E-shop
Domov / FLIR Black Hornet PRS - bezpilotné "lietadielko" určené pre armádu

FLIR Black Hornet PRS - bezpilotné "lietadielko" určené pre armádu

Spoločnosť FLIR sa špecializuje na termo kamery. Nedávno predstavili nové bezpilotné lietadlo: FLIR Black Hornet PRS. Táto mašinka disponuje systémom, ktorý využíva SA (situational awareness). Pojem situational awareness, teda situačné povedomie, sa bežne využíva v letectve a môžeme si ho priblížiť na príklade pilota stíhačky: takýto pilot si je vedomý nástrah a zámerov nepriateľských síl, a […]

Black Hornet | Zdroj: flir.com

Spoločnosť FLIR sa špecializuje na termo kamery. Nedávno predstavili nové bezpilotné lietadlo: FLIR Black Hornet PRS. Táto mašinka disponuje systémom, ktorý využíva SA (situational awareness). Pojem situational awareness, teda situačné povedomie, sa bežne využíva v letectve a môžeme si ho priblížiť na príklade pilota stíhačky: takýto pilot si je vedomý nástrah a zámerov nepriateľských síl, a zároveň má prehľad o postavení a stave jeho vlastného lietadla. Vo všeobecnosti môžeme teda tvrdiť, že dron si je vďaka situačnému povedomiu nie len vedomý stavu, v ktorom sa aktuálne nachádza, ale vie aj predvídať možné zmeny a vývoj situácie.

Tento dron využíva EO (elektro-optické) a IR (infračervené) technológie, ktoré menia hru a zmenšujú vzdialenosť medzi leteckými a prízemnými senzormi. Toto technické vybavenie poskytuje také výkonné situačné povedomie, aké mávajú napríklad pozemné vozidlá.   Extrémne ľahký, tichý a s letovým časom 25 minút – toto je charakteristika dronu Black Hornet, ktorý dokáže v bojových podmienkach streamovať live video a snímky HD kvality späť k svojmu pilotovi.   Poďme si teda ešte raz zhrnúť výhody tejto bezpilotnej nano technológie:

  1. Malé rozmery Vám umožňujú operovať tento dron prakticky kdekoľvek. Na dlhšiu vzdialenosť je vďaka jeho rozmerom takmer neviditeľný a nepočuteľný.
  2. Mimoriadne nízke vizuálne a zvukové znaky a ľahký, malý profil umožňujú vojakom utajenú operáciu so zvýšenou bezpečnosťou.
  3. Táto technológie rozširuje vizuálny dosah v mestských ale aj komplexných prostrediach a posúdenie aktuálnej situácie je možné vďaka live streamovaniu.

Fotogaléria

Prezentačné video

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=rm_xMuo2Ong   Zdroj: flir

magnifiercrosschevron-down