E-shop
Domov / 5 vychytávok pre natáčanie so stabilizátorom DJI RONIN-S

5 vychytávok pre natáčanie so stabilizátorom DJI RONIN-S

https://www.youtube.com/watch?v=VhTvSoQ_xHM   Spoločnosť PolarPro zverejnila na svojom YouTube kanáli ďalšie video na tému DJI RONIN-S. Presnejšie ide o päť tipov, ako môžete využiť stabilizátor RONIN-S a zlepšiť tak vašu videotvorbu. Metóda 1 / Strafe Block Prvá metóda spočíva v tom, že viete urobiť zaujímavý prechod z jedného záberu do druhého. Je potrebné natočiť scénu a pomaly […]

https://www.youtube.com/watch?v=VhTvSoQ_xHM   Spoločnosť PolarPro zverejnila na svojom YouTube kanáli ďalšie video na tému DJI RONIN-S. Presnejšie ide o päť tipov, ako môžete využiť stabilizátor RONIN-S a zlepšiť tak vašu videotvorbu.

Metóda 1 / Strafe Block

Prvá metóda spočíva v tom, že viete urobiť zaujímavý prechod z jedného záberu do druhého. Je potrebné natočiť scénu a pomaly posúvať kameru horizontálne zľava doprava. Musíte daný záber dostať na predmet, ktorý ktorý vyplní celý priestor záberu. V tomto momente nastane strih a použijete druhý záber, ktorý bude natočený opačným spôsobom. Z predmetu, ktorý zakrýva celý priestor záberu prejdete na danú scénu. Pozrite si príklad nižšie.  

Metóda 2 / Push-in/Pull-out

Pomocou tohto prechodu je potrebné sa s kamerou priblížiť k danému predmetu až pokiaľ nebude zakrytý celý záber daným predmetom. Následne nastane strih s jemným softvérovým prechodom a video bude pokračovať druhým záberom. Ten musí byť natočený rovnakým spôsobom ako prvý záber, ale musí ísť opačne - od daného predmetu je potrebné odcúvať.

Metóda 3 / Skyfall

V tomto strihu je potrebné zo záberu kameru natočiť smerom k oblohe, kde nastane strih a prejde sa do druhého záberu, ktorý smeruje z oblohy smerom dole na danú scénu. Ukážka nižšie.  

Metóda 4 / Axis Roll

Ak chcete dosiahnuť tento prechod, najprv musíte v stabilizátore nastaviť režim flashlight a nastavenia gimbalu zmeniť z Tilt (nakláňanie) na Roll (pretáčanie). Tento záber vytvoríte tak, že pomocou joysticku na rukoväti kameru natáčate mimo horizont a pomaličky sa približujete k predmetu, ktorý je predmetom záujmu. Následne v rotácii nastane strih a prejde sa do druhé záberu, ktorý od predmetu zájmu cúva a tiež sa kamera rotuje a vyrovnáva sa. Pozrite si príklad nižšie.  

Metóda 5 / Whip-Pan

Tento posledný prechod vytvoríte tak, že stabilizátor s kamerou rýchlo posuniete z jedného miesta na druhé. Ukážka nižšie.     Tu je zoznam vybavenia, ktoré bolo použité na natáčanie:

  • Kamera Panasonic Lumix GH5
  • Objektív Lumix 12 mm - 35 mm
  • Quartzline prevod z 58 mm na 67 mm
  • Quartzline filtre (67 mm): ND8, ND16, ND64, CP a UV

  Pozrite si aj naše rozbalenie a test stabilizátora DJI RONIN S https://www.youtube.com/watch?v=ySukdTiMt_w   V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂

magnifiercrosschevron-down