E-shop
Domov / Smart Remote - diaľkový ovládač pre GoPro kamery

Smart Remote - diaľkový ovládač pre GoPro kamery

Kamery GoPro ide ovládať aj na diaľku a to troma spôsobmi. Prvé dve sú "najlacnejšie". Jedná sa o ovládanie cez smartfón a hodinky Apple Watch. Stačí si stiahnuť aplikáciu GoPro App a kameru môžete ovládať. Tretou možnosťou je ovládač - Smart Remote, ktorý si v tomto článku priblížime.   Ovládač ma dosah až 180 metrov a […]

ovládač_smartWear.sk

Druhá generácia ovládača s názvom - Smart Remote| Foto: smartwear.sk

Kamery GoPro ide ovládať aj na diaľku a to troma spôsobmi. Prvé dve sú "najlacnejšie". Jedná sa o ovládanie cez smartfón a hodinky Apple Watch. Stačí si stiahnuť aplikáciu GoPro App a kameru môžete ovládať. Tretou možnosťou je ovládač - Smart Remote, ktorý si v tomto článku priblížime.   Ovládač ma dosah až 180 metrov a jeho veľká výhoda je v tom, že dokáže ovládať  viacero kamier súčasne (až 50 kusov). Ovládač je vodotesný do 10 metrov, ale pozor! Nie je možné ho používať pod vodou, pretože signál pod vodou sa nešíri. Vodotesný je kvôli tomu, až si človek nemusí dávať pozor keď je v blízkosti vody a podobne. Oproti predošlej verzií ma o 40% zvýšenú kapacitu batérie a obsahuje tri tlačidla na ovládanie. Predošlý model obsahoval len dve.
ovládač_2

Tlačidlá Power/Mode a Setting/Tag sa v rukaviciach horšie stláčajú, pretože sú menšie.

Na ovládač pribudlo tlačidlo Setting/Tag, ktoré umožňuje rýchlo meniť nastavenie alebo označiť najlepšiu scénu ( HiLight Tag). Toto tlačidlo funguje len s HERO4 Black, Silver a Session. Na starších modeloch nefunguje kvôli tomu, pretože kamery majú ináč riešené menu a celkovo nastavovanie.  

Prvá generácia GoPro ovládača - Wifi Remote a ovládač od Sony - Live Remote Control | Zdroj: gizmodo.com

Princíp ovládača je v tom, že zrkadlí čo sa na kamere zobrazí. Teda mám na mysli informácie, ktoré sa zobrazia na malom, prednom LCD displeji. Ovládač neponúka živý prenos obrazu. V tomto majú navrch kamery od Sony s ich ovládačom - Live Remote Control. Podobné riešenie existuje aj pre GoPro a ponúka ho spoločnosť Removu. V ponuke majú dva ovládače: Removu R1+ a Removu P1, ktoré si opíšeme neskôr.   Ovládač Smart Remote je naozaj dobrá pomoc a používanie gopročky sa vďaka nemu stáva pohodlnejším. Kameru viete krásne na diaľku nastavovať a spúšťať. Dobrou vecou je, že pomocou neho ide kameru na diaľku vypnúť a zapnúť, čím sa šetrí jej batéria (wifi na kamere musí byť zapnutá). Ovládač má trochu spomalenú odozvu a sem-tam je nastavovanie pomocou neho dosť frustrujúce, pretože blbne a ide to pomaly. GoPro sa pri jeho predstavení chválilo, že je rýchlejší oproti predošlej verzií, ale nie je to nič extra. Smart Remote je povinná výbava ku teleskopickej palici!   Výdrž batérie v kamere HERO4 Black:  

Video mód Vypnutá Wifi Zapnutá Wifi + ovládač Smart Remote Zapnutá Wifi + aplikácia GoPro App
4K / 30fps 1:05 0:55 0:50
2.7K / 48fps 1:05 1:00 0:55
2.7k / 30fps (4:3) 1:10 1:05 0:55
1080p / 120fps 1:10 1:05 1:00
1080p / 60fps 1:20 1:15 1:10
1080p / 30 fps (SuperView) 1:30 1:20 1:15
720p / 120 fps 1:50 1:40 1:30

Ovládač je možné pomocou popruhu prichytiť na zápästie a rôzne rúrky. Určený je pre HERO3, HERO3+, HERO+, HERO+LCD a HERO4. Jeho cena je 85€.

ARMTE-002_life3 (1)

Ovládač prichytený na rúrke | Zdroj: gopro.com

Balenie obsahuje:

  • ovládač
  • popruh na ruku
  • uchytenie na kľúčenku
  • napájací kábel - snažte sa ho nestratiť, pretože jeho cena je 25€.

  Vlastnosti:

  • Umožňuje kameru na diaľku nastavovať, spúšťať, zapínať a vypínať
  • Tlačidlo Setting / Tag umožňuje rýchlo upraviť nastavenie alebo označiť kľúčové momenty. Dostupné len pre HERO4.
  • Dosah 180 metrov a možnosť ovládať 50 kamier súčasne
  • Nositeľný, montovateľný a vodotesný do 10 metrov
  • Kapacita batérie sa zvýšila o 40% v porovnaní s Wi-Fi Remote

Ovládače od REMOVU

REMOVU r1_smartwear.sk

Ovládač Removu R1 | Zdroj: removu.com

Removu R1+ je ovládač so vstavaným displejom, ktorý okrem nastavovania umožňuje aj živý náhľad. Je možné ho prichytiť na zápästie a pomocou držiaku, ktorý nie je v balení, všade tam kde GoPro. Výdrž batérie sa pohybuje na úrovni 3 hodín. Jeho cena je 82€.
removu_p

Ovládač Removu P1 | Zdroj: removu.com

Removu P1 je odlišný len v tom, že neobsahuje displej. Je to vlastne vodotesné puzdro s wifi prenosom, do ktorého vložíme LCD BacPac (LCD BacPac je externý displej určený pre GoPro kamery, ktorého cena je 85€). Zariadenie Removu P1 sa predáva za cenu 69€.   Používate ovládač alebo uprednostňujete telefón v kombinácií s GoPro App? Ak máte nejaké otázky neváhajte nás kontaktovať na info@smartwear.sk 🙂

Zaujímavosť:

-HERO4 je možné mať spojenú s ovládačom (Smart Remote) a s telefónom súčasne. Túto funkciu ide aktivovať len cez smartfón (Wireless Mode - Smart ). Na kamere ju nie je možné aktivovať.   Zdroj: gopro

magnifiercrosschevron-down