro?

Blíži sa nám, teda už tu je čas dovoleniek a veľa z vás aj z nás si chce natočiť pekne video z dovolenky. Samozrejme kamera GoPro nesmie chýba. Ak beriete kameru GoPro do vody, tak nezabúdajte na jednu vec. Najnovšie kamery GoPro sú odolné voči vode do 10 metrov, ale v prípade spadnutia do vody […]

Posledný záber na kameru GoPro | Zdroj: refresher.sk

Blíži sa nám, teda už tu je čas dovoleniek a veľa z vás aj z nás si chce natočiť pekne video z dovolenky. Samozrejme kamera GoPro nesmie chýba. Ak beriete kameru GoPro do vody, tak nezabúdajte na jednu vec. Najnovšie kamery GoPro sú odolné voči vode do 10 metrov, ale v prípade spadnutia do vody bude kamera klesať na dno a môžete ju stratiť. Nám sa nedávno takto stratila kamera GoPro HERO7 Black v limitovanej bielej edícii.
Kto nás sleduje tak vie, že spolupracujeme s portálom refresher.sk. Aj tento rok sa ich redakcia vybrala natáčať po Slovensku vlogy. Mali od nás zapožičaných pár vecí na uľahčenie natáčania. Nechýbala ani kamera GoPro HERO7 Black Limite Edition. Chceli ju používať na extrémnejšie zábery a žiaľ jeden záber nevyšiel. Je to aj naša chyba, pretože obyčajná čelovka s plavákom by zachránila celú situáciu. Preto aj píšeme tento článok. Skutočne radšej investuje pár euro do toho pravého príslušenstva a môže vám to zachrániť kameru za 400€. Nižšie v článku vám priblížme pár príslušenstva určeného do vody.

Sandmarc - plávajúca čelovka (Floater Head Strap)

  Prvou fajn výbavou do vody je čelovka s plavákom od výrobcu Sandmarc. Čelovka slúži na prichytenie kamery na helmu alebo priamo na hlavu. Vďaka pogumovanej vnútornej časti drží dobre aj na helme. Je plne nastaviteľná jej veľkosť. Pomocou čelovky natočíte zábery z prvej osoby.   V balení sa nachádza aj plavák, ktorý slúži na nadnášanie kamery a popruhu v prípade spadnutia do vody. Cena čelovky je 29,99€ s DPH. Viac na tomto odkaze.    

GoPro - Floaty (plavák na zadné dvierka)

  Tento nalepovací plavák sa prichytáva na zadné dvierka vodotesného puzdra. Slúži na nadnášanie kamery v prípade jej spadnutia do vody. Je výraznej oranžovej farby, čo slúži pre jej lepšie nájdenie. Je fajn na rôzne športové aktivity vo vode alebo aj v snehu.  Cena 29,99€ s DPH. Viac info na tomto odkaze.   Upozornenie: Plavák nedokáže nadnášať kameru s BacPac™ príslušenstvom! Hľadáte plavák pre GoPro HERO Session? Ak áno, tak ten nájdete TU 🙂

GoPole BOBBER JACKET

  Tento plavák je dosť podobný ako ten čo sa nalepuje na zadné dvierka, ale rozdiel je v tom, že sa do neho osadí celá kamera aj s držiakom Frame. Nič nemusíte nikam lepiť.  GoPole BOBBER JACKET je navrhnutý tak, aby zachránil Vašu kameru pred pádom do vody - nadnáša kameru. BOBBER JACKET je ideálne príslušenstvo pre použitie do slanej či sladkej vody.   Cena je 19,99€ s DPH a viac informácii nájdete na tomto odkaze.    

GoPro The Handler (Floating Hand Grip)

  The Handler je plavák s penovou rukoväťou. Vďaka tomu sa lepšie drží v ruke - nešmýka sa tak. Pre väčšiu bezpečnosť obsahuje aj putko na ruku. Vďaka peknému dizajnu je možné ho používať aj ako rukoväť (v porovnaní so žltým plavákom). Je vodotesný do 10 metrov. Kameru dokáže nadnášať aj s BacPac príslušenstvom.   Cena je 29,99€ s DPH a viac info nájdete na tomto odkaze. Na trhu je aj lacnejší plavák do ruky, ale nemá tak pekný dizajn a šmýka sa v ruke. Ale účel splní. Môžete si ho pozrieť na tomto odkaze.  

GoPro Super Suit (HERO7 Black/HERO6 Black/HERO5 Black)

    Pokiaľ chcete mať kameru vo vode v čo najväšom bezpečí, tak odporúčame používať vodotesné puzdro Super Suit. Kamery GoPro HERO7 Black, HERO6 Black a GoPro HERO5 Black a HERO 2018 sú vodotesné do 10 metrov, ale ak vám to nestačí, alebo chcete svoju kameru viacej chrániť, tak je dobré používať toto puzdro.   Obal Super Suit je vodotesný do 60 metrov a chráni kameru pred nárazmi a nečistotami. Cena je 64,99€. Viac info na tomto odkaze.   Na trhu sú aj neoriginál puzdra pre kamery GoPro. Máme ho aj v ponuke, ale nejak extra ho neodporúčame, pretože mu zverujete kameru za 400€. Samozrejme je to na vás. Toto puzdro máme aj nahodené v požičovni, takže ak ho potrebujete na pár dní, viete si ho zapožičať 🙂   V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk, píšte dole do komentu alebo sa zastavte osobne 🙂

Nezabudnite si pozrieť video, v ktorom sa stratila naša GoPro

https://www.youtube.com/watch?v=MD5F8J36zx4&t=80s  

magnifiercrosschevron-down