E-shop
Domov / Snapchat Spectacles - okuliare s kamerou

Snapchat Spectacles - okuliare s kamerou

Spoločnosť Snap, Inc. (vyvinula sociálnu sieť Snapchat), síce už dávnejšie predstavila slnečné okuliare s kamerou Snapchat Spectacles, no až teraz sa dostavajú k prvým zákazníkom. Snapchat je soc. siet, cez ktorú si užívatelia posielajú fotografie a tie sa po nejakej dobe vymažú. Ide o bežne fotografie zo života, ktoré nemajú až takú výpovednú hodnotu a slúžia […]

Okuliare Snapchat Spectacles | Zdroj: www.spectacles.com

Spoločnosť Snap, Inc. (vyvinula sociálnu sieť Snapchat), síce už dávnejšie predstavila slnečné okuliare s kamerou Snapchat Spectacles, no až teraz sa dostavajú k prvým zákazníkom. Snapchat je soc. siet, cez ktorú si užívatelia posielajú fotografie a tie sa po nejakej dobe vymažú. Ide o bežne fotografie zo života, ktoré nemajú až takú výpovednú hodnotu a slúžia len na priblíženie svojho dňa. V tejto aplikácií je možné vytvárať aj SnapchatStories. Ide o krátke videa, ktoré sa po 24-hodinách vymažú. Niečo podobne nedávno predstavil aj Instagram (Stories) a takisto to aj Facebook zakomponoval do Massenegera (Facebook a Instagram je rovnaká firma).  

Facebook sa už dávnejšie pokúšal kúpiť Snapchat. Tomu nevyšlo a tak je vidieť boj a kopírovanie jednotlivých funkcií. Facebook nedávno zakomponoval krátke príbehy do Instagramu a Messengera. Snapchat musel zapracovať, a tak predstavili nové okuliare s kamerou.

Snapchat Spectacles sú osadené kamerou s fish-eye obejktívom so 115° zorným poľom. Rozlíšenie videa ani frame rate nie je známi. Kvalita videa nie je nič extra, ale treba brať v úvahu, že ide o video určené len na soc. sieť Snapchat.   Kamera sa nachádza na pravej strane okuliarov. Na opačnej strane nájdeme diódy osadené do kruhu. Okolo kamery aj diód je žltý kruh. LED diódy signalizujú natáčanie videa (aby okolie o tom vedelo) a stav batérie. Jej kapacitu sa nám nepodarilo zistiť. Spoločnosť tvrdí, že okuliare by mali vydržať jeden deň používania. Sú dodávané s puzdrom, cez ktoré sa dokážu nabiť 4-krát.  

Takto prebieha nahrávanie | Zdroj: www.spectacles.com

Nahrávanie videa prebieha stlačením tlačidla na ľavej strane. Po jeho stlačení okuliare zachytia 10-sekundové video a to sa stiahne do mob. telefónu. Okuliare je možné s telefónom spojiť cez Bluetooth alebo Wifi. Video je natáčané do kruhu, čo slúži pre horizontálne alebo vertikálne prezeranie.

Video cez okuliare je natáčané do kruhu | Zdroj: www.spectacles.com

Okuliare Snapchat Spectacles sa predávajú za 130 dolárov a v ponuke sú tri farebné prevedenia - čierna, červená a tyrkysová. Predaj je momentálne uskutočňovaný len cez Snapbot. Ide kvázi o výdajný automat, ktorého poloha sa mení, čiže je nutné si odsledovať kde sa nachádza (momentálne len USA).   Kombatibilita:

  • iOS 8 a novší
  • Android 4.3 a novší

Video zachytené do kruhu | Zdroj: www.spectacles.com

Tieto okuliare sa nám veľmi páčia. Najmä tá pohodlnosť, že nie je potrebné telefón držať v ruke. Na postovanie na soc. siet je to výborné, jednoduchšie a rýchlejšie. Okuliare zároveň poskytujú pohľad z prvej osoby, tak ako to poznáme pri športových kamerách. Je zaujímavé ako sa elektronika postupne začína "nosiť 🙂   Zaujímavosť: Názov SmartWear.sk je odvodený, resp. ma byť synonymum nositeľnej elektroniky.     https://www.youtube.com/watch?v=XqkOFLBSJR8 https://www.youtube.com/watch?v=Vc9SOkPWqIQ Zdroj: spectacles  

magnifiercrosschevron-down