E-shop
Domov / DJI Spark - ovládanie gestami | Video návody

DJI Spark - ovládanie gestami | Video návody

DJI Spark obsahuje mód s názvom Gesture Mode, teda režim gest. Tento režim umožňuje vytvárať ,,selfie" zábery pomocou jednoduchých pohybov rúk. Spark ponúka nové ovládanie gest ako PalmLaunch, PalmControl, PalmLand, Beckon a Selfie. My pracujeme ne recenzií tohto zariadenia a musíme poznamenať, že ovládanie gestami sme skúšali, ale podarilo sa nám len vzlietnúť a pristáť do dlane. […]

Vzlietnutie z ruky - DJI Spark | Zachytené kamerou GoPro HERO5 Black

DJI Spark obsahuje mód s názvom Gesture Mode, teda režim gest. Tento režim umožňuje vytvárať ,,selfie" zábery pomocou jednoduchých pohybov rúk. Spark ponúka nové ovládanie gest ako PalmLaunch, PalmControl, PalmLand, Beckon a Selfie. My pracujeme ne recenzií tohto zariadenia a musíme poznamenať, že ovládanie gestami sme skúšali, ale podarilo sa nám len vzlietnúť a pristáť do dlane. Nič iné ako keby nefungovalo.  

Spustenie pomocou dlane - PalmLaunch

Zapnite dron a zároveň ho majte položený na dlani. Počkajte, kým kontrolka stavu dronu zabliká na zeleno. Uistite sa, že vaše prsty sú dobre umiestnené pod ramenami dronu. Odporúčame použiť Propeller Guard (ochranu vrtúľ). Ďalej kliknite dva-krát na tlačidlo inteligentného letového akumulátora. Predné kontrolky lLED by mali blikať pomaly na žlto. Predné snímače začnú pracovať automaticky. Ak sa aktivujú úspešne, dron pípne dva-krát a predné kontrolky LED ostanú svietiť na zeleno 6 sekúnd. Ak predné kontrolky LED bliknú dva-krát na červeno, tak aktivácia zlyhala. Krok opakujte. Opakujte krok.  Keď sa spustia motory, tak predné kontrolky LED začnú svietiť na červeno a dron vzlietne z ruky.

Pristátie na dlani - PalmLand

Umiestnite svoju dlaň približne 0,5 m pod dron vo vzdialenosti nie viac ako 1,5 m od tela. Dron bude pomaly klesať a pristane na dlani.

Spustenie/zastavenie - PalmControl

Stojte pred dronom, potom zodvihnite a vystrite jednu z vašich rúk smerom k nemu. Vystrite prsty a držte ich blízko pri sebe. Umiestnite svoju dlaň asi 0,7 m pred nos drona približne na dve sekundy. Ak prebehla aktivácia PalmControl úspešne, predné kontrolky LED budú svietiť na zeleno. Ak predné kontrolky LED začnú blikať rýchlo žltou farbou, tak upravte svoju vzdialenosť od drona - ste buď príliš blízko alebo ďaleko. Ak vaša ruka náhle a rýchlo zmení smer, znamená to ukončenie funkcie PalmControl a predné kontrolky LED by mali svietiť na červeno.

Funkcia sledovania (Follow)

Stojte pred dronom, potom zodvihnite jednu z vašich rúk a rýchlo zamávajte na kameru. Dlaň umiestnite približne 0,7 m pred nos drona približne na dve sekundy. Predné kontrolky LED zablikajú dva-krát na zeleno. Ak sa tak stane, vaše gesto je úspešne rozpoznané. Dron vzlietne a odletí smerom od vás. Potom prejde do visenia 3 m od miesta, kde stojíte a 2,3 m nad zemou. Predné kontrolky LED svietia na zeleno a dron vás automaticky začne nasledovať. Ak gesto mávaním zlyhá, môžete spustiť funkciu sledovania (Follow) tak, že zodvihnete obe ruky nad hlavu v tvare ,,Y" a vydržíte tak dve sekundy.

Odfotenie samého seba - Taking Selfies

Zatiaľ čo vás dron sleduje, urobte s vašimi rukami gesto (ukážka vo videu) a tak si vytvoríte fotografiu - selfie. Ak predné kontrolky LED blikajú pomaly na červeno, tak gesto selfie bolo rozpoznané úspešne. Čakajte na odpočítavanie selfie po dobu troch sekúnd. Predné kontrolky LED bliknú rýchlo na červeno, čo znamená, že kamera zachytí fotografiu.

Ovládanie mávaním - Beckon

Pokiaľ vás dron sleduje, zodvihnite ruky nad hlavu v tvare "Y" po dobu dvoch sekúnd. Keď je funkcia Beckon úspešne aktivovaná, dron priletí k vám na vzdialenosť 1,2 m a vznáša sa na mieste vo výške 1,5 m. Predné kontrolky LED budú svietiť na červeno.   Zdroj: DJI Support

magnifiercrosschevron-down