E-shop
Domov / Úprava drona pred nočným letom

Úprava drona pred nočným letom

Pred rokom (03.08.2015) sme na našom YouTube kanáli zverejnili video, v ktorom ukazujeme ako si upraviť kvadrokoptéru DJI Phantom 2 pred nočným letom. Úprava je potrebná z toho dôvodu, že svetlo z predných ramien ( červená farba ) výrazne zasahuje do videozáznamu.   Nechcený efekt ide eliminovať tak, že ramená prelepíme páskou ( prelepíme iba predné ramená - […]

Zasahujúce svetlo z ramien do videozáznamu | Foto: smartwear.sk

Pred rokom (03.08.2015) sme na našom YouTube kanáli zverejnili video, v ktorom ukazujeme ako si upraviť kvadrokoptéru DJI Phantom 2 pred nočným letom. Úprava je potrebná z toho dôvodu, že svetlo z predných ramien ( červená farba ) výrazne zasahuje do videozáznamu.  

Počas lietania za slnečného dňa odporúčame vypnúť aj diódy na kamere GoPro | Foto: smartwear.sk

Nechcený efekt ide eliminovať tak, že ramená prelepíme páskou ( prelepíme iba predné ramená - svietia na červeno ) a tým zakryjeme svietiace LED diódy. Ďalšia možnosť je zmena zorného poľa na kamere GoPro. Na výber máme WIDE 170°- široký, MEDIUM 127°- stredný, Narrow 90 °- úzky. Čim užší záber si zvolíme, tým kamera toho menej zachytí. V podstate zmenšíme jej zorné pole a tým pádom kamera nezachytí bočné svetlo z ramien. Zmenou zorného poľa sa zmenšuje aj efekt FISH-EYE! Ukážka režimu Narrow TU.  

Vypínanie a zapínanie LED diódy pomocou aplikácie DJI GO

V sérií Phantom 3 a v novinke Phantom 4 to výrobca DJI vymyslel veľmi dobre. LED-ky ide jednoducho vypnúť pomocou aplikácie DJI GO. Je to naozaj rýchle a praktické.  

Postup ako vypnúť LED diódy pomocou aplikácie DJI GO | Foto: smartwear.sk

Osvetlenie ramien slúži na lepšiu viditeľnosť a na orientáciu dronu. Ich zakrytím alebo vypnutím sa znižuje jeho viditeľnosť a tým pádom aj bezpečnosť letu. Lietanie v noci je obzvlášť nebezpečné a preto je dobre si miesto počas dňa obhliadnuť.   V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂

magnifiercrosschevron-down