E-shop
Domov / DJI Osmo Action vs. DJI Osmo Pocket - ktoré zariadenie si kúpiť?

DJI Osmo Action vs. DJI Osmo Pocket - ktoré zariadenie si kúpiť?

DJI Osmo Pocket a DJI Osmo Action sú prenosné a vysoko výkonné zariadenia, ktoré ponúkajú zaujímavé funkcie. Ako si teda vybrať, ktoré z týchto dvoch zariadení je pre Vás lepšie? V rozhodovaní Vám pomôže to, keď budete vedieť aký je rozdiel medzi týmito zariadeniami. V tomto článku si prejdeme základné funkcie a rozdiely medzi Osmo […]

Ktoré zariadenia sa vám páči viac? Napíšte nám dole do komentáru | Zdroj: dji.com

DJI Osmo Pocket a DJI Osmo Action sú prenosné a vysoko výkonné zariadenia, ktoré ponúkajú zaujímavé funkcie. Ako si teda vybrať, ktoré z týchto dvoch zariadení je pre Vás lepšie? V rozhodovaní Vám pomôže to, keď budete vedieť aký je rozdiel medzi týmito zariadeniami. V tomto článku si prejdeme základné funkcie a rozdiely medzi Osmo Pocket a Osmo Action. Pevne veríme, že vám tento článok pomôže s výberom 🙂

Stabilizácia

Osmo Pocket využíva na stabilizáciu obrazu mechanický 3-osový záves. Novinka, Osmo Action, zase digitálnu stabilizáciu RockSteady. Podľa slov výrobcu ide o pokrokovú technológiu, ktorá kombinuje systém EIS a zložité algoritmy. Stabilizácia RockSteady umožňuje tvorbu stabilných záberov aj pri tých najdynamickejších pohyboch.

Porovnanie zap. a vyp. stabilizácie RockSteady v kamere Osmo Action | Zdroj: dji.com

Kamera a jej možnosti

Obe zariadenia obsahujú 1/2.3″ CMOS senzor a dokáže vyhotoviť 12MP fotografie a zachytiť 4K/60fps video. ISO sa pri oboch kamerách pohybuje od 100-3200 pri fotení aj pri natáčaní. Čo sa natáčania týka, Osmo Action je o krok v pred, pretože umožňuje natáčať HDR video. Táto funkcia umožňuje zachytiť viac snímok rôznej expozície a spojiť ich do jednej správne exponovanej fotografie. Výsledkom je krajšie a svetlejšie video – ukážka nižšie. V tomto móde je výrazný efekt Rolling shutter.

HDR vs. klasické video | Zdroj: dji.com

Kreatívne režimy snímania

Timelapse

Osmo Action podporuje Timelapse (časozber). Timelapse sa dá pohodlne a ľahko nastaviť a je to fajn možnosť, keď chcete zachytiť časozberné video.

Motionlapse

Osmo Pocket je vybavený okrem funkcie Timelapse aj funkciou Motionlapse. Tá Vám umožní natáčať úžasné pohyblivé časozbery (ukážka nižšie). Len položte Osmo Pocket na rovný povrch, zvoľte režime Motionlapse, nastavte pohyb gimbalu, interval a trvanie. Osmo Pocket začne nakrúcať a záber automaticky spracuje. Následne ho môžete hneď zdielať na soc. sieť (je potrebný mob. telefón a aplikácia DJI Mimo).

Ukážka režimu Motionlapse | Zdroj: dji.com

Snímky s dlhou expozíciou

Rýchlosť uzávierky pri fotení snímkov s dlhou expozíciou sa dá na kamere Osmo Pocket nastaviť na osem sekúnd. S Osmo Action máme možnosť nastaviť čas uzávierky až na 120 sekúnd, čo je ideálne na zachytenie nočnej oblohy a hviezd.

Active Track verzus FOV 145°

V minulosti museli vlogeri robiť viacero vecí naraz, keď sa chceli udržať v zábere a zároveň rozprávať a vytvárať obsah. Vytvorenie dokonalého záberu bol často, hlavne pre začiatočníkov, časovo náročný proces. Osmo Pocket je vybavený funkciami ActiveTrack a FaceTrack čo sú super funkcie na zjednodušenie tohto procesu. V režime ActiveTrack sleduje kamera Osmo Pocket vybraný objekt plynulými pohybmi vďaka jeho 3-osovému gimbalu. V režime Selfie, Osmo Pocket lokalizuje ľudskú tvár v zábere a neustále ju sleduje. Týmto spôsobom sa vlogeri môžu sústrediť viac na obsah a nie na kontrolu kamery.

Ukážka funkcie Active Track v DJI Osmo Pocket | Zdroj: dji.com

Nemáte radi efekt fisheye?

Ak používate Osmo Action, nemusíte sa báť, že sa pri natáčaní dostanete mimo záber, keďže Osmo Action má široko objektív so 145° zorným poľom. Niektorí užívatelia môžu mať pochybnosti o efekte fish-eye pri natáčaní so širokouhlými objektívmi. Pri Osmo Action sa netreba báť, pretože obsahuje funkciu Dewarp, ktorá eliminuje skreslenie. Funkcia je dostupná aj pri 4k/60fps!

Vyp. a zap. funkcia Dewarp v kamere Osmo Action | Zdroj: dji.com

SnapShot

Ak sa Vám tých pár sekund na zapnutie Osmo Pocket zdá pridlho, Osmo Action má riešenie: funkciu SnapShot. Stlačením spúšte kameru zapnete a začnete nahrávať za menej ako dve sekundy.

Ukážka funkcie SnapShot | Zdroj: dji.com

Ovládanie kamery a displeja

Osmo Pocket

Osmo Pocket má 1,08-palcovú obrazovku, ktorá Vám umožňuje meniť rôzne nastavenia, napríklad režimy snímania, režim playback atď. Osmo Pocket je vybavený tlačidlom uzávierky / nahrávania a tlačidlom zapínania / funkcie.   Tlačidlo na zapnutie   Toto tlačidlo sa používa pri zapínaní a vypínaní. Pri stlačení tohto tlačidla v náhľade kamery sa Vám sprístupnia základe funkcie ako prepínanie medzi režimom fotografie a videa a preorientovanie a pretočenie kamery - ukážka nižšie.

Ovládanie zariadenia Osmo Pocket | Zdroj: dji.com

Aplikácia DJI Mimo   Pre lepšiu kontrolu môžete spojiť Osmo Pocket s Vaším mob. telefónom a to buď cez adaptér alebo cez bezdrôtový WiFi modul. Toto prepojenie vám umožní kontrolovať kameru, nastavovať parametre, meniť nastavenia a tiež budete mať prístup k pokročilým funkciám snímania.

Osmo Action

Dvojica displejov

  • Jedna dotyková, 2.25-palcová obrazovka je vzadu na zobrazovanie fotoaparátu, nastavovanie režimov snímania a na prehrávanie.
  • Druhá, 114-palcová obrazovka je vpredu a zobrazuje náhľad na video -  vhodné na fotenie selfie.

 

Kamera Osmo Action | Zdroj: dji.com

Na vrchu kamery sa nachádza tlačidlo na nahrávanie a vypínanie. Na bočnej strane zariadenia je multifunkčné QS tlačidlo.   Tlačidlo QS   V náhľade kamery stlačte tlačidlo QS na rýchle prepnutie medzi najčastejšie používanými režimami. Kliknite na ikonku v pravom hornom rohu na výber režimov a pridajte ich do rozhrania QS. V nastaveniach alebo v prehrávaní stlačte tlačidlo QS, ak sa chcete vrátiť do náhľadu. Stlačte a podržte tlačidlo QS ak chcete prepnúť obrazovky.

Hlasová kontrola

Nahrávajte bez rúk pomocou Osmo Action funkcie hlasová kontrola. Táto praktická vychytávka Vám umožňuje vykonávať päť základných funkcii len tým, že ich vyslovíte nahlas.

Aplikácia DJI Mimo

Nie len pri Osmo Pocket, ale aj pri Osmo Action môžete využívať šikovnú appku DJI Mimo. Osmo Action môžete spojiť s Vaším mobilným zariadením bezdrôtovo cez Wi-Fi a Bluetooth.

Odolnosť

Osmo Action by sa určite nedalo opísať ako krehké zariadenie. Kamera je odolná voči vode (11m), prachu a čiastočne aj voči nárazom. Objektív a zadná dotyková obrazovka sú skryté v ochrannom obale, ktorý odpudzuje olej, vodu, špinu a ďalšie nečistoty.

Kamera Osmo Action | Zdroj: dji.com

Záver: Ktoré Osmo zariadenie je pre Vás vhodnejšie?

Po tomto stručnom porovnaní je čas sa rozhodnúť. Obe zariadenia sú kompaktné a poskytujú excelentnú kvalitu fotografií a videa. Ak máte radi dobrodružstvo, Osmo Action bude pre Vás tá vhodnejšia alternatíva. Vďaka vodeodolnému dizajnu zvládne aj náročnejšie podmienky. S kamerou Osmo Action je možné snímanie aj v 10-mínusových teplotách a práve preto je Osmo Action skvelým spoločníkom pre outdoorových nadšencov, cestovateľov a atlétov.   Osmo Pocket je vhodný pre ľudí, ktorí chcú zachytiť svoj každodenný život. Osmo Pocket obsahuje ľahko použiteľné režimy ako Timelapse a Motionlapse, ktoré Vám umožnia vytváranie kreatívnych videí, čo je výborná možnosť pre kameramanov, influencerov a vlogerov.   Uisťujeme Vás, že snímky a zábery, ktoré zachytíte, budú vysoko kvalitné, bez ohľadu na to, s ktorou kamerou Osmo sa rozhodnete pracovať. Obe zariadenia sú u nás rozbalené, tak sa pokojne zastavte a môžete si ich vyskúšať. Prípadne si ich pred kúpou môžete aj zapožičať online.   Ak máte nejaké otázky, tak sa pýtajte dole cez komentovú sekciu alebo píšte na info@smartwear.sk. Prípadne využite našu online podporu na tomto odkaze. Chat nájdete v pravom dolnom rohu 🙂   https://www.youtube.com/watch?v=-spZKExlS_s https://www.youtube.com/watch?v=vjI1zd-RpGY   Zdroj: dji

magnifiercrosschevron-down