E-shop
Domov / Živý prenos z dronu

Živý prenos z dronu

Drony od výrobcu DJI obsahujú celkom zaujímavú vec. Jedná sa o možnosť živého vysielania na Youtube. My sme si túto funkciu vyskúšali na stroji - DJI Phantom 3 Advanced.   Živé vysielanie bolo zahájené túto sobotu (30.4.2016) približne okolo 18:00. Ten kto z Vás sledoval vie, že stream po cca 7 minútach spadol. Bolo to z toho dôvodu, […]

smartwear.sk

DJJ Phantom 3 Adcanced - príprava pred streamom

Drony od výrobcu DJI obsahujú celkom zaujímavú vec. Jedná sa o možnosť živého vysielania na Youtube. My sme si túto funkciu vyskúšali na stroji - DJI Phantom 3 Advanced.   Živé vysielanie bolo zahájené túto sobotu (30.4.2016) približne okolo 18:00. Ten kto z Vás sledoval vie, že stream po cca 7 minútach spadol. Bolo to z toho dôvodu, že počas vysielania zazvonil telefón a zodvihol sa. To bola veľká chyba, pretože prijatie hovoru prerušilo celé vysielanie. Takže pokiaľ nemusíte, hovor počas streamu neprijímajte. Po ukončení rozhovoru a zopár zničených nervov sa stream opäť spustil a všetko prebiehalo v poriadku.   Vysielanie bolo spustené na drone DJI Phantom 3 Advanced, v kombinácií s Apple iPad Air 2 a mikrofónu Rode Smart Lav. Prenos obrazu bol zabezpečený cez 4G/LTE pripojenie od Telekomu. Na telefóne Nexus 5X sa vytvoril hot-spot (prístupový bod), ku ktorému sa pripojil iPad 2 a vysielanie mohlo začať.  
rychlost

Rýchlosť pripojenia od Telekomu - Nexus 5X

Stream sa skúšal spustiť aj na telefóne Nexus 5X, čo sa žiaľ nepodarilo. Jednoducho sa nešlo dostať s určitého bodu - stále prebiehalo načítavanie (foto nižšie). S týmto problémom sa stretáva veľa užívateľov. Deň vopred sa skúšal stream spustiť aj na drone DJI Phantom 4, ale žiaľ tiež sa ho nepodarilo spustiť. Ak odoberáte náš youtube kanál, tak ste si v odberoch mohli nájsť zopár pokusov. Vyskúšali sme 3 zariadenia (Nexus 5, Nexus 5x, Nexus 7), ale ani na jednom sa stream nepodarilo rozbehnúť.  
smartwear.sk_stream

Stream sa nechcel spustiť so zariadeniami Nexus 5, Nexus 5x a Nexus7

Živé vysielanie pomocou drona je zaujímavá vec, ktorá sa nám veľmi páči. Kvalita obrazu síce nie je nič-moc (720p/60fps), ale na YouTube stream to bohate stačí. Škoda len toho trhania obrazu. V nastaveniach sme nenašli možnosť znížiť počet snímkov za sekundu, čo by mohlo pomôcť znížiť dátovú náročnosť na prenos. Pokojne by stačilo 24fps a možno by bol obraz plynulejší.  

Spustenie streamu

Pred samotným streamom je nutne mať povolené žive vysielanie, ktoré aktivujete vo vašom youtube kanáli!   Kliknite na ikonu v pravom hornom rohu.     Následné sa Vám otvorí okno, v ktorom kliknite na - YouTube Live Streaming.   smartwear.sk_stream     Na výber máte dve možnosti vysielania: Basic Mode - nastavíte si len názov streamu a môžete vysielať. Tento mód sa použil počas nášho vysielania. Custom Mode - v tomto móde ide nastavovať viacero vecí. Odporúčame používať pokročilým užívateľom.   vlcsnap-2016-05-02-05h29m13s112   V tomto okne si pomenujete Váš stream a vyberiete si či má byť verejný, nezaradený alebo súkromný.   vlcsnap-2016-05-02-05h29m21s193   V poslednej časti čakáte na samotné zahájenie vysielania a na link, ktorý môžete zdielať. V tomto bode nám to zamrzlo pri použití Nexus 5, Nexus 5x a Nexus 7. S týmto problémom sa stretáva veľa užívateľov  - stream sa stále načítava a nechce sa spustiť. Nám sa ho podarilo rozbehnúť len so zariadením Apple iPad Air 2.   vlcsnap-2016-05-02-05h30m03s131   Zopár fotografií zo sobotňajšieho streamu, za ktoré ďakujeme Danielovi Minárikovi a Tomášovi Surovkovi 🙂  

    V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂  

magnifiercrosschevron-down