E-shop
Domov / DJI Spark a Mavic Standard - pripravované drony od DJI?

DJI Spark a Mavic Standard - pripravované drony od DJI?

Na internete sa objavujú správy o tom, že DJI pripravuje opäť nový dron. Táto spoločnosť podala 6. marca 2017 žiadosť na ochrannú známku pre názov Spark. Internet bol donedávna plný špekulácií o možnom príchode Phantom 5, ale vyzerá to tak, že skôr bude predstavený dron menom Spark. Veď si to len vezmite. Phantom 4 Pro bol […]

Uniknuté fotografie pripravovanej novinky | Zdroj: wetalkuav.com

Na internete sa objavujú správy o tom, že DJI pripravuje opäť nový dron. Táto spoločnosť podala 6. marca 2017 žiadosť na ochrannú známku pre názov Spark. Internet bol donedávna plný špekulácií o možnom príchode Phantom 5, ale vyzerá to tak, že skôr bude predstavený dron menom Spark. Veď si to len vezmite. Phantom 4 Pro bol len nedávno predstavený (17.11.2016) a ponúka naozaj stále slušné parametre.  

Pohľad na dron DJI Spark zo spodnej strany | Zdroj: wetalkuav.com

  DJI Spark by mal vytvoriť u DJI novú kategóriu. Pôjde o kompaktný a ultra rýchli dron s kamerou - tzv. racing alebo závodný dron. Jeho rozmery by mali byť 13 x 15 cm. Ramená budú na pevno, čiže ich nebude možné sklopiť ako napríklad pri DJI Mavic alebo GoPro Karma.  

DJI Spark bude dostupný v čiernej a bielej farbe | Zdroj: wetalkuav.com

Odhadovaná doba letu je 15 minút a zo spodnej strany nájdeme senzory, ktoré poslúžia pre lepšiu stabilitu. Ďalej sa v spodnej časti nachádzajú štyri konektory. Tie pravdepodobne budú slúžiť na nabíjanie pomocou dokovacej stanice. V prednej časti nájdeme kameru na stabilizačnom závese. Tá bude obsahovať dva objektívy. Jeden so širokouhlým záberom (fisheye) a jeden klasický bez efektu rybieho oka.  

Kamera na DJI Spark porovnávaná s kamerou telefónu iPhone | Zdroj: wetalkuav.com

Odhadovaná cena dronu DJI Spark je 600 dolárov za verziu s troma batériami a asi 450 dolárov za samotný dron. DJI Spark by mal byť predstavený tento rok v lete a bude sa predávať v dvoch farebných prevedeniach - čierna a biela.  

Vedeli ste o tom, že spoločnosť DJI má svoju droniu arénu? Tá sa nachádza v Južnej Kórei a poskytuje priestor o veľkosti 1395 m2. Aréna má za cieľ poskytnúť priestor pre leteckých nadšencov a tiež aj cvičný priestor pre začiatočníkov. Ďalej aréna môže byť využitá pre firemné akcie, školské podujatia a súkromné letové výcviky. Aréna bola otvorená v septembri 2016 | Zdroj: dji.com

  Zhrnutie o drone DJI Spark:

  1. Kompaktné rozmery, 13 x 15 cm.
  2. Ramená sa nebudú dať zložiť.
  3. Bude obsahovať GPS a Glonass.
  4. Ponúkne možnosť ovládania cez ovládač alebo telefón.
  5. Bude kompatibilný s DJI Goggles.
  6. Bude obsahovať režim Sport.
  7. Doba letu cca 15 minút.
  8. Zvládne 4k video a 12MP fotografie.
  9. Bude obsahovať dve kamery, jednu so širokouhlým objektívom (fisheye) a jednu klasickú bez efektu rybieho oka.
  10. Obsahuje záves (zatiaľ sa nevie či dvoj alebo trojosový).
  11. Zo spodnej strany obsahuje konektory na rýchle nabíjanie.

DJI Mavic Standard

DJI podľa všetkého pripravuje aj "low budget" verziu dronu Mavic. Pôjde o DJI Mavic Standard. Ten by mal byť lacnejší a nebude obsahovať 4K kameru.  

Označenie pod batériou | Zdroj: wetalkuav.com

Odhadované vlastnosti:

  1. 1080p alebo 2.7K kamera na trojososovom závese.
  2. 12MP fotografie. Nevie sa či bude ponúkať aj formát RAW.
  3. Ocu Sync prenos videa (rovnaké ako verzia Pro).
  4. Nebude obsahovať senzory na vyhýbanie sa prekážkam.
  5. Odhadovaná cena je 699 dolárov s ovládačom a 449 dolárov bez ovládača.

  Uvidíme či tieto novinky ovplyvnia cenu dronu GoPro Karma. Ten s v týchto dňoch konečne začal predávať už aj na Slovensku. Naše rozbalenie si môžete pozrieť TU a prvý let TU.   Momentálne je najkompaktnejším dronom DJI Mavic Pro: https://www.youtube.com/watch?v=p1d_ptE6yrc Naša recenzia: https://www.youtube.com/watch?v=6xQWmaw47-k&t=10s Zdroj: wetalkuav

magnifiercrosschevron-down