E-shop
Domov / Feiyu Tech G5: Vodeodolný stabilizátor bol oficiálne predstavený

Feiyu Tech G5: Vodeodolný stabilizátor bol oficiálne predstavený

Čínska spoločnosť Guilin FEIYA Electronic Technology Co., známa skôr ako Feiyu Tech, sa celosvetovo preslávila vďaka stabilizátoru Feiyu Tech G3 Ultra 3. Tento gimbal bol určený pre kameru GoPro HERO3+, a posunul využitie športových kamier na úplne nový level. Firma v dnešnej dobe vyrába už rôzne stabilizátory pre športové kamery (GoPro, Sony, AEE, Xiaomi atď.), smartfóny […]

Feiyu Tech G5 | Zdroj: feiyu-tech.com

Čínska spoločnosť Guilin FEIYA Electronic Technology Co., známa skôr ako Feiyu Tech, sa celosvetovo preslávila vďaka stabilizátoru Feiyu Tech G3 Ultra 3. Tento gimbal bol určený pre kameru GoPro HERO3+, a posunul využitie športových kamier na úplne nový level. Firma v dnešnej dobe vyrába už rôzne stabilizátory pre športové kamery (GoPro, Sony, AEE, Xiaomi atď.), smartfóny a DSRL aparáty. Pred pár dňami spoločnosť predstavila nový stabilizátor určený prevažne pre GoPro HERO5 Black.

Stabilizátor pre HERO5 Black

Novinka Feiyu Tech G5 je 3-osý, vodeodolný stabilizátor určený pre kamery HERO5 Black, HERO4, HERO3+, HERO3, YI CAM 4k a kamery značky AEE (modely nie sú upresnené). Kedže každá kamera má inú váhu, tak je nutné pri niektorých modeloch používať protizávažie (je súčastou balenia). Vodeodolnosť je naozaj super, najmä pri použití s HERO5 Black. Vodeodolnosť, hlasové ovládanie, vstavaný dispel - to posúva používanie opäť na iný level. Vodeolný stabilizátor ma v ponuke aj výrobca Removu.  

Nabíjanie G5-ky | Zdroj: feiyu-tech.com

Novinka ma vymeniteľnú batériu, ktorá dokáže gimbal napájať až 8 hodín. To je obrovská výhoda oproti Karma Gripu. Stabilizátor od GoPro ponúka výdrž len 1 hodinu a 45 minút. V prípade potreby je možné G5-ku dobíjať na cestách a to cez USB port, ktorý sa nachádza v rukoväti.  V prípade nečinnosti si ho môžeme pekne-krásne dobíjať v ruksaku cez ex. batériu.  

Novinka obsahuje Joystick na natáčanie kamery | Zdroj: feiyu-tech.com

Feiyu Tech G5 obsahuje tri tlačidlá. Pomocou Joysticku môžeme kameru natáčať rôznymi smermi (ďaľšia výhoda oproti Karma Gripu). Pod ním sa nachádza tlačidlo, ktoré slúži na prepínanie medzi jednotlivými módmi. Posledné tlačidlo nesie názov Self-Timer. Slúži na rýchle otočenie gimbalu smerom k nám. Toto je veľmi dobré tlačidlo, pretože keď chceme snímať sami seba, tak nie je nutné gimbal otáčať v ruke. Jednoucho klikneme a kamera sa otočí.     G5-ka obsahuje dva statívové závity. Jeden sa nachádza na bočnej strane a druhý zo spodnej časti rukoväte. Slúžia na prichytenie gimbalu na rôzne miesta. Je možné si napríklad dokúpiť teleskopku a tým predlžiť dosah gimbalu. Pomocou aplikácie Feiyu On App je možné stabilizátor kalibrovať a ovládať na diaľku. Cena ani dostupnosť zatiaľ nie sú známe. Oproti REMOVU S1 má podľa nás G5 oveľa krajší dizajn.

Tabuľkové porovnanie s konkurenciou:

Model Feiyu Tech G5 Removu S1 GoPro Karma Grip
 Vodeodolný  Áno   Áno Nie
Oddeliteľná rukoväť  Nie   Áno   Áno
Montovateľný Áno, cez statívový závit. V prípade potreby uchytenia na GoPro Mounting systém je potrebný prevod SVS FEIYUTECH G3/G4 CLAMP   Áno   Áno, ale je potrebný Karma Mounting Rig)
Vymeniteľná batéria  Áno  Áno  Nie
Výdrž  8-hodín  3-5 hodín  1hodina a 45 minút
Diaľkový ovládač  Nie (jedine cez smartfón)  Áno  Zatiaľ nie, ale na jar 2017 ma byť dostupný ovládač Karma Grip Extension Cable. Pomocou neho bude možné ovládať stabilizátor a kameru na diaľku. Cena zatiaľ nie je známa.
Ovládanie kamery  Nie (pri HERO5 možné hlasom)  Nie (pri HERO5 možné hlasom)  Áno
Cena  Nezistená  379 dolárov  330 euro

Viac o systéme GoPro Karma TU.

Fotogaléria:

Pozrite si video prezentujúce túto novinku:

https://www.youtube.com/watch?v=ypqEDdqCDNs&t=60s Zdroj: feiyutech

magnifiercrosschevron-down