E-shop
Domov / Bezdrôtový mikrofón pre GoPro - REMOVU M1+A1

Bezdrôtový mikrofón pre GoPro - REMOVU M1+A1

Výrobca REMOVU sa stal známym hlavne vďaka ich prvému zariadeniu s názvom R1, čo je prvý WiFi ovládač a zároveň displej s LIVE prenosom pre GoPro kamery (video tu). Vyšiel už aj upgrade s názvom P1, kde je možné použiť ako displej - LCD BacPac. V tomto článku si priblížime ich novinku: M1+A1. Je prvý vodotesný, bezdrôtový mikrofón pre GoPro kamery. Umožňuje […]
size_waterproof-1_resize

Výrobca REMOVU sa stal známym hlavne vďaka ich prvému zariadeniu s názvom R1, čo je prvý WiFi ovládač a zároveň displej s LIVE prenosom pre GoPro kamery (video tu). Vyšiel už aj upgrade s názvom P1, kde je možné použiť ako displej - LCD BacPac. V tomto článku si priblížime ich novinku: M1+A1.

Je prvý vodotesný, bezdrôtový mikrofón pre GoPro kamery. Umožňuje pridať do videozáznamu kvalitnejší zvuk, a to na diaľku až 40 metrov. Všetko prebieha v reálnom čase a na prenos sa využíva technológia Bluetooth vo verzií 3.0.

size_M1-03jpg
Mikrofón vo vodotesnom puzdre ( 1m )

Mikrofón je dodávaný spolu s vodotesným puzdrom na použitie v extrémnych podmienkach. Puzdro ma hlavne slúžiť na ochranu a väčšiu životnosť mikrofónu. Nemá byť používané na nahrávanie pod vodou, pretože Bluetooth sa vo vode nešíri. Niečo podobné ako WiFi ovládač od GoPro. Tiež je vodotesný (10m), ale pod vodou je nepoužiteľný.

16
Príslušenstvo k mikrofónu

Puzdro je vodotesné do hĺbky 1 metra po dobu 30 minút. Je navrhnuté tak, že s jeho použitím zvuk nie je tlmený, ako pri pri housingu od GoPro (video tu). V balení nechýba ani penová hubka, ktorá slúži na eliminovanie veterného šumu. Mikrofón je možné pomocou spony pripnúť na oblečenie alebo vďaka držiaku "namontovať" všade tam kde GoPro.     Má vstavanú Li-Polymer batériu bez udanej kapacity. Výrobca udáva výdrž v pohotovostnom režime 8 hodín a pri neustálom nahrávaní 6 hodín. Doba nabíjania je 100 minút a "štavu" do mikrofónu dostaneme cez Micro USB konektor. Kvalita záznamu je 16 bit, 44.1KHz.

REMOVU A1

efe
Prepojenie pomocou USB konektoru
bacpac

Slúži na prijímanie signálu z mikrofónu. Na kameru sa upevňuje klasický ako LCD alebo Battery Bacpac, ale je nutné ešte použiť USB konektor, ktorý slúži na zapisovanie záznamu na pamäťovú kartu. Bacpac obsahuje tlačidlá on/off a tlačidlo na párovanie. A1 umožňuje pripojiť aj mikrofóny od iných výrobcov. Na príjem sa využíva Bluetooth vo verzií 4.0 a jeho dosah je tiež 40 metrov. Má vstavanú Li-Polymer batériu s neuvedenou kapacitou a jej výdrž je rovnaká ako pri mikrofóne. Pohotovstný režim 8 hodín a pri nahravaní 6 hodín. To sú podľa mňa celkom slušné hodnoty.   Zariadenie REMOVU M1+A1 je kompatibilné s kamerami GoPro HERO3, 3+ a HERO4. Cena celého setíku je 99€.  

  Zdroj: Removu

magnifiercrosschevron-down