E-shop
Domov / Ako streamovať z kamery GoPro HERO7 Black na YouTube a Facebook | Videotest

Ako streamovať z kamery GoPro HERO7 Black na YouTube a Facebook | Videotest

Dňa 21.10.2018 sme prvýkrát vysielali naživo z kamery GoPro HERO7 Black. Stream sme testovali na sociálnej siete YouTube.  Stream nám približne po 11 minútach spadol a to z toho dôvodu, že sa omylom vo vrecku vypli mobilné dáta, respektíve hotspot. Záznam zo streamu nájdete nižšie. Druhá časť je jemne upravená. Sú vystrihnuté niektoré časti. Na samotné […]

Takto prebiehala úvodná časť zo streamu

Dňa 21.10.2018 sme prvýkrát vysielali naživo z kamery GoPro HERO7 Black. Stream sme testovali na sociálnej siete YouTube.  Stream nám približne po 11 minútach spadol a to z toho dôvodu, že sa omylom vo vrecku vypli mobilné dáta, respektíve hotspot. Záznam zo streamu nájdete nižšie. Druhá časť je jemne upravená. Sú vystrihnuté niektoré časti. Na samotné streamovanie musíte prepojiť kameru GoPro s aplikáciou GoPro App. Je dostupná zadarmo pre Android a iOS.

V akej kvalite je video vysielané?

Na výber sú dve možnosti 720p a 480p. My sme na stream zvolili vyššie rozlíšenie 1280x720 (HD). Počet snímok je 30fps a to aj keď je kamera nastavená v norme PAL. Dátový tok (bitrate) je cca 2,129Mbps.

Je možné video počas streamu zároveň uložiť na SD kartu?

Video je možné počas streamovania ukladať na SD kartu (musíte to pred vysielaním povoliť) a to v maximálnej kvalite 1920x1080 (1080p/FHD) pri 50fps (birate 30,186Mbps). To ako si sami nastavíte rozlíšenie nie je vôbec podstatné. Kamera vôbec neberie v úvahu tieto nastavenia. Kamera využíva stabilizáciu obrazu HyperSmooth, funkciu LowLight a žiaľ nastavenie Protune je vypnuté. To sa nám moc nepáči, ale rozumieme tomu. Kamera by toho asi viacej nezvládla.

Vysielanie na Facebook?

Priamy prenos na túto soc. sieť je možný, ale problém vidíme v tom, že stream je možné uskutočniť len na svoj osobný profil. To znamená, že stránka na Facebooku nemôže uskutočniť živý prenos z kamery GoPro! Toto je podľa nás momentálne najväčší problém. My by sme chceli robiť pravidelne vysielania na našom Facebooku, ale kvôli tomuto obmedzeniu to nebude možné. Pevne veríme, že spoločnosť GoPro vypustí update, ktorý tento problém vyrieši.  

Takto nastavíte stream na Facebook

Písali sme aj na GoPro Support a zatiaľ nemajú v pláne vypustiť aktualizáciu | Zdroj: gopro.com

Vysielanie na YouTube/Twitch?

Stream je možne uskutočniť na Vimeo, YouTube, Twitch a ďalšie platformy...       Ak máte nejaké otázky, pokojne sa pýtajte dole cez komentovú sekciu alebo píšte na info@smartwear.sk. Prípadne využite našu online podporu na tomto odkaze. Chat nájdete v pravom dolnom rohu 🙂

Live stream z HERO7 Black - Časť 1. (plná kvalita z SD karty)

https://www.youtube.com/watch?v=pjMLt25x5Yo

Live stream z HERO7 Black - Časť 2.

https://www.youtube.com/watch?v=9Zdrbb3MbkE&feature=youtu.be

magnifiercrosschevron-down