E-shop
Domov / Rozhovor s Norbertom Chromekom | Pilot športových lietadiel

Rozhovor s Norbertom Chromekom | Pilot športových lietadiel

Ahoj, mohol by si sa predstaviť našim čitateľom? Ako sa voláš, odkiaľ pochádzaš a pri akých činnostiach využívaš športové kamery najčastejšie?   Ahoj, volám sa Norbert Chromek a bývam neďaleko Senca. Moja práca a zároveň moje hobby je lietanie na športových lietadlách. Okrem toho robím rôzne akčné a adrenalínové športy. Medzi moje najobľúbenejšie patrí parašutizmus. […]

Kamera GoPro pripevnená na krídle lietadla | Foto: Norbert Chromek

Ahoj, mohol by si sa predstaviť našim čitateľom? Ako sa voláš, odkiaľ pochádzaš a pri akých činnostiach využívaš športové kamery najčastejšie?   Ahoj, volám sa Norbert Chromek a bývam neďaleko Senca. Moja práca a zároveň moje hobby je lietanie na športových lietadlách. Okrem toho robím rôzne akčné a adrenalínové športy. Medzi moje najobľúbenejšie patrí parašutizmus. Pri tom všetkom mám akčné kamery v podstate nonstop pri sebe. Ako si sa celkovo k lietaniu vlastne dostal?   Lietanie máme v rodine. Moja mama vyrastala na letisku v Prešove a dnes pracuje ako dopravná pilotka v Dubai, pre spoločnosť Fly Dubai. Otec vyrastal na letisku v Bratislave a dnes prevádzkuje leteckú školu. Ja som prežil celý život na letisku v Kráľovej pri Senci a teda logicky som išiel v šľapajách rodičov.  

Kriváň - Vysoké Tatry | Foto: Norbert Chromek

Máš do budúcnosti aj nejaké sny v súvislosti či už so skydivingom alebo pilotovaním lietadiel?   Priznám sa že úplne konkrétne sny nemám. To čo robím teraz ma baví a napĺňa a zatiaľ mám v pláne s tým pokračovať tak ako doteraz. Čo bude niekedy neskor až tak neriešim. Uvidím ako sa veci vyvinú a aké budú možnosti do budúcna. A hlavne čo ma bude najviac baviť.   Akú značku športových kamier preferuješ?   Od začiatku som používal GoPro kamery. Začínal som ešte so staručkou GoPro HERO1. Momentálne mám jednu GoPro HERO4 Black a jednu HERO3 Black. V prípade, že potrebujem viac kamier, tak si požičiavam ešte ďalšiu HERO4 Black.   https://www.youtube.com/watch?v=wLBhb_AjUcA&feature=youtu.be&t=3m3s Prečo uprednostňuješ kamery práve tejto značky, skúsil si už niekedy aj inú značku športových kamier?   Myslím si, že GoPro je líder medzi akčnými kamerami. Priznám sa síce že s inými značkami moc skúsenosti nemám. Gopročky sa mi ale od začiatku osvedčili a preto som im verný doteraz.   Na akých sociálnych sieťach sa môžu ľudia stretnúť s tvojimi fotkami alebo videami?   Najaktívnejší som na Instagrame @NorbertChromek kam sa snažím pravidelne pridávať fotky z lietania, parašutizmu, rôznych iných akčných aktivít a samozrejme aj z bežného života. Momentálne ma tu sleduje viac ako 15 tisíc ľudí, takže zdá sa že môj akčný štýl života ľudí baví. Okrem toho momentálne rozbieham aj svoj YouTube kanál tak isto pod mojim menom Norbert Chromek. Sem pridávam a hlavne ešte len budem pridávať veľa videí, v ktorých chcem ľuďom ešte viac priblížiť tieto akčné športy a koníčky, ktoré bohužiaľ na Slovensku nemajú tak veľa priaznivcov ako si zaslúžia. Rozdiel je vidno už napríklad v Česku, kde sa týmto aktivitám venuje ďaleko viacej ľudí.  

Kamera GoPro pripevnená na lietadle | Foto: Norbert Chromek

Chcel by si našim čitateľom niečo odkázať?   Asi len toľko, že nech sa snažia ľudia robiť čo ich baví. Aj keď je to často aj náročné, ale ak človek chce, tak sa všetko dá. Ja to mám tak isto, snažím sa brať život pozitívne a robiť aktivity, ktoré ma bavia. A možno časom sa podarí, že to čo vás baví, vás začne aj živiť.   Ďakujeme ti veľmi pekne za rozhovor a prajeme pekný deň.   Ďakujem aj ja!   - Matej Hliva  (SmartWear).

magnifiercrosschevron-down