E-shop
Domov / Lamax vs Niceboy - ktorú kameru si kúpiť?

Lamax vs Niceboy - ktorú kameru si kúpiť?

  Kamery Lamax X8 Electra a Niceboy Vega 4K som si zaobstaral kvôli tomu, že sú cenovo dostupné, sú si dosť podobné a preto sa veľa ľudí nevie rozhodnúť, ktorú si ma kúpiť. Kamery som mal k dispozícií skoro mesiac a v krátkosti sa pokúsim napísať moje poznatky. Ktorá je lepšia?   V prospech Lamax X8 Electra […]

 

Kameru značky Lamax zapožičala spoločnosť MagiCam HD SOLUTIONS s.r.o a Niceboy Vega 4K spoločnosť RTB Media s.r.o

Kamery Lamax X8 Electra a Niceboy Vega 4K som si zaobstaral kvôli tomu, že sú cenovo dostupné, sú si dosť podobné a preto sa veľa ľudí nevie rozhodnúť, ktorú si ma kúpiť. Kamery som mal k dispozícií skoro mesiac a v krátkosti sa pokúsim napísať moje poznatky.

Ktorá je lepšia?

  V prospech Lamax X8 Electra hrá pohybový senzor (G-senzor), ktorý je možné využiť na rôzne veci a to najmä v aute. Aj keď popravde napísané senzor nefunguje dobre, ba skoro vôbec. Výbornou správou je, že v balení sa sa nachádzajú dve batérie s kapacitou 900 mAh. Nameraná výdrž pri 1080p/60fps je približne 61 minút.

Kamera Lamax má v balení dve batérie. Niceboy dodáva jednu batériu (1050 mAh) a diaľkový ovládač

Lamax dokáže zachytiť až 120fps pri 720p, čiže je možné vytvárať aj plynulé spomalené zábery. Čo sa kvality obrazu týka, tak to nie je žiadna sláva. To platí pre video aj pre fotografie. Zachytený snímok nie je moc kvalitný a do obrazu je aj pridaná veľmi vysoká digitálna ostrosť, čo nepôsobí veľmi pekne.

Screen z videa, ktoré nájdete nižšie v článku

V svetlejšom prostredí ponúka krajší obraz Lamax X8 Electra. Je viac kontrastnejší a sýtejší. Na druhú stranu v tmavšom prostredí Lamax jemne zaostáva za Niceboy Vega 4k, ktorej obraz je svetlejší a zachytí viac detailov. Celkovo krajšie pre oko pôsobí obraz z kamery Lamax X8 Eletra.

Niceboy Vega 4K má v balení diaľkový ovládač

V prospech Niceboy Vega 4K hrá krajší dizajn, trošku nižšia cena, väčší LCD displej, lepší záznam zvuku a diaľkový ovládač. Ovládač je fajn, až na to jeho fungovanie. Pri prvých skúškach som bol jemne zmätený, či to je vôbec ovládač 😉   Ako náhle zapnete WiFi na kamere, tak ste hneď spojený s ovládačom, ktorý neobsahuje žiaden indikátor batérie ( pri mojom testovaní sa mi nepodarilo ovládač vybiť ), nie je možné ho nabiť a neviem akým spôsobom sa mení batéria, respektíve či je možné ju vôbec vymeniť.  

Niceboy ponúka svetleješí obraz

Ovládač obsahuje dve tlačidla. Jedno slúži na fotografie, druhé na spúšťanie videa a na vypnutie kamery ( kameru nie je možné pomocou neho zapnúť ). Keď som ovládač používal, tak som ani o tom nevedel. Jednoducho som si nebol istý, či som spustil video alebo urobil fotku. Vždy som sa musel pozrieť na kameru a presvedčiť sa o tom, čiže moc mi ten ovládač nepomohol.

Záver

Za cenu okolo 125€ nám ponúka Lamax X8 Electra aj Niceboy Vega 4K toho naozaj veľa. Za tak nízku cenu sa im nedá nič vytknúť. V balení je kopec príslušenstva, ktoré si je pri GoPro nutné dokúpiť a to za naozaj vysoké ceny. Čo sa kvality obrazu týka, tak tá je úplne niekde inde. Dokážem tvrdiť, že kamera GoPro HERO ( entry level ), ktorá je papierovo slabšia, dokáže urobiť krajšie foto a video. Takže dobre zvážte ako svoje peniaze investujete. Či chcete kúpiť toho "veľa" alebo radšej kvalitu. Na druhej strane tieto kamerky sú ideálne pre ľudí, ktorí ich použijú raz za rok. Tiež je pravda, že ja som ovplyvnený kvalitou, ktoré ponúkajú GoPro kamery, takže ma moc nepočúvajte 😉   Niceboy VEGA 4K: -121 EUR -v cene je diaľkový ovládač -silnejšia batéria a väčší displej -krajší dizajn -viac detailov pri slabšom osvetlení.   Lamax X8 Electra -128 EUR -dve batérie v balení -720p/120fps -pohybový senzor -krajší obraz.   Tabuľkové porovnanie kamier:

Lamax X8 Electra Niceboy Vega 4k
Rozlíšenie videa 4K 10 fps 2K 30 fps 1080p 60 fps 720p 120 fps 4K 25 fps ( po update ) 2K 30 fps ( po update ) 1080p 60 fps
Fotografie 12MP 12MP
Pamäť micro SDHC do 32GB micro SDHC do 32GB
Batéria 900 mAh (2ks v balení) 1050 mAh (1ks v balení)
Výdrž 1080p/60fps - 61 minút 1080p/60fps - 59 minút
Diaľkový ovládač Nie Áno ( v balení, vodotesný do 3 metrov )
Vodotesné puzdro 30 m 30 m
Displej 1,5 palcový 2 palcový
České menu Áno Áno
Cena 121€ 128€

Pozrite si video, v ktorom porovnávame tieto dve kamery: Rozbalenie Lamax nájdete TU a Niceboy TU.   Ak Vám tento článok alebo video pomohlo, tak nám dajte vedieť dole do komentárov. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂

magnifiercrosschevron-down