E-shop
Domov / Ako prichytiť kameru GoPro na statív?

Ako prichytiť kameru GoPro na statív?

Ak používate kamery GoPro, tak isto viete, že v ich tele sa nenachádza stativový závit. Výrobca GoPro totižto používa vlastný system uchytenia, tzv. GoPro Mounting Systém. Ide o zacvakovací mechanizmus, ktorý je rýchlejší na montáž a demontáž. Pokiaľ chcete kamery GoPro prichytiť na statív, tak musíte použiť prevod. Výrobca GoPro ich nepredáva samostatne, ale ako balenie […]

Statívový závit závit 1/4"

Ak používate kamery GoPro, tak isto viete, že v ich tele sa nenachádza stativový závit. Výrobca GoPro totižto používa vlastný system uchytenia, tzv. GoPro Mounting Systém. Ide o zacvakovací mechanizmus, ktorý je rýchlejší na montáž a demontáž. Pokiaľ chcete kamery GoPro prichytiť na statív, tak musíte použiť prevod. Výrobca GoPro ich nepredáva samostatne, ale ako balenie s názvom GoPro Tripods Mount.  

GoPro má v ponuke dva prevody na statív

V tomto balení sa nachádzajú dva typy prevodov. Jeden slúži na priame pripevnenie kamery pomocou držiaku Frame alebo vodotesného puzdra. Pri druhom je nutné použiť zacvakovací mechanizmus. V balení sa nachádza aj malý statív, ktorý je možné použiť aj ako rukoväť. Statív patrí medzi základnú fotografickú pomôcku. Slúži ku stabilizácií kamery v situácií, kedy hrozí rozostrenie záberu vplyvom pohybu. Vhodný pre Night Photo, Night Lapse a Time Lapse video.  

HERO4 Black prichytená ku statívu pomocou dvoch prevodov

Na trhu sú už aj iní výrobcovia príslušenstva pre kamery GoPro. Tí predávajú tieto prevody aj samostatne a to s priaznivejšou cenou :-). Dokonca športové kamery od iných značiek majú priamo v tele statívový závit. To je ich veľké plus. GoPro sa tomuto závitu stále vyhýba.   Obsah balenia GoPro Tripods Mount:

  • Prevod na statív
  • Prevod na statív určený pre zacvakovací mechanizmus
  • Mini statív

  Kompatibilita:

  • Všetky kamery GoPro

 

  V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂   Zdroj: gopro

magnifiercrosschevron-down