E-shop
Domov / DJI Mavic 3 Classic - nový dron s kamerou Hasselblad

DJI Mavic 3 Classic - nový dron s kamerou Hasselblad

DJI rozširuje svoju rodinu špičkových dronov určených pre hobby filmárov, ale aj menšie produkcie DJI Mavic 3 o ďalšieho člena - DJI Mavic 3 Classic. Ten sa teraz zaradí k modelom Mavic 3  Mavic 3 Cine. Ako už z názvu vyplýva, ide zjednodušenú a cenovo dostupnejšiu verziu tohto obľúbeného modelu, čo určite ocení veľa používateľov. Mavic 3 Classic je rovnako […]
DJI Mavic 3 Classic

DJI rozširuje svoju rodinu špičkových dronov určených pre hobby filmárov, ale aj menšie produkcie DJI Mavic 3 o ďalšieho člena - DJI Mavic 3 Classic. Ten sa teraz zaradí k modelom Mavic 3  Mavic 3 Cine.

Ako už z názvu vyplýva, ide zjednodušenú a cenovo dostupnejšiu verziu tohto obľúbeného modelu, čo určite ocení veľa používateľov. Mavic 3 Classic je rovnako ako ďalšie modely z tejto rady špecializovaný na fotenie a filmovanie. Hlavným rozdielom, ako iste tušíte je použitá kamera. Novinka je na rozdiel od ostatných verzií vybavená iba jednou kamerou, a určite na potešenie všetkých, zostala kamera z dielne Hasselbladu ktorá obsahuje veľkoplošný snímač s veľkosťou Micro 4/3.

DJI Mavic 3 Classic

Kamera s označením Hasselblad L2D-20C má rozlíšenie CMOS snímača 20 MPx a fixnú ohniskovú vzdialenosť 12 mm, čo je v prepočte na plný formát 24 mm. Zvláda dynamický rozsah až 12.8 clonových čísel. Kamera, v rámci dronov pomerne unikátne, využíva mechanickú clonu s rozsahom f/2.8-f/11, čo umožňuje vytvárať veľmi kvalitné foto aj video výstupy aj v náročnejších svetelných podmienkach a kreatívne pracovať so svetlom. Kamera umožňuje snímať video až s rozlíšením 5,1K 50p alebo 4K/C4K až 120p. Video pritom môže snímať aj v 10 bitovom formáte s kompresiou H.265/HEVC  v režime D-Log. To umožňuje pokročilé farebné úpravy a korekcie záznamu. Video je naviac možné zaznamenávať priamo s rozšíreným dynamickým rozsahom v režime HLG. V režime fotoaparátu umožňuje kamera vytvárať 20 Mpx snímky aj vo formáte RAW s 12 bitovou farebnou hĺbkou. V režime Nočného snímania umožňuje kamera snímať pôsobivé snímky pri nízkej hladine osvetlenia s nastavením dlhších expozičných časov.

DJI Mavic 3 a DJI Mavic 3 Classic

Oproti ostatným verziám, Mavic 3 Classic postráda druhú, zoom kameru. To je tiež najväčší rozdiel oproti ostatným komerčným verziám Mavic 3. DJI Mavic 3 Classic využíva rovnako ako ostatné modely DJI skladací dizajn, vďaka ktorému je pri preprave veľmi kompaktný a umožňuje tak jednoduchú prepravu aj pri turistike alebo iných outdoorových aktivitách.  

Riadiaci a stabilizačný systém pracuje s extrémnou presnosťou, vďaka čomu umožňuje vytvárať fotky s dlhým expozičným časom alebo veľmi stabilné časozberné a hyperlapse videá. Kameru možno skloniť o 90° dole a až o 35° nahor. 

DJI Mavic 3 Classic, rovnako ako Mavic 3 a Mavic 3 Cine, využíva najnovšiu generáciu všesmerového  systému APAS 5.0 ktorý vďaka 8 kamerám pokrývajúcim celé okolie dronu, dokáže bezpečne detegovať a vyhnúť sa väčšine prekážok, a dokáže vás tak sledovať aj pri pohybe lesom alebo vegetáciou.  Senzory môžu snímať okolie až do vzdialenosti 200 metrov.  Je tak menšia šanca na nehodu a citlivejšie senzory zlepšujú tiež automatizovaný návrat domov. Dron tak môže lepšie mapovať prostredie a tieto údaje využíva na plánovanie inteligentnejšej cesty späť domov počas ktorej sa dokáže vyhýbať prekážkam (stromom, budovám a podobne) ktoré by mu prekážali v ceste. Je to veľmi dôležité, pretože napríklad pri strate signálu sa dron chvíľu vracia po predtým letenej trase a pokiaľ nedôjde k obnoveniu signálu, spustí sa režim automatického návratu (RTH – Return to Home) a dron sa vracia na miesto štartu najkratšou cestou.

Oproti starším modelom bolo vylepšené aj automatické trackovanie na verziu Active Track 5.0. To je dostupné aj v režime 4K 60p,  umožňuje na obrazovke označiť objekt ktorý budete sledovať. Systém automaticky rozlíši či ide o auto, bicykel, osobu alebo loď.  Na zobrazenej kruhovej ružici si môžete určiť jeden z 8 smerov z ktorých vás má dron sledovať. 

Hlavným cielením radu Mavic 3 je filmovanie a fotenie . Okrem bežného fotenia sú samozrejme k dispozícii aj režimy vysokého rozlíšenia, panoráma, 360° pohľad a ďalšie. Ďalej sú tu špeciality ako Timelapse a Hyperlapse (časozberný záznam s pohybom). U toho je možných niekoľko režimov od krúženia okolo objektu, priamej trasy s uzamknutým objektom záujmu alebo naprogramovanie niekoľkých bodov ktoré dron automaticky pri zázname obletí. Z nižších modelov tu nájdete aj režimy Quick Schots , čo sú predprogramované jazdy kamerou pre dosiahnutie špecifických efektov . U nich možno meniť jednotlivé parametre pohybu. Na rozdiel od starších modelov sú všetky tieto režimy dostupné v plnom rozlíšení 4K. Vrcholom týchto režimov je Masteshots ktorý vykoná sériu rôznych pohybov  na natočenie okolia určeného objektu alebo lokality. V aplikácii DJI Fly si potom môžete vybrať niektorú z množstva prednastavených scén a aplikácia vám ju zostrihá z vašich záberov. Určite stojí za vyskúšanie !  

Novinkou je aj funkcia Tempomat ktorá umožňuje dlhšie prelety vykonávať bez toho aby ste museli stále držať ovládací joystick. Táto funkcia je veľmi užitočná aj pri filmovaní, umožňuje vytvárať dlhšie plynulé zábery bez kolísania rýchlosti.   

Diaľkový ovládač využíva novú verziu prenosového systému OcuSync 3+ s prenosom videa 1080 30p na vzdialenosť až 15 km. Samozrejme, ide o dosah na voľnom priestranstve, v podmienkach bez rušenia, ten ale hovorí o kvalite a odolnosti prenosu. 

DJI Mavic 3 Classic s ovládačom DJI RC

Navigácia získava svoju polohu od satelitov GPS, Glonass a Beidou. Okrem GPS sa systém dokáže orientovať vďaka vizuálnym polohovacím senzorom smerujúcim nadol, aby ho udržali na svojom mieste. Dron je rovnako ako iné modely od DJI vybavený aj varovným systémom AirSense ADS-B ktorý deteguje lietadlá v okolí. Pri priblížení lietadla sa na displeji zobrazí varovanie ktoré pilota dronu upozorní na jeho prítomnosť. Mavic 3 tiež podporuje Aeroscope Remote ID, druh poznávacej značky pre drony. Vysiela polohu drona v súlade s požiadavkou FAA stanovenou s účinnosť od roku 2023. Tento systém sa pripravuje aj pre Európu, takže je dobre že je novinka na to pripravená. Systém umožňuje zodpovedným orgánom lokalizovať váš dron, ak letí v obmedzenom vzdušnom priestore. 

Prenos nahraného videa  a fotiek na ďalšie spracovanie je okrem priameho skopírovania z karty možný aj pomocou funkcie High-Speed QuickTransfer ktorá umožňuje pomocou aplikácie DJI Fly v mobilnom zariadení prostredníctvom priameho WiFi pripojenia, veľmi jednoducho a rýchlo kopírovať všetky dáta. 

Mavic 3 Classic je kompatibilný s batériami Mavic radu 3, ktoré umožňujú 40 minút vznášania a 46 minút letu, čo zaisťuje viac času na natáčanie alebo snímanie časozberných videí a menej času na starosti o stav batérie.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na info@smartwear.sk. S radosťou Vám odpovieme do 86 400 sekúnd 🙂

magnifiercrosschevron-down