E-shop
Domov / Takto bude vyzerať GoPro HERO5!?

Takto bude vyzerať GoPro HERO5!?

A je to tu! Na internet konečne unikli reálne fotografie kamery GoPro HERO5. Z nich je jasné, že kamera bude sama o sebe vodotesná. Z prednej strany sa bude nachádzať monochromatický displej pre rýchly náhľad a pre rýchle nastavenie. Zatiaľ sa nevie či bude podsvietený. Ikony a nápisy sa zväčšili, čo bude slúžiť pre lepšiu prehľadnosť. Ďalej […]

Všetky nápisy sú zakryté | Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

A je to tu! Na internet konečne unikli reálne fotografie kamery GoPro HERO5. Z nich je jasné, že kamera bude sama o sebe vodotesná. Z prednej strany sa bude nachádzať monochromatický displej pre rýchly náhľad a pre rýchle nastavenie. Zatiaľ sa nevie či bude podsvietený. Ikony a nápisy sa zväčšili, čo bude slúžiť pre lepšiu prehľadnosť. Ďalej nám z prednej strany zmizlo tlačidlo Mode. Za bielym štvorcom sa nachádza nápis GoPro.

Porovnanie HERO5 s HERO4 Black

Na predošlých gopročkách sa pod objektívom vždy nachádzal nápis, ktorý určil o aký model sa jedná ( s výnimkou HERO Session ). V HERO5 to tak nebude.  

Bočná strana pripravovanej kamery | Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

Nápis HERO5 sa bude nachádzať z bočnej strany kamery, kde nájdeme aj tlačidlo, ktoré bude pravdepodobne slúžiť na zap./vyp. WiFi a pre nastavenie kamery. Podobné tlačidlo sa nachádza aj na opačnej strane, takže uvidíme aké funkcie im budú priradené.   Na vrchnej strane sa bude nachádzať tlačidlo Shutter. To poväčšine slúži na spúšťanie videa, foto a na potvrdzovanie v menu. Vedľa neho sa nachádza LED dióda alebo mikrofón.  

Pohľad z hora na kameru | Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

Vlajková loď od GoPro bude mať konečne vstavaný, dotykový displej, čiže nebude nutné dokupovať LCD BacPac ( 85EUR ). Prvá GoPro kamera so zabudovaným displejom je HERO4 Silver.  

HERO5 bude vedieť vytvárať HDR fotografie | Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

Na displeji je vidieť malinký štvorec, ktorý podľa všetkého určuje zameranie expozície. To znamená, že si sami budeme môcť dotykom upraviť expozíciu. V predošlých gorpočkách je dostupný režime SPOT METER ( video TU ). Ten slúži na úpravu expozície, ale je nutné ísť do menu kamery, čo je vo veľa prípadoch zdĺhavé. Nový spôsob bude oveľa rýchlejší.  

Žeby sa batéria nabíjala len cez externú nabíjačku? alebo bezdrôtovo? | Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

Zo spodnej strany nájdeme dvierka, za ktorými je priestor pre batériu a slot pre pamäťovú kartu. Vedľa nich sa nachádza mriežka, čo môže byť chladenie, mikrofón alebo reproduktor. Sme veľmi zvedaví kde sa nachádza USB konektor a HDMI konektor, a či bude možné napájať kameru z ex. zdroja. Ľavá, bočná strana je veľmi slabo zachytená. Podľa fotografie sa na nej nachádza ďalšie tlačidlo.   Čo poviete na dizajn kamery?   Aktualizované 10.09.2016! Od zverejnenia tohto článku neprešiel ani deň a už unikli ďalšie fotografie kamery, vodotesného puzdra a ovládaču pre dron od GoPro.    

Zdroj: instagram.com/goprojm.cn

Zdroj: instagram, twitter

magnifiercrosschevron-down