E-shop
Domov / Pridávajte telemetriu do GoPro videa priamo z mobilného telefónu!

Pridávajte telemetriu do GoPro videa priamo z mobilného telefónu!

Spoločnosť GoPro pár dni späť vypustila aktualizáciu pre mobilnú aplikáciu GoPro App. Update prináša super novinky, z ktorých sa veľmi tešíme! Po novom sa nebude potrebné pred používaním tejto aplikácie prihlásiť ani registrovať. Je to fajn vec, pretože nám to veľa krát komplikovalo používanie aplikácie. O problémoch s prihlasením máme aj samostatný článok z 1. novembra, 2016. […]

Rýchlosť pridaná vo videu | Zdroj: gopro.com

Spoločnosť GoPro pár dni späť vypustila aktualizáciu pre mobilnú aplikáciu GoPro App. Update prináša super novinky, z ktorých sa veľmi tešíme! Po novom sa nebude potrebné pred používaním tejto aplikácie prihlásiť ani registrovať. Je to fajn vec, pretože nám to veľa krát komplikovalo používanie aplikácie. O problémoch s prihlasením máme aj samostatný článok z 1. novembra, 2016. Ďalšia super vec je pridávanie telemetrie priamo z mobilného telefónu!!! Toto je veľmi potešujúca správa. Popravde desktopová verzia na PC nepracuje veľmi dobre.  

Novinky, ktoré prináša aktualizácia pre užívateľov operačného systému iOS | Zdroj: itunes.apple.com

Takže po novom budeme môcť pridať do videa z kamery GoPro HERO6 Black, HERO5 Black a FUSION telemetrické údaje ako rýchlosť, preťaženie, dráhu a logo spoločnosti GoPro, a to všetko priamo z mobilného telefónu. Veľmi sa tomu tešíme. Telemetrické údaje máme v obľube, ale nepoužívali sme ich z toho dôvodu, že ich pridávanie bolo možné len cez program Quik | Desktop. Práca s týmto programom nie je vôbec jednoduchá pretože nie je dobre odladený. Aspoň u nás nefunguje dobre. Čo máme aj reporty od užívateľov, tak situácia je skoro všade podobná.  

Telemetria vo videu | Zdroj: gopro.com

Čo je nové?

  • Pred používaním aplikácie nie je potrebné sa registrovať/prihlásiť
  • Do videa je možné pridať telemetrické údaje priamo z mobilného telefónu (rýchlosť, preťaženie, trať, logo GoPro)
  • FUSION: Vylepšená stabilizácia obrazu pre a korekcia efektu rolling-shutter
  • FUSION: Možnosť stabilizácie obrazu vytvoreného pomocou funkcie OverCapture
  • FUSION: Možnosť vytvoriť video z 360° fotografie z kamery (OverCapture)
  • FUSION: Možnosť vytvoriť fotografiu z 360° videa
  • FUSION: Vylepšenie zdieľania obsahu

 

Prostredie aplikácie GoPro App na iOS. V pravom dolnom rohu pribudla ikonka, na ktorú keď klikneme sa zobrazí grafika telemetrie. Jednoduchým pohybom ju presunieme do videa a vložíme tak ďalší údaj do nášho videa. Nižšie v článku nájdete aj video, v ktorom sme to skúšali.

Žiaľ, tieto novinky si zatiaľ dokážu užiť len užívatelia operačného systému iOS. Je potrebné aktualizovať aplikáciu GoPro App (link). Na aktualizácii pre Android sa pracuje. Návod, ako zapnúť telemetriu v kamerách GoPro cez program Quik for Desktop nájdete na tomto odkaze.

Ukážka vloženia telemetrie do videa cez mobilný telefón | iOS

https://www.youtube.com/watch?v=tf2F2xJT2Ag

Ukážka telemetrie vo videu

https://www.youtube.com/watch?v=ML1Y0okjmH0   Mohlo by Vás zaujímať:

  Zdroj: gopro

magnifiercrosschevron-down